Blogosfera Unique Hrebina

Torta od čokolade i ruma

Objava 08. travnja 2015. 0 komentara 1200 prikaza
Torta od čokolade i ruma
Torta od čokolade i ruma
Torta od čokolade i ruma

Jednostavne stvari najčešće su najfinije.

Torta od čokolade koju se može ispreći za čas bez previše sastojaka i bez previše muke ukrašena na ovaj način oduzima dah.

Recept za tortu nije ništa novo. Vrlo često kombiniran razne recepte za kreme i biskvite na razne načine i sa raznim dodatcima kako bih dobila neku novu finu slasticu. 

Evo moja jednostavna i fina torta od čokolade i ruma:

Biskvit:

3 jaja
10 žlica šećera
15 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 žlica kakaa
1 dl ulja
2 dl mlijeka

Postupak:

1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
2. Žumanjcima dodajte sve ostale sastojke i izmiksajte.
3. Umiješajte bjelanjke 
3. Ispecite 4 biskvita u kalupu promjera 17 cm. (možete ispeći kompletni smjesu odjednom ili jedan po jedan biskvit. Više pročitajte u mojim savjetima
4. Ostavite da se ohlade.

Sirup za premazivanje biskvita

1 dl vode
3 žlice ruma
2 žlice šećera

Sve zajedno stavite u lončić ina vatru. Kuhajte dok se sav šećer ne rastopi. Probajte pa ukoliko Vam nije dovoljno slatko dodajte još malo šećera pa dodatno kratko prokuhajte.

Krema:
0,5 l mlijeka
2 pudinga od čokolade
4 žlice šećera
malo ruma
100 g margarina ili maslaca

Postupak:

1. Skuhajte puding tako da zakipite 0,4 l mlijeka a u ostatku izmiješate prašak za puding i šećer.
2.Kada mlijeko zakuha dodajte razmućeni puding.
3.Kuhajte cca 2 minute dok se ne zgusne.
4. Prebacite u zdjelu i na kremu stavite prozirnu foliju kako se ne bi stvorila korica. Pustite da se ohladi.
5. Izmiksajte ohlađenu kremu pa u nju dodajte maslac ili margarin sobne temperature (Ako želite prozračniju kremu dodajte šlag izrađen od 2 dl slatkog vrhnja za šlag)
6. U kremu dodajte malo ruma

Za dekoraciju:

1 dl slatkog vrhnja za šlag (izrađen šlag)
prehrambene boje po želji
puslice u boji
Ganache od čokolade 
 

Prvo pripremite ganache od 50 g čokolade i 50 ml slatkog vrhnja (Sve zajedno stavite u mikrovalnu i zagrijavajte uz miješanje svakih 15 sec sve dok se sva čokolada ne otopi u vrhnju).

Izradite šlag pa ga podijelite na nekoliko dijelova i svaki obojite u drugu boju. Ja sam šlag obojila u žutu, rozu, plavu i zelenu boju.

Slaganje torte:

Na tanjur ili stalak za serviranje stavite prvi biskvit, premažite ga sirupom od ruma i premažite 1/3 kreme. Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve biskvite, kremu i ne zaboravite premazivati biskvite sirupom od ruma.

U vrećicu za ukrašavanje stavite jednu boju šlaga i njega nanesite na stranice torte do 1/4 visine. Ponovite sa ostalim bojama. 
Imajte na umu da idete nekom logikom kako Vam se kasnije sve boje ne bi ispremiješale.

Uzmite nož ili špatulu te pažljivo zagladite stranice torte kako bi se boje lagano preklopile.

Na vrh torte izlijte ganache i lagano ga rasporedite po vrhu. Pustite ga da iscuri i lagano se izlije preko stranica.

Ukrasite po želji. Ja sam iskoristila puslice u boji i kuglice koje sam napravila od ostataka nekog prijašnjeg kolača. Radila sam dvije torte pa samih na sličan način ukrasila. 

 

 

 


 

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.