Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Novo pivo: I Hazy Pale potvrđuje zašto je Garden najbolja EU pivovara

Hazy Pale doista jest drugačiji i svidio se i prosječnim pivopijama oko mene kao i znalcima podjednako. Nije lako napraviti tako nešto, no Hazy Pale to doista jest
Objava 17. rujna 2019. 0 komentara 520 prikaza
Novo pivo tek potvrđuje kako je The Garden Brewery naša najpropulzivnija pivovara
Novo pivo tek potvrđuje kako je The Garden Brewery naša najpropulzivnija pivovara
Hazy Pale je sve što piše na limenci

Došlo je vrijeme da se udahne malo života ovom blogu, i s dobrim razlogom. Druge obaveze priječe me da pratim scenu onako kako sam je prije pratio pa je ovdje ostalo nezabilježeno da je The Garden Brewery od članova pivskog kluba Beer52 izglasana za najbolju pivovaru u Europskoj Uniji. Izuzetno je to vrijedna nagrada jer su članovi glasači ljubitelji piva koji nisu prosječni već znaju svoje pivo, dakle vode računa o tome što će redovito piti, dakle riječ je, redimo, o visokokvalificiranom redovitom potrošaču. To su, dakle, ljudi od kojih pivovare žive. Kao da sebe žele nagraditi za takvu nagradu u Gardenu su napravili još jedno posebno pivo, iako bi to u početku mogao biti pogrešan izraz za ekipu koja je do sada skuhala više od 80 vrsta piva.

No, Hazy Pale doista jest drugačiji i svidio se i prosječnim pivopijama oko mene kao i znalcima podjednako. Nije lako napraviti tako nešto, no Hazy Pale to doista jest. Na limenci piše 'hazy and orange with tropical notes' i kada istočite sadržaj u čašu dobijete točno to – pivo koje izgledom podsjeća više na neki juice nego na pivo a i miriši po narančama i tropskom voću.

Pa, hajdemo reći da nije prvi puta da smo ugledali mutno pivo s takvim notama u svojoj čaši, ali ovdje je to svejedno malo drugačije, slika pokazuje kako to izgleda a balans je doista kao kod rijetko kojeg drugog piva. Spomenute note otkrit će i da u okusima neće ostati samo takvi okusi već da ćemo pronaći i nešto gorčine. Kada krenete odmah osjetite kako je Hazy Pale vrlo pitko pivo, čini mi se da se ovdje često zaboravljalo kako pale aleovi trebaju biti jako pitki. Ovdje je to doista jedna od glavnih osobina pa je doista lako uživati u okusima naranče i tropicane koje će zaokružiti lagana gorčina a gutljaj na kraju osušiti nepce koje će tražiti novi gutljaj. I tu neće biti problema, sasvim ćete sigurno poželjeti još. No, čini se kako ćete morati požuriti jer Hazy Pale isto aspirira prema izvozu a prema svemu proći će jako dobro.

Znači, Garden je jedna od doista rijetkih pivovara koje ima proizvod koji je sinonim svojem brendu – Milkshake IPA, Vanilla & Chocolate Porter pa i CIPA piva su koje će mnogi spomenuti kada im kažete 'Garden'. Čini se kako bi se toj probranoj ekipici mogao pridružiti i Hazy Pale.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.