Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Pivski hotel kako ga vidi BrewDog! Dodatni razlog za put preko bare

Objava 09. ožujka 2017. 0 komentara 303 prikaza
Ovako bi trebao izgledati BrewDogov američki hotel
Ovako bi trebao izgledati BrewDogov američki hotel
Brewdog_01

I craft pivari znaju što je snaga brenda, imali su i od koga učiti. BrewDog je svojim Equity for punks kampanjama postavio te neke nove standarde fanovskog financiranja gdje fanovi hrle dati lovu za svaki novi projekt. Tako je i ovaj puta. Nakon što su uspješno financirali novu pivovaru, prvu njihovu u Americi, u Columbusu u Ohiou, poželjeli su pored nje imati i hotel.

U samo tjedan dana prikupili su više od 160.000 dolara za izgradnju The DogHousea. A tražili su samo 75.000. Sjetimo se, imali su želju isto napraviti i negdje u Aberdeenu, no valjda su se predomislili. Ili je tamo nešto krenulo naopačke. Nema veze uostalom, jer prema prikupljenom prilično je sigurno kako će hotela biti. A u maksimalnoj varijanti u njemu bi morao biti craft-beer spa s pivskim tretmanima, štogod pod time podrazumijevali, točionik u svakoj sobi na koji će biti priključena Punk IPA ali i frižider u svakom tušu (!?). Oni koji uzmu luksuznije apartmane moći će se kupati u kadi punoj, pogađate, Punk IPA-e. Normalno da će svi obroci sadržavati hranu lako uparivu s pivom.

Prikupljen novac otići će i na pogon za proizvodnju soura, kisela piva, ali koja će služiti i u eksperimentalne svrhe. Oni koji će u hotelu odsjedati, bit će prvi koji će moći probati ta piva a pogled s prozora nekima će se pružati na bačve u kojima će BrewDogovi souri odležavati. Nova velika pivovara u Columbusu morala bi biti gotova do sredine ove godine, dok bi hotel i eksperimentalni pogon trebali biti gotovi do kraja 2018. godine. Jasno, bezbrojni su perkovi raspoloživi za ulagače, a već sada oni koji Columbus posjete mogu probati BrewDogova piva u nedavno otvorenom njihovom brendiranom baru. No, je li sve to debelo pretjerivanje? Za mene, apsolutno jest, nije baš da me zanima kupanje u pivu, više ga volim piti. A i među perkovima je ponuda za korporativne zabave. Meni je sve to dalje i dalje od crafta.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.