Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Još jedan OktoberTest, znate gdje ćete biti u subotu

Sutra će se dogoditi drugi OktoberTest, no neće se u svakom slučaju raditi o reprizi
Objava 29. rujna 2017. 0 komentara 602 prikaza
Drugo pivsko kušanje okupit će najaktivnije naše kućnopivarske udruge
Drugo pivsko kušanje okupit će najaktivnije naše kućnopivarske udruge
Odvijat će se na istom mjestu ali ovaj puta pod velikim šatorom

Prošle godine, negdje gotovo u isto vrijeme, u Križevcima se zbio prvi OktoberTest, pivska kušaonica Križevačke udruge pivara. Bio je to odličan događaj na Trgu Josipa Juraja Strossmayera gdje se nalazi i Križevačka pivovara. Paviljon na trgu začas se ispunio Križevčanima, u samo par sati istočili su svi kegovi piva skuhanoj u kućnoj radinosti križevačkih pivara. I tada se još jednom pokazalo kako su sredine poput Križevaca epicentri neovisnog pivarstva u Hrvatskoj, rijetka je kultura koja svoje ishodište ne traži u metropoli. Sutra će se dogoditi drugi OktoberTest, no neće se u svakom slučaju raditi o reprizi.

Jer, ne bi imalo pretjeranog smisla ponovo donijeti neka, možda drugačija piva nego prošle godine, pa nastaviti u Križevačkoj. Sve se događa uz potporu grada, turističke zajednice te uz sponzorstva lokalnih tvrtki. Ovog puta je cilj okupiti što više lokalnih udruga. Bit će to zaista jedan veliki događaj jer će uz Križevačku udrugu pivara svoja piva predstaviti i članovi Udruge pivara Sjever, Panonskog pivarskog sindikata, Udruge pivara Brod, Udruge pivara Požega te Petrinjske udruge pivara. Ne sjećam se da je netko okupio ovoliko udruga na jednom mjestu, možda Požeška krigla.

Već kada pogledate koliko je aktivnih kućnopivarskih udruga aktivno u nas, jasno je da nema zime za neovisno pivarstvo. – Događaj realiziramo uz potporu grada, turističke zajednice i lokalnih tvrtki, a sve u cilju promocije kućnog pivarstva kao hobija, podizanje svijesti o kvaliteti pive i približavanje rada udruge građanima, ugostili smo sve hrvatske udruge kućnih pivara. Želja nam je da OktoberTest postane prepoznatljiva i jedinstvena manifestacija koja će promovirati ne samo kućno pivarstvo već i grad Križevce, kaže predsjednik Križevačke udruge pivara Aleksandar Karre.

Uz domaće uratke moći će se probati i piva nekoliko domaćih craft pivovara. Očito je kako događaj zahtijeva više prostora pa će se umjesto kao prošle godine u ograničenom prostoru paviljona odvijati u šatoru što je i garancija da će veselje moći potrajati do kasno u noć. Bez sumnje, OktoberTest bi mogao postati još jednim važnim događajem neovisnog pivarstva u nas, u Križevcima je uvijek vladala pozitiva, dobro pivo za sve motivacija je predsjednika Križevačke udruge pivara i njezinih članova kojih sada ima 22.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.