Blogosfera Volim pivu

Double Claw, zbog najzahmeljenijeg zmajskog piva do sada vrijedi potegnuti do Jankomira

Zmajska pivovara uskoro slavi šest godina utemeljenja
Objava 08. ožujka 2019. 0 komentara 532 prikaza
Double Claw
Double Claw
Do sada najzahmeljenije Zmajsko pivo, u igri su tri hmelja - El Dorado, Mosaic i Simcoe

Mala invazija double, triple i ostalih IPA dogodila se proteklih godinu dana i meni to ima smisla. Ako je prihvaćeno da je ale temeljno pivo crafta onda neka to pivo bude vrijedno pivareva truda i vremena a pivopijina novca. Dobro napravljene IPA-e i njihove inačice to itekako mogu biti. Zmajska pivovara nedavno je predstavila liniju Brewer's Concoction, seriju piva ograničene količine. Concoctionu se danas pridružuje Double Claw, double IPA, pivo koje je bismo u ponudi Zmajske očekivali i ranije. Kao nekakvog logičnog nastavljača obitelji koje je utemeljitelj Pozoj, po meni nedovoljno cijenjena IPA koja nudi zaista puno za cijenu koju se za nju traži.

No, nikad nije kasno pa evo Double Clawa u kojem ćete prepoznati arome i okuse hmeljeva El Dorado, Mosaic i Simcoe. Njihovi profili trebali bi osigurati više nego dovoljno grejpa, ananasa i tropskog voća. Sa 68 IBU-a ne bi trebalo biti pregorko, bit će zanimljivo vidjeti kakav će balans gorčina imati u odnosu na to hmeljno bogatstvo. S obzirom na to da je Zmajska na Jankomiru koji je na kraju grada treba spomenuti i da je alkohola 7,9 posto pa treba biti nešto oprezniji. Zmajsko, kako sami kažu, do sada najzahmeljenije pivo izlazi na interesantan datum – 8. marta, pa ako niste znali gdje biste izveli bolju polovicu, evo ideje. Ima i još nešto, Zmajska pivovara, ako me podaci s društvenih mreža ne varaju, za koji tjedan slavi šest godina od utemeljenja.

Dobro se sjećam tih prvih šuškanja kako bi Andrej Čapka možda izbacio pivo ako se sve poklopi. Pa evo, poklapa se već šest godina, nije malo, pogotovo ne u ovoj državi gdje je poduzetnik još državni neprijatelj broj 1 a carinici za legalni proizvodnju alkohola kažnjavaju i bake po kojekakvim zabitima. Danas Zmajska, opet ako se ne varam, ima 12 zaposlenih što već spada i poduhvate pa eto, i zbog toga vrijedi doći do Jankomira gdje svoj Double Claw možete popiti u nedavno uređenoj točionici. I zbog svega toga, podrške grani za koju prije šest godina nije znao nitko, vrijedilo se baviti ovim blogom i s vremena na vrijeme ostavljati mu ponovo poneku minutu. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.