Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Dobra subota u Petrinji – na okupu tri udruge kućnog pivarstva

Objava 05. ožujka 2017. 0 komentara 800 prikaza
Na okupu članovi triju naših kućnopivarskih udruga, iz Petrinje, Požege i Križevaca / Photo by Slaven Petrić
Na okupu članovi triju naših kućnopivarskih udruga, iz Petrinje, Požege i Križevaca / Photo by Slaven Petrić
Petrinja skupna

Zapravo nemam je tu što reći, bolje da slike (i video) govore same. Rado sam prihvatio poziv da dođem ove subote u Petrinju. Ne zato što u tom gradu u životu nisam bio, nego se poziv Petrinjske udruge pivara (kratica je zanimljiva i prilagodljiva – PUP) ne propušta. Jer, znao sam da će tamo stići i kućni pivari iz Križevaca, a sve je ispalo još bolje jer se pojavila i Udruga pivara Požega. I tamo smo, valjda prvi puta izvan Zagreba i neovisno o Krigli dobili okupljanje tri naše kućnopivarske udruge. Uz odlična piva, APA-u i proljetno Ivana Čorka, pšenični dunkel Ivice Aleksića, Pivanov specijal, odličan belgijski ale Gorana Markovića iz Peščenice pored Siska (jedva čekam onaj refermentirani u boci, čisto da me se ne zaboravi!), od onoga što sam uspio probati. Jer od piva koja su sva bila odlična, bolja je atmosfera, gomila anegdota, neprestana zabava i odličan gulaš sa šest kilograma veprovine. Taj je Goran neki velemajstor, pazi se tu na svaki detalj, rijetko sam žlicom pojeo nešto tako dobro, a zezali ga da je podbačaj, nije to najbolje što je skuhao! Entuzijazam je dečkima iz Petrinje podario dobar prostor gdje niti jedna politička stranka nije imala ništa protiv da ga s njima dijeli. Nema niti zašto, pivari su ljudi koji se bave poslom u kojem treba puno znanja ali i pozitive. A tek je nekih godinu dana ili tako nešto prošlo od moje prve objave nakon što sam slučajno naletio na vijest da je u Petrinji osnovana udruga!

Ovdje se do piva drži na onaj iskren način, kuha ga se za sebe i prijatelje, dobronamjernike, kolege iz drugih gradova s kojima ih se onda mijenja. Svi oni negdje još i rade, pivo je ovdje relaksacija i bijeg od svakodnevice. A i faktor je poboljšanja kvalitete života, jer pije se kvalitetno. Ovakva se pozivnica cijeni i ne propušta, dobro je za prijatelje imati Ivana Čorka, Tina Lehnera i Aleksandra Karrea, tri predsjednika pivarskih udruga. U cijeloj priči samo je ostalo pitati – gdje je Zagreb, što se čeka!? Jedino što bi od ovoga bilo još bolje jest svehrvatski pivarski sabor, još udruga pa onda sve na okup! Još malo pa se vidimo u Križevcima, a onda ide i još jedno Hrvatsko homebrew prvenstvo. Naša je mala zahvala video i fotografije koje je napravio Slaven Petrić.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.