Blogosfera Volim pivu

Na festivalu u Medulinu moći će se probati najbolje svjetsko pivo

Kako je zamišljeno, Toppling Goliath s još četiri renomirane američke pivovare, Oskar Blues, Pelican Brewing i Full Sail, trebao bi na sljedećem festivalu u Medulinu činiti američki kutak
Objava 24. kolovoza 2017. 0 komentara 1904 prikaza
Toppling Goliath Kentucky Brunch
Toppling Goliath Kentucky Brunch
Treći po redu craft festival u Medulinu donosi trenutno najbolje svjetsko pivo ali i još zanimljivosti

Nakon dugog vremena, Westvleteren 12 više nije na čelu Ratebeerove ljestvice najboljih piva. U redu, treba odmah napraviti razliku. Toppling Goliath Kentucky Brunch koji je sada prvi ima 124 recenzije dok moćna 12-ica ima 3364. No, nije stvar bez vraga. Imao sam prilike probati jedan Toppling Goliathov stout i nije mi teško vjerovati da je njihov imperial stout Kentucky Brunch zaista 'the real McCoy' kao što vole isticati na svojim stranicama. Doista, tko bude u prilici ne treba oklijevati da proba ovog sezonca, ne vjerujem da će itko biti razočaran ovim pivom nabijenom kavom koje je još i odležalo u bačvi. Kako je zamišljeno, Toppling Goliath s još četiri renomirane američke pivovare, Oskar Blues, Pelican Brewing i Full Sail, trebao bi na sljedećem festivalu u Medulinu činiti američki kutak. Vrlo zanimljivo, nije još poznato koja će točno piva zastupati američke pivare, no ovo je doista rijetka prilika. Uz to, tu će biti i šest njemačkih craft pivovara, Hertl Braumanufaktur, Orca Brau, New Beer Generation, RavenKraft, Pax-Bräu te Max Magnus. Kako se i u Njemačkoj craft jako budi unatoč još jakoj vjeri u reinheitsgebot sasvim sigurno će biti zanimljivo probati piva ovih pivovara. Normalno, hrvatski će pivari kao i prethodna dva puta biti jako zastupljeni. Svoja će piva na 3. Medulin Craft Beer Festivalu imati Bura Brew, Zmajska pivovara, Križevačka pivovara, Bujska pivovara, Garden brewery, Visibaba pivo, Varoška pivovara, Prvo viško pivo, Varionica, Pivovara Medvedgrad, Pulfer te Crafter's uz pivovare koje su označene kao mlade nade, Zeppelin brewery, Pivnica Mlinarica, Dubrovačka pivovara, Međimurski Lepi Dečki te Istarska pivovara Vergal. Iz Slovenije dolazi Reservoir Dogs, pivovara koja i sama može biti razlogom da posjetite Medulin 8. i 9. rujna a uz njih i Tektonik. Iz Srbije će u Istru svratiti stari znanci Kabinet i Dogma. Švedski Omnipollo i danski Amager su tek šlag na tortu. Prvu večer festivala goste će zabavljati Dogma, a drugu Edo Maajka. Za neke će zanimljivost biti i to što je ove godine prijatelj festivala Zoran Šprajc koji će dodijeliti i nagradu za najbolje pivo festivala.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.