Blogosfera Volim pivu

Giftonaut - tko pije craft pivo, poželjno mu je da se craft i odjene

Giftonaut, tako se zove Ivanova tvrtka koja distribuira njegove uratke, ponudit će vam zaista odlične majice, vrlo kvalitetne i izdržljive, za ovo doista garantiram
Objava 10. travnja 2018. 0 komentara 740 prikaza
Moju omiljenu majicu 'Uhmelj' nose i dečki iz jednog od mjesta koja obično preporučujem, Pivnice Mlinarica
Moju omiljenu majicu 'Uhmelj' nose i dečki iz jednog od mjesta koja obično preporučujem, Pivnice Mlinarica
Osim ovog kultnog dizajna, Giftonaut nudi još niz duhovitih i odlično dizajniranih majica

Tko obilazi kojekakve pivske svetkovine, pogotovo one u metropoli, a na kojima se slučajno nađem i ja, velika je vjerojatnost da će me vidjeti dolično odjevena. U majici na kojoj piše 'Uhmelj', ta mi je najdraža, pogotovo kada se na nju mršte znamo već tko, ili u jednoj na kojoj piše 'Piva la revolucion'. Nisam to smislio sam, nisam siguran niti da imam vremena bih li se sjetio takvih dragulja. Ideje su to, i ne samo te, Ivana Kapetanovića iz Osijeka, grafičkog web dizajnera u radno vrijeme, u slobodno vrijeme izumitelja kojekakvih pivskih izreka.

I to ide sjajno, Giftonaut, tako se zove Ivanova tvrtka koja distribuira njegove uratke, ponudit će vam zaista odlične majice, vrlo kvalitetne i izdržljive, za ovo doista garantiram. Malo opreznije pranje ostavlja majicu doista u prvobitnom obliku a natpis netaknutim. Pa eto, došlo je neko doba da napišem nešto o Giftonautu i njegovim majicama, Ivanu i njegovoj ideji. - Giftonaut je brend koji je nastao 2014. godine u sklopu Lunatron obrta za dizajn i programiranje kojeg sam otvorio te iste godine. Pošto se bavim grafičkim i web dizajnom zamisao brenda je bila da svojim vizualnim eskapadama, iliti dizajnterijom, uljepšam prvo dan sebi, a onda možda i drugima, znači to mi je bila neka vrsta ispušnog ventila od redovnog posla gdje sam sam sebi klijent i radim onako kako ja to želim. Prvo sam počeo s dječjim posterima jer mi je inspiraciju davao moj trogodišnji sin, onda sam to proširio i na postere druge tematike, sve ono što mi se motalo po glavi bacio sam na poster. A onda je to nekako je došlo samo po sebi – 'ajmo početi printati te iste dizajnterije i na majice!, priča Ivan.

Prisjetit će se kako prvih desetak dizajna nije uopće bilo pivske tematike - bili su to Pixeli Kupus, Sam u Raj, Rokt'n'Roll...

- Ključna je bila 2014. godina kada sam prvi put probao Pale Ale Zmajske pivovare. Iako sam 90-tih godina posjećivao i pivnicu Medvedgrad na Savskoj s osječkom ekipom koja je studirala u Zagrebu. No, moj prvi doticaj s domaćim craftom dogodio se zahvaljujući mom frendu Saletu koji mi je donio par komada Zmajske na poklon. Malo je reći da sam pao na guzicu kad sam to probao, no onda je Sale još više usmjerio moj fokus prema craft pivima kad mi je donio Pozoj. Dakle, pričamo o 2014. kad se craft scena tek počinje buditi i ako se dobro sjećam mislim da je moj komentar na Pozoj bio: "Sale pa što je ovo, skoro sam sinoć napravio još jedno dijete koliko je ovo dobro pivo!" Kasnije će se taj događaj reflektirati u majici Degustator, kaže Ivan.

Ohrabren dobrom prodajom mog omiljenog Uhmelja nastavio je s pivskom tematikom pa su uslijedile ostale pivske majice - CjePIVO, Highway To Hmelj, Namazan, 2001. - A Beer Odyssey, Piva La Revolucion, već spomenuti Degustator i Zombeers.

- Uskoro ćemo izbaciti i prvu isključivo žensku pivsku majicu za ljubiteljice craft piva! Veliko hvala moram uputiti Domagoju Jakopoviću Ribafishu kojeg znam skoro 20 godina i koji je naš glavni maneken/influencer. Te su majice uz njegovu pomoć dobile dodatni šut u dupe i pogurali cijelu tu priču. Isto tako i sami pivari su prepoznali potencijal oko majica te isto posebna zahvala Davoru i Matiji iz Varionice, Kreši Mariću iz Daruvarske pivovare, Ediju i Karlu iz pivovare Mlinarica, luđacima Siniši i Anti iz Barbe... U krčmi Polanović u Zaboku i lokalnim snagama Pivnici Runda Osijek i Beertija Osijek možete vidjeti osoblje u Giftonaut majicama, zahvaljuje tvorac pivske mode u Hrvata. Giftonaut ima svoju facebook stranicu kao i web shop gdje je majice najlakše nabaviti. Prva prilika da se s majicama pobliže upoznate je 4. i 5. svibnja na Osijek Craft Beer festivalu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.