Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Podržimo Brlog, prvu žensku zadružnu pivovaru!

Objava 23. veljače 2016. 0 komentara 874 prikaza
Želja je dviju pivarki iz Zadra pokrenuti vlastitu pivovaru
Želja je dviju pivarki iz Zadra pokrenuti vlastitu pivovaru
Pomozimo im u crowdfunding kampanji!

Dakle, piva Vunetova i Anne Tuszynske smo već dobrano upoznali. No, Anna bi uskoro mogla prestati biti sama a žensko pivarstvo u nas početi postajati fenomenom. Dvije Zadranke, Ana i Maja pokrenule su crowdfunding kampanju na indiegogu kako bi pokrenule prvu zadružnu pivovaru. Koju vode cure – njih dvije! Zvat će se Brlog jer stan se kuhanjem piva doista u tako nešto i pretvori. Ana je, kako kaže, studirala prehrambenu tehnologiju u Splitu i Ljubljani i u tome se našla s Majom koju poznaje već dugo godina. Pivo je za njih super hobi za koji su odlučile da im postane nešto više. Samo je pivarstvo Ani i Maji kao i sve drugo što rade u životu, na način "uradi sam". Počelo se na već uobičajen i poznat način za hrvatskog homebrewera. Od jednostavnog sustava "za po doma" koji se malo pomalo nadograđuje do kućnog pogona na kojem se mogu kuhati ozbiljnija piva u ozbiljnijim količinama. Pivarstvo je po svojem duhu ambiciozna djelatnost, uvijek se traži nešto više i bolje. Ana i Maja od pivarstva bi željele živjeti pa je logičan put vlastita pivovara.

Na putu prema tome trebaju im dva fermentora i ambalaža koji bi ih, računaju, koštali osam tisuća dolara. To bi bio ozbiljniji pogon, a onda bi sljedeći korak bio prava pravcata pivovara. Riječ je o pravom startupu od kojeg bi mnogi odustali na početku obzirom na domaću birokraciju, kaže Ana, no u Zadru je sve ipak puno lakše. Nije Zadar zabadava najbolja europska destinacija za 2016.! Cure su sredstva odlučile prikupljati crowdfundingom. Organizirale su kampanju na indiegogu gdje su u trenutku pisanja ovog teksta prikupile već 46 posto. I nije baš toliko čudno, perkovi su sjajni. Recimo, za 58 dolara dobit ćete karton piva od 20 boca, za njih otvarač te naljepnicu. A pivo je blond ale skuhapno od tri vrste slada te četiri vrste hmelja. Prikladnog je naziva – Plavuša! Zato, pomozimo curama da stignu do svojeg cilja kako bismo pili još jedno dobro domaće pivo. Link je dolje, ostaje samo da uplatite.

https://www.indiegogo.com/projects/brlog-a-cooperative-brewery-on-the-croatian-coast--2#/story

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.