Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Cusco - jako interesantan grad

.....svaki put kad pogledan u lice Indijanca sram me zato šta san iz Europe, iako Španjolac nisan, ovako bradat i bil ih sigurno podsjećan na te krvoloke koji su davno sve opljačkali i pobili.........
Objava 15. kolovoza 2019. 6291 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 9
 • domxerex:

  Samo se ti srami, imaš i zašto. Neka ti se pridruže i englezi, belgijanci, francuzi, nijemci, danci i drugi kolonijalsti. Ja se nemam čega po tome pitanju sramiti (ma koliko to urbani htjeli) jer mi smo veći dio pisane povjesti ... prikaži još! bili kolonija. Ja mogu susjećati i podržavati navedene indijance ali nemam se namjeru sramiti zato što su nečiji sponzori bili kolonijalna sila. Noj djed je bio u partizanima a mamine mame familija (naizmjence sa susjedima) je godinu dana skrivala jednu malu židovku i omogućili joj bijeg preko turske u izrael. NE vidim da sam iole kriv za holokaust. To je grozna stvar i sramota je što se dogodilo i još je veća sramota što su na našem tlu donešeni takvi zakoni ali se tu ja nemam što sramiti ili ispričavati. Pitam vas hoće li se ispričati oni što su ubili moga djedu partizana 1947, zato jer nije htio u zadrugu. Naravno da njima ne pada na pamet. Neki od njihovih samoproglašenih antifašista još kažu da je dobio što je zaslužio. Za razliku od njegovog djeda moj je ipak bio u partizanima a ne možda u četnicima. Ja ne moram spuštati glavu i lagati o svome djedu. A ni o sebi jer se dobro zna gdje sam bio kada je trebalo. Takva pitanja potežu oni kojima bi se svašta moglo naći pa optužujući druge skrivaju svoju sramotu. Najglasnije držite lopova viče sam lopov. JAdno, bijedno i dodatno sramotno!

  14:14 17. 8. 2019.
 • billynik:

  Koji kretinno.

  09:05 18. 8. 2019.
 • Savski_pijesak:

  Ima zizek jedan dobar komentar na Yuotube "white guilt&victimhood culture", dobto ga je preslusat. Ja kad pogledam ovog Baduna sramota me sto pripadamo istom narodu.

  08:10 19. 8. 2019.
 • Dingo:

  I mene da postoje ovakve tumpleki koji puše te "bijelci su krivi za sve" NWO pizdarije. Do trenutka dok bijelci nisu došli tamo je vladao sklad i harmonija i za eksploataciju, zločine, robovlasništva taj kontinent nikada nije čuo. Ja sam ... prikaži još! eto ponosan što u takvim uvjetima kada je takvo zlo vladalo i gdje je bilo ako "kill or be killed" bijela rasa je našla i mjesta da ipak ne bude sve tako loše i što je dovelo da su druge rase i narodi opstali. Koliko ja znam iz povijesti i Maje i Inca-e su pokušavali uništiti sve osim svojih.

  10:42 18. 8. 2019.
 • omkaliom:

  tip je ignorant totalni, a pravi se da sve zna.

  19:51 30. 7. 2020.
 • Sweet:

  Da li postoji Dalmoš koji zna govoriti standardnim književnim jezikom? Naporni ste s tim svojim njakanjem.... prilagodite se malo

  1 18:40 17. 8. 2019.
 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Ovaj mi baca na Vedranu Rudan.

  10:40 19. 8. 2019.
 • Avatar Keep_calm
  Keep_calm:

  Ako si već bio tamo, mogao si ponešto i naučiti. Npr to da su i sami Indijanci zatrpavali piramide, da bi na istoj napravili veću. Ako je na kraju procesa tu sagrađena crkva, u čemu je razlika? No meni se ... prikaži još! čini da tebi smeta crkva i inače, a ne samo zato što je na piramidi. Osim toga, ako i zanemarim pisanje na dijalektu, potpuno netalentirano škrabalo. Takvih je i previše.

  10:50 19. 8. 2019.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.