Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Lively Neonom Varionica je jasno naznačila smjer u kojem ide

Prateći njihov društveno-mrežni profil primjetno je da su sada lokali u kojima se Varionica može popiti sve manje uobičajeni, odnosno u pravilu se radi o kafićima i restoranima koje ubrajamo u trendovska mjesta
Objava 04. svibnja 2019. 0 komentara 694 prikaza
Novo kolaboracijsko pivo napravljeno je u suradnji s pržionicom kave Lively Roasters     Foto: Ana Mrazek
Novo kolaboracijsko pivo napravljeno je u suradnji s pržionicom kave Lively Roasters Foto: Ana Mrazek
Vrlo zanimljivo pivo koje će očito posebno cijeniti ljubitelji dobre kave

Sada doista više nije lako biti originalan, u Hrvatskoj postoji više od 70 nezavisnih pivskih trgovačkih marki. Nije to lagan zadatak niti za one prve craft pivovare koje već imaju etabliran identitet i ozbiljniji broj fanova. Jedna je do tih prvih pivovara svakako i Varionica. Od početka taj brend ima temeljito razrađen vizualni identitet, a sada smo dobili i potvrdu smjera u kojem će se Varionica kretati, pogotovo nakon što se dovrši njihov pogon u Pisarovini vrijedan 12 milijuna kuna.

Prateći njihov društveno-mrežni profil primjetno je da su sada lokali u kojima se Varionica može popiti sve manje uobičajeni, odnosno u pravilu se radi o kafićima i restoranima koje ubrajamo u trendovska mjesta, ona uz koja gradski vodiči često stavljaju epitet 'osvježenje u ponudi'. Novim kolaboracijskim pivom podvukli su taj svoj smjer, Neon Lively nastao je u suradnji s pržionicom kave Lively Roasters te je nastavak priče u kojoj je nastao, primjerice, HabaNeon stout u suradnji s Volim ljuto ali u kojem se Varionica pojavljuje na događajima gastronomske prirode na kakve nismo sasvim navikli kada se o pivu radi.

Lively Roasters zagrebačka je pržionica kave koja je samostalno i uvozi te prži. Kod Neon Livelyja dosta govori i ime, očito je riječ o dobrom Varioničinom stoutu kojem su Lively Roasters dodali malo svoje magije. A ona je brazilska kava Montecristo ubrana na farmi Daterra. Neonu je dodana kao cold brew, dakle grubo je samljevena i potopljena u vodu, nakon toga ocijeđena te se nakon toga taj dobivena tekućina, cold brew dodaje pivu.

I doista je tako kao što 'varioničari' navode u opisu novog piva, kava je jako prisutna i u aromi i u okusu, no ne pretjerano da bi uživatelja zasitila prije vremena. Neon Lively pivo je u kojem bi se najbolje uživalo kao u desertnim vinima, nakon dobrog ručka, umjesto uobičajene kave a nakon kakvog čokoladnog deserta, primjerice. Ili naprosto samostalno u neko slobodno vrijeme namijenjeno za nešto posebno.

A Neon Lively to jest, zgodna ideja pretočena je u kvalitetnu realnost po koju ćete morati požuriti jer kofeiniziranog stouta ima u ograničenim količinama.
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.