Naslovnica Unique Hrebina

Slatke proljetne pitice

Objava 23. travnja 2015. 0 komentara 550 prikaza
Proljetne pite
Proljetne pite
Proljetne pite

Konačno su na red došle i ove preslatke i prefine proljetne pite.

Ne znam koja mi je ukusnija i ljepša... probajte ih pa procijenite sami :)

Prhko tijesto:

75 g mekog brašna
75 g oštrog brašna
75 g šećera u prahu
na vrh noža praška za pecivo
1 vanili šećer
ribana korica pola limuna
125 g margarina ili maslaca
1 jaje

1. Pomiješajte brašno, šećer, prašak za pecivo,vanili šećer i koricu limuna.

2. U to naribajte margarin ili maslac i dodajte jaje.

3. Izradite tijesto i stavite na kratko u hladnjak.

4. Izvaljajte tijesto debljine cca pola centimetra. **Ja sam radila dvije malene pite u kalupu promjera 17 cm te 6 malenih u posudicama promjera 6 cm (inače je ova količina tijesta dovoljna za običnu pitu promjera 26 cm). 

5. Stavite tijesto u kalup i pecite na 180 °C do zlatne boje (možete i ne morate staviti uteg).

Pita od kokosa:

0,5 l mlijeka
200 g kokosa
50 g gustina
50 g šećera
50 g bijele čokolade
sjemenke 1 mahune vanilije
100 g maslaca

1. Sjemenke vanilije, kokos i mlijeko zakuhajte.
2.  Kada zakipi ukuhajte gustin i šećer pomiješan s malo mlijeka.
3.  Dodajte bijelu čokoladu te kuhajte nekoliko minuta.
4. Pustite da se ohladi pa u hladno dodajte izrađeni maslac i sve zajedno dobro izmiksajte.
5. Pečeno i ohlađeno prhko tijesto napunite kremom od kokosa i ukrasite po želji.
Ja sam po svojoj smrvila nekoliko plavih puslica i ukrasila je s nekoliko jaglaca.

Pita od vanilije i džema od kupina

2 pudinga od vanilije
0,1 l slatkog vrhnja
0,5 l mlijeka
2 žlice šećera
100 g maslaca (sobne temperature)

+ nekoliko žlica džema od kupina

1. Skuhajte pudinge s mješavinom slatkog vrhnja i mlijeka i šećera na uobičajen način tj. mlijeko i vrhnje pomiješate, stavite zakuhati cca 1 dl, u ostatak umiješate praške za puding i šećer pa ulijte u ostatak kada zakipi.
2. Miješate i kuhate cca 2 minute dok ne postane gusto.
3.  Prebacite u drugu posudu, preko površine zalijepite prianjajuću foliju i ostavite sa strane da se hladi.
4. Kada krema bude sobne temperature, izradite maslac i zatim ga dodajte kremi. Sve zajedno izmiksajte.
5. Preko prhkog tijesta premažite nekoliko žlica džema od kupina (ili nekog drugog kiselijeg džema) a zatim pomoću vrećice za ukrašavanje stavite kremu.
6. Ukrasite po želji.

 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Message