Blogosfera Volim pivu

Ječmeno vino Gorana Šostareca najbolje na natjecanju u Bugarskoj

Već smo navikli i na Šostarecove i na medalje naših kućnih pivara na međunarodnim natjecanjima
Objava 14. travnja 2019. 0 komentara 286 prikaza
Ukupno su hrvatski kućni pivari u Bugarskoj osvojili pet medalja
Ukupno su hrvatski kućni pivari u Bugarskoj osvojili pet medalja
I prva je Šostarecova zlatna medalja za american pale ale stigla iz Bugarske

Jedna vijest koju sam dobio jučer, a sada našao vremena da pogledam službene rezultate. Ječmeno vino Barley Gorana Šostareca osvojilo je titulu Best of Show, najboljeg na bugarskom međunarodnom prvenstvu kućnih pivara čiji su pobjednici proglašeni jučer u Sofiji.

Šostarec je osvojio zlatnu medalju u kategoriji jakih aleova pa se, rekao bih, ovog bjelovarskog pivara može smatrati najuspješnijim u nas. Tko je imao prilike probati neko Šostarecovo pivo, bilo je prilike, primjerice, na Hrvatskom homebrew prvenstvu, zna zašto tako mislim. Goran kaže da medalje nije zbrajao, a i ja sam nekako vremenom shvatio da se ne mora baš sve kvantificirati da bi se zaključilo da je netko u nečemu majstor.

Kada budete u prilici gdje Goran toči neko svoje pivo, svakako zamolite za koji gutljaj. Inače, gotovo po običaju u Bugarskoj naši kućni pivari nisu osvojili samo jednu medalju. U istoj kategoriji Bojan Grdinić osvojio je broncu za belgijski tamni jaki ale Quadpir.

No, posebno je uspješan bio Damir Ban koji je osvojio zlato za američki porter Michigan a broncu u lagerima za munich helles Udo. Mladen Pavlinović ima srebro u pšeničnim pivima za witbier Crowit. Ivan Kuže zlatan je u stoutovima za američki stout Columbus.

Čestitke svima!
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.