Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

King's Caffe Malinska – domaće točenice, dobra rebrica i jedno sasvim posebno pivo

Slušao sam dosta o pivnici u Malinskoj, no to je mjesto na rivi gdje početkom lipnja nije bilo turista. Nadam se da će ipak stići, u tom trenutku imao sam se s čime zabavljati
Objava 14. lipnja 2020. 0 komentara 469 prikaza
KIng's Caffe u Malinskoj isplati se posjetiti i bez da ljetujete na Krku
KIng's Caffe u Malinskoj isplati se posjetiti i bez da ljetujete na Krku
Mostarine uskoro više nema, pa razmislite i o jednodnevnom izletu

Za nedavnog obilaska gradilišta LNG terminala i pripadajućeg plinovoda, možda je netko i pročitao tu reportažu, poslušao sam savjet pa otišao s domaćinima u King's Caffe na rivi u Malinskoj. Slušao sam već od poznatog križevačkog kućnog pivara Aleksandra Karrea koji na tom velikom gradilištu jedan od bitnijih ljudi kako tamo imaju svoja piva, ali i odlične burgere i drugu klopu. King's Caffe u Malinskoj zapravo je istog vlasnika kao i lokali istog imena u Rijeci, a tako se zove i pivovara iz koje dolazi domaće pivo koje tamo toče. Imate točeno ili u boci, lagersko, to bi bio helles, pa vienna lager, IPA-u, sve je to korektno, kao i uvijek na licu mjesta treba popiti domaće pivo. Čudno je bilo na rivi u Malinskoj gdje početkom ovog mjeseca, lipnja, nije bilo više od valjda pet turista. Super za nas, malo manje za turizam, valjda će se napuniti do kraja mjeseca. Lokal je dobar, uz terasu ispred lokala tu je i ona uklopljena između dvije zgrade, iznutra doista više pivnički nego ugođaj kakvog lokala na kakve smo navikli na moru. Jer, cijelu jednu policu imate s bocama piva, različitih, domaćih i stranih.

Kao što sam rekao, ta domaća su vrlo pitka, dovoljno ukusna i treba ih svakako probati. Kao i još nešto domaće što tamo imaju a to je doista dobra kuhinja od koje sam, naravno, probao rebrica i burger, oboje s krumpirom. Ne može se tu ništa prigovoriti, da ovo dobijete u Zagrebu ne biste se žalili, rebarca su bila doista dobro pripremljena, marinirana, spremljena tako da se meso doista lako odvajalo od kosti. Burger izuzetno ukusan, bogat, u briocheu unutar kojega ćete ga lako smazati. I sve to ne košta puno, zapravo cijene nisu 'morske', rekao bih čak i ispod nekih zagrebačkih lokala sa sličnom klopom. U svemu tome pogotovo komplimenti idu domaćem krumpiru koji dođe s umakom i doista je odličan. I već to bi bilo u redu, da pred kraj nismo spazili par stvari. Jer, uz dobra domaća u King's Caffeu imate i strana točena piva, vjerojatno biste to i zaključili kada vidite Paulanerove suncobrane. I stvarno, kada smo bili tamo bila su dva točena Hacker Pschorra, izabrali smo Kellerbier, barem mi se tako čini, jer bili smo već neko vrijeme, pa i nije bilo prvo. A onda je došlo vrijeme za desert.

Hm, pa ionako smo već puni, ne treba još i to, a onda je netko vidio da u King's Caffeu toče i Lindemans Kriek. Da sam tamo popio samo to, bilo bi dosta, pa i previše, jer bila je to rijetka prilika, ne sjećam se da sam bilo gdje u nas vidio točeni Lindemans. I još je došao u adekvatnoj čaši, s malim iznenađenjem – kockicama leda. I moram priznati da to ima smisla ali i da je to dodatni dokaz o kakvom se pivu radi. Kada se jednom stvorila ona tanka lijepa pjena, niti ljuljanje kockica leda ništa joj nije moglo, stajala je tamo dok pivo nisam popio do kraja. Kriek je belgijski stil piva, lambic s obilnim dodatkom voća, trešnje, pa je gotovo podjednako voćno koliko i kiselo pivo. No, svejedno, da bi se dobro procijenilo pomodne soure, ovoga morate probati što više, po mogućnosti točeno. Mostarina je sada postaje prošlost, s dobrim automobilom ni ta Malinska nije tako daleko. Ako bude točenog Krieka, vjerujte, isplati se potegnuti.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.