Blogosfera Volim pivu

Picasso: Uspjeli smo zbog nove lokacije i puno bolje organiziranosti

Ova lokacija se pokazala odličnim izborom što zbog blizine Varaždina i Čakovca što zbog podrške turističke zajednice općine Nedelišće te se nadamo nastavku suradnje, kaže Picasso
Objava 02. rujna 2018. 0 komentara 487 prikaza
Drugi je UPS fest očekivano bio još bolji od prvog uspješno odolijevši čak i kiši
Drugi je UPS fest očekivano bio još bolji od prvog uspješno odolijevši čak i kiši
Sjeverna Hrvatska preuzima primat na domaćoj pivskoj sceni

Događaj iznenađenja za mene je prošle godine bio UPS Fest. Udruga pivara Sjever u Murskom je Središću napravila odličan događaj koji je odolio i lošem vremenu. Nije to imalo previše veze, jer vrijeme je vrijeme, ali ono što je preduvjet uspjeha je volja, ambicija da se napravi nešto vrijedno zato što se u to vjeruje pa to ekipa lako prepozna. Rečeno-dokazano, 2. je UPS Fest u Nedelišću daleko nadmašio prvi. No, to su samo dojmovi koje prenosim od puno prijatelja koji su tamo bili jer nisam bio u mogućnosti doći i to trebam staviti pod jedan od najvećih minusa ove godine. Ali, to ne znači da ne trebam ništa objaviti, pa sam razmijenio nekoliko rečenica s frontmanom Udruge pivara sjever Vjeranom Blažekom Picassom koji je godinu dana skupljajući iskustvo po drugim događajima, ove godine sa svojim članovima napravio jedan sjajan događaj. Da, težište se pivarstva u nas seli na sjever Hrvatske, sasvim zasluženo.

- Promjena lokacije je definitivno imala utjecaja kao i promjena datuma no glavni razlog je ipak bolja organiziranost koja je krenula na vrijeme i pomoć gotovo svih članova udruge, dodatna pogodnost nam je i sve popularnija craft scena u hrvatskoj. No najvećim dobitkom smatram dolazak lokalnog stanovništva kako bi podržali ovu našu manifestaciju, tu se tražila karta više, kaže Picasso koji se nada da će se i 3. UPS Fest održati na istoj lokaciji. - Ova lokacija se pokazala odličnim izborom što zbog blizine Varaždina i Čakovca što zbog podrške turističke zajednice općine Nedelišće te se nadamo nastavku suradnje. Udruga pivara Sjever je veoma aktivna te uz ovaj naš festival posjećujemo i razne festivale u organizaciji općina i gradova na čijim područjima djelujemo pa na tim festivalima prikazujemo postupak kuhanja piva u kućnim uvjetima a ponekad se mogu i kušati proizvodi naših članova, kaže frontman 'sjevernih' pivara. I ovaj puta festival je uključivao natjecanje.

- Natjecanje kućnih pivara smatram iznimno bitnim za našu udrugu iz više razloga. Kao i prošle godine tako smo i ove godine napravili školu za deset novih sudaca a to su ljudi koji sada bolje mogu detektirati nepravilnosti u pivu čime podižemo i kvalitetu vlastitog piva. Od iduće godine u natjecanje uvodimo više kategorija a uvodimo i natjecanje (bodovanje) između udruga što nam je i bio plan od prvog festivala, objašnjava.

Novost je zabavna Beer mile utrka a goste je nakon svega uveseljavala jedna zaista poznata osoba. - Uvođenjem Beer mile utrke željeli smo dodatno obogatiti sadržaj festivala i to se pokazalo iznimno učinkovito i atraktivno a i veoma traženo pa da smo imali i 200 mjesta za trku vjerujem da bi i to popunili. DJ Mario Kovač je pun pogodak! Iako je nama pivarima želja da je pivo uvijek u prvom planu, Mario je dodatno podigao atmosferu pogotovo u trenutku kad je pala kiša, kaže Picasso. Nije izostala potpora lokalne samouprave.

- Veliku potporu smo dobili od TZ općine Nedelišće koja nam je omogućila da koristimo prostor s kompletnom infrastrukturom od velikog parkinga, prostora za kamp pa do pripreme terena za Beer mile, struje, vode, odvoz smeća a uz veliki šator imali smo u slučaju velike kiše i natkriveni prostor u samom objektu koji može primiti 200-tinjak ljudi. Uz općinu pomogla nam je i Varaždinska županija donacijom sredstava za kupnju prezentacijske opreme. Dosta dobru podršku su nam dale i neke lokalne tvrtke u obliku donacije financijskih sredstava za sam festival kao i opreme koju smo koristili na samom festivalu, kaže Vjeran Blažeka. Sljedeći festival ne propuštam, nadam se da ga nećete propustiti ni vi.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.