Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Najbolji odmor uz pivo i sunčanje – Vunetovo je na novoj lokaciji!

Bilo je najava kako bi se terasa uz pivovaru malo promijenila, proširila. Ono što se dogodilo još je bolje
Objava 03. lipnja 2018. 0 komentara 237 prikaza
Na novoj lokaciji uz Vunetovo točit će se i druga hrvatska piva
Na novoj lokaciji uz Vunetovo točit će se i druga hrvatska piva
Sada se popularna hvarska pivovara nalazi tik uz obalu

Jedna je od nezaobilaznih lokacija ako ljetujete na dalmatinskoj obali svakako Hvar, dom Vunetova sada već legendarne male pivovare Anne Tuszynske koja još, barem za mene, drži titulu najoriginalnijeg za svoja piva poput Hvarske medicine. I sad, bilo je najava kako bi se terasa uz pivovaru malo promijenila, proširila. Ono što se dogodilo još je bolje, ako se netko zadnjih pola godine pitao što se to događa s Vunetovo Craft Beer, evo odgovora. Anna i suprug joj Joško uvijek nešto rade, sada kada je ljeto praktično stiglo posla će biti još i više, broj gostiju raste svake godine, prerastavši ono što mala terasa može primiti. Novost je jedna velika promjena, Vunetovo je sada na drugoj lokaciji, puno bliže centru grada, samo desetak minuta pješke od hvarskog trga. Dakle, više nije potrebno otprilike polusatno savladavanje udaljenosti do Vunetovog, kada siđete s broda, kratka će vas šetnja dovesti do nove lokacije.

Drugi novitet je taj da će osim svog piva na točionicima, Vunetovo imati i druga zvučna imena hrvatskog crafta. Trenutno je to Pozoj i Pale ale od Zmajske i Bijelo od Primariusa. Sasvim dovoljno i za nas koji ćemo Hvar pohoditi i ovog ljeta, ali za otočane itekako velika novost s obzirom na to da nigdje drugdje u Hvaru ne možete popiti točeni hrvatski craft. Zanimljivo je i za strane turiste koji često 'dolete' direktno na more i moraju se dobrano potruditi da bi našli koje hrvatsko craft pivo. Što se tiče stilova Vunetovo sezonu otvara sa svojim Bitterom, pa kako ćemo ulaziti u sve toplije razdoblje slijedi Hvarska medicina pa nakon toga jedan novitet tamo negdje početkom srpnja – radi se o projektu smišljenom s novozelandskim pivarom kojemu su preci napustili Hvar i odselili u Novi Zeland u XIX stoljeću. Bit će to lagan, ljetni IPA s novozelandskim vrstama hmelja. I za kraj, iako u Vunetovu kasno počinju pivsku sezonu, namjeravaju je produžiti do kasne jeseni. Razmišlja se i o tečaju odnosno mogućnosti sudjelovanja u kuhanju piva što bi za početnike bilo itekako zanimljivo. Prilično su velike novosti iz Vunetova, imat ćemo zbog čega doći na novu adresu - Šetalište Tonija Petrića 8, tik uz more.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.