Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

I za peti rođendan Varionica ima sjajno pivo, Mr. Pink Monster. A ni to nije sve

U Mr. Pink Monsteru ne tražite Lindemans Framboise iako i u jednom i u drugom ima puno maline. Novo je pivo Varionice i Munich Brew Mafie doista posebno. Ne brinite zbog koronavirusa, pivo možete kod Varionice naručiti besplatnom dostavom
Objava 16. ožujka 2020. 0 komentara 373 prikaza
Kao i uvijek, dobro dizajnirana etiketa jasno naznačuje iz koje pivovare dolazi novo pivo
Kao i uvijek, dobro dizajnirana etiketa jasno naznačuje iz koje pivovare dolazi novo pivo
Još jedno pivo, ili bolje reći piće, po kojem ćemo pamtiti rođendan Varionice

Varionica je za svoj peti rođendan napravila još jedno specijalno pivo i opet u suradnji s Munich Brew Mafiom, simpatičnom mladom njemačkom ekipom s kojom je Varionica već ranije ostvarila neke suradnje. Mr. Pink Monster je fruit ale za koji je korišteno 240 kg malina pa se dobilo jedno vrlo interesantno pivo pri čemu se ne sjećam da ga je netko ranije radio, odnosno ne u komercijalne svrhe. Prirodno, prva asocijacija koju povlači Mr. Pink Monster bio bi Lindemans Framboise no ne trebate ići dalje od puke činjenice da se i kod jednog i kod drugog piva radi o nečemu što ima veze s malinom. Jer, Framboise je lambic, a Mr. Pink Monster fruit ale. I razlika se vidi i po količini alkohola, a to je 6,66 posto u odnosu na 2,5 koliko ima Framboise. No, prava je zanimljivost kod ovog piva koje je Varionica ostvarila u suradnji s mladim njemačkim pivarima to što se koristio kvasac za cidere, a ne pivski kvasac pa se dobilo jedno doista interesantno piće koje doista po gaziranosti jest nalik cideru a po svemu drugome voćnom pivu. Vrlo je zanimljivo, osvježavajuće no isto tako zbog količine alkohola traži i oprez.

Sve u svemu, opet je Varionica pokazala inovativnost, sjetila se nečega što je doista rijetko pa je pred nama pivo zbog kojega ćemo ponovo pamtiti rođendan Varionice. Nažalost, zbog cijele situacije s koronavirusom, nisam stigao otići isprobati i još jedan novitet koji dolazi iz Varionice, a to je Pop!Lager. Slušao sam da 'varioničari' pripremaju lagersko pivo, no premijerno je pokazano već na reliju u Kumrovcu te ga ima u još dva zagrebačka lokala (odnosno bilo ga je). Mnogi će se još sjetiti Sunny Lager Wavea koji smo upoznali prije neke tri godine, a tog se piva sjećamo po dobrome, jer taj je specijal pivovare koja se danas nalazi u Pisarovini bio doista odličan te je stigao u pravo vrijeme, odnosno na ljeto. Kako vidim, riječ je o Munchen Hellesu, ne, dakle, o pilsneru, a ne treba očajavati ako i vas epidemija koronavirusa omete u degustiranju, najvjerojatnije će se to pivo naći u stalnoj ponudi pivovare koja od lani radi u sasvim novom pogonu. A neće to biti i jedini novitet, slušat ćemo još o Varionici ove godine, možda i čim epidemija prođe. A povodom toga Varionica se sjetila sjajne stvari - njihova piva možete naručiti besplatnom dostavom. Bravo dečki i cure!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.