Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Verbalist

A što će biti sutra kada zaokružim bilo koga od kandidata?

Uništili su mi državu. Krali su. Bili su korumpirani. Nije ih bilo briga za mlade. Nije ni danas. Neće biti ni sutra kada zaokružim bilo koga od kandidata. Ovo je moje pismo Vama. Moj pogled na izbore. Moja realnost. Moja jedina istina.
Objava 19. prosinca 2019. 0 komentara 40 prikaza
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Glasanje

Često su me pitali za moje godine stariji, a kada bih izgovorio tu brojku reakcije su mahom bile slične. Rekli bi mi da ne brinem jer oni tada ni život nisu shvaćali ozbiljno. Ispijali su pivo i dedinu rakiju tijekom radnog tjedna. Penjali su se po drveću dok su ih naganjali komunalni redari i martama gazili na travnjake gdje je to bilo zabranjeno. Oni su danas direktori, menadžeri, urednici...

Ali ja brinem. Ja si ne mogu priuštiti taj luksuz. Uništili su mi državu. Krali su. Bili su korumpirani. Nije ih bilo briga za mlade. Nije ni danas. Neće biti ni sutra kada zaokružim bilo koga od kandidata.

Samo u nama. Tamo je naša budućnost, a bojim se da nam niti jedan kandidat neće omogućiti ono što su proživljavali ovi prije nas. Prekasno je. Možda je neki od njih u mogućnosti staviti rozu glazuru na sirovu tortu. I samo toliko, a prava budućnost je u nama. Mi ćemo. Oni neće.

Zato mi nemojte više govoriti da ne brinem kada su moji prijatelji morali napustiti granice. U našoj državi su ih šikanirali. Bili su višak. Nisu ih trebali. Nisu ih željeli.

Ja se moram napraviti potrebnim i željenim. I moram to krenuti raditi odmah. Moram zaboraviti na travnjake i pijanke tijekom radnog tjedna. To je jedini način da ostanem ovdje u ovoj Hrvatskoj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.