Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Coco Punch dobra je NEIPA koja je za Pivionicu važna iz još jednog razloga

Ovo je isto tako prvo pivo Pivionice pakirano u limenci što je odlično, pogotovo za sada jedini pravi način distribucije piva, a to je kroz webshop
Objava 05. siječnja 2021. 0 komentara 278 prikaza
Novo je pivo Pivionice NEIPA, rekao bih jedno od boljih koje su napravili
Novo je pivo Pivionice NEIPA, rekao bih jedno od boljih koje su napravili
Foto : Pivionica

Webshop je ponovo postao glavno oružje prodaje piva u nas. Vlastiti kanal je opet glavni za plasman na kraju prilično solidnog broja novih piva koja smo lani probali iz naših neovisnih pivovara, unatoč teškoj godini koja je podvučena ili zatvaranjem lokala ili obeshrabrivanjem odlaska u iste. Mogu samo ovdje ponoviti prednosti internetske trgovine – izravan kontakt s kupcima, izostanak posrednika u prodaji koji podrazumijeva maksimalnu maržu, a onda i bolje mogućnosti analize navika kupaca. Ključno je, dakako, u svemu imati dobro pivo a dobro bi bilo imati i adekvatnu ambalažu. Limenku.

Znamo već da pivo u limenci ostaje dulje vremena svježije te dulje zadržava kvalitetu, a također se radi i o idealnoj ambalaži za internetsko trgovanje, zbog navedenih kvaliteta kao i zbog manje mase. To je bila motivacija i Pivionice koja je svoje novo pivo, Coco Punch, odlučila puniti u limenke, vjerujem da će uskoro uslijediti i još tako punjenih piva iz ove pivovare na jugu Zagreba. Što se tiče novog piva Coco Punch limenka je pogodna i iz razloga što se radi o New England IPA što je pivo koje inače odlikuje snažna zahmeljenost što onda uvjetuje i da se popije što je svježije moguće, pa će limenka taj period svježine malo i produžiti. Jer, doista bi bilo šteta propustiti odlične arome hmeljeva Sabro, Lotus, Medusa, Mosaic te Azacca. Neki od ovih hmeljeva, na tržištu dosta cijenjeni, u posljednje se vrijeme češće pojavljuju u pivima naših pivovara i to je uvije dobro. To se može vidjeti na Coco Punchu koji je prepun aroma voća i citrusa, tropskog voća, marelice, nešto ananasa i borovine.

Doista je sve to jako dinamično, nabijeno aromama koje se probijaju iz piva mutne narančaste boje s bijelom pjenom a gdje dobar dio toga što nam je ostalo u nosu i dalje egzistira u okusima. Coco Punch je puno pivo koje osim 'puncha' aroma i okusa opravdava i drugi epitet iz svojeg imena, a to je kokos. Relativna novost u našim pivima, kokos se, barem za mene, pokazao vrlo blagotvornim u pivima koje obiluju okusima gdje malo omekša tu punoću okusa a onda i doda taj svoj karakteristični 'šmek'. Tko je odrastao s kolačem čupavcem zna o čemu govorim. Kokos doista kao da u pivu ima istu ulogu kao i u kolaču, neobičnog egzotičnog završetka cijele priče. Tako je Pivionica napravila jedno doista dobro pivo kojemu ne bi trebali ništa prigovarati niti oni ambiciozniji ljubitelji hmeljnih napitaka, a dolazi u doba kada nam osvježenje naprosto treba. I još će nas podsjetiti na toplije dane koje jedva čekamo kako bi malo razmaknuli ovu i dalje turobnu zimu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.