Blogosfera Volim pivu

Beats, Beer & Boogaloo u Tisnom, pivsko-glazbeni-dobrotvorni vikend koji se ne propušta

U Tisnom će se od 13. do 17. srpnja uz gomilu DJ-a koje predvodi Craig Charles a među kojima su brojni strani ali i domaći majstori pulta, biti i neki doista sjajni bendovi poput Smoove & Turrell te The Hot 8 Brass Band. I naravno, tamo će biti i neka doista vrhunska piva
Objava 11. srpnja 2017. 0 komentara 250 prikaza
Craig Charles
Craig Charles
Craig Charles bit će velika zvijezda festivala. Uz pivo, naravno

Kada sam prije nekog vremena intervjuirao Craiga Charlesa, Listera iz Crvenog patuljka, ali i sada već gotovo redovitog DJ-a u Gardenu na zagrebačkom Žitnjaku, pokazali su mi i plakat za Beats, Beer & Boogaloo. Mislio sam, pa zgodno, bit će sva njihova piva, par gostujućih, napomenuo je Charles kako želi da to bude festival kakav žele on i Nick Colgan, više obiteljska spika, sve polako, uživanje, more, pivo, dobra glazba. Međutim, vremenom se festival pretvorio u pivsku meku gdje se zapravo ne zna o čemu se točno radi. Odnosno, u njemu interes sada mogu naći dvije skupine, pivski zaljubljenici i fanovi opuštanja. Jer, u Tisnom će se od 13. do 17. srpnja uz gomilu DJ-a koje predvodi Craig Charles a među kojima su brojni strani ali i domaći majstori pulta, biti i neki doista sjajni bendovi poput Smoove & Turrell te The Hot 8 Brass Band. I naravno, tamo će biti i neka doista vrhunska piva.

The Garden Tisno photo by Tim ErtlThe Garden Tisno photo by Tim Ertl 1 / 3

Strani će se gosti moći upoznati s pivima pet domaćih pivovara plus Garden a mi ostali, tko bude tamo, s, primjerice, Magic Rockom, Five Pointsom, Brickom iz Velike Britanije, Dry & Bitterom iz Danske, Galway Bayjem iz Irske, da nabrojimo samo neke. Neka od piva koja će se tamo moći probati su doista visoko ocijenjena na specijaliziranim webovima. Dry & Bitter Citra Bale Ale ima 92/96 na ratebeeru kroz 84 ocjenjivanja, Magic Rockov High Wire Grapefruit ima 93/97 kroz 347 ocjenjivanja. I bez obzira na to, rijetka je ovo prilika da se ta piva probaju s obzirom na to da se ovdje ne uvoze, pa tko uzmogne doći do Tisnog neka ne propusti tu priliku. Ali ima još jedan razlog zbog kojeg biste to trebali učiniti. U Tisnom će se moći probati i novo Gardenovo pivo, 96 IPA koje su napravili u suradnji s White Labs Copenhagen, specijalistima za kvasac. Pivo je napravljeno u sklopu inicijative Hops Not Hate u kojoj svi u lancu proizvodnje, distribucije i konzumacije piva 50 posto svojeg prihoda daju u dobrotvorne svrhe. U slučaju 96 IPA novac ide za Udrugu za autizam iz Zagreba. Odmah da riješimo prvu stvar, probao sam još jako mladu 96 IPA-u i pivo će doista biti bomba. Izuzetno, čak i iznad visokih standarda koje si je postavio Nick Calder-Scholes. Dakle, ako razmišljate kuda ćete ovaj vikend, rješenje je nikad jednostavnije, Tisno i Beats, Beer & Boogaloo s dobrim pivom, glazbom te još i donacijom u prave ruke.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.