Blogosfera Volim pivu

Požeška krigla takav je hit da će tamo ovog vikenda zasvirati i Dino Rađa

Čini se da će to biti još jedna odlična Krigla u kojoj će se uz hranu pripremljenu na licu mjesta u Starim Fenjerima i više od 40 vrsta piva glasno navijati i slušati glasna glazba jednog od naših najboljih košarkaša svih vremena
Objava 06. srpnja 2018. 0 komentara 427 prikaza
IX. Požeška krigla
IX. Požeška krigla

Ma što hit! Brend kao Šuker! Jer, ni kockasti '9' iz Francuske ni Vatreni koji ove subote u terminu kada se održava IX. Požeška krigla igraju svoju najvažniju utakmicu neće omesti jedno od najboljih pivarskih događanja u nas. Koje može biti samo bolje s tom utakmicom pogotovo ako naši pobijede! Nemam problema da to tvrdim i siguran sam da će i ovog vikenda biti tako a možda i bolje jer će se sve odvijati na novoj lokaciji, Starim Fenjerima, mjestu koje se, bar kako su mi prenijeli, ne razlikuje previše od stare lokacije, dapače moralo bi biti još i bolje, s većom mogućnošću organizacije. Ne mogu se sjetiti nekoga tko Požešku kriglu ne podržava, kada se pogleda službeni materijal, logotipova je craft i kućnih pivara, dobavljača, podržavatelja toliki da je teško prebrojati. Zašto i ne bi, riječ je o u svakom slučaju o najvećem prije svega kućnopivarskom događaju koji masovno podržavaju craft pivari a meka je za sve ljubitelje piva pa nije ništa čudno što je Krigla u ovih devet godina narasla toliko da se s njome ovdje može mjeriti jedino Hrvatsko homebrew prvenstvo. Plod je to truda i nastojanja Udruge pivara Požega koju vodi Tin Lehner koji s nekoliko svojih kolega sam organizira događaj koji je prošle godine primio nekih, prema mojoj procjeni, 800 ljudi. To bi bilo više nego na većini Dinamovih utakmica, pa i na nekoliko zajedno.

Ove se godine dogodio jedan splet okolnosti, u terminu IX. Požeške krigle igrat će se utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva između Rusije i Hrvatske što je očito događaj godine općenito koji zasjenjuje i skidanje drugog mirovinskog stupa i Agrokor i sve ono što nas dnevno mori. Nema veze to za Tina i njegove, na Krigli će biti postavljeno projekcijsko platno na kojemu će se moći pratiti presudna utakmica naše generacije – ili su veliki ili ostaju tek bilješka. A da je Požeška krigla velika shvatio je jedan drugi i veći sportaš, i visinom i rezultatom. Dino Rađa svirat će na Požeškoj krigli zajedno s Generacijom bez kompasa! Nevjerojatno ali istinito, no Dino je inače strastveni rocker koji se dosta i na motoru vozi, znam da je imao jednog atraktivnog customa složenog u Zagrebu. Uz njih tu je još i slovenski UNIMOGS Band. Čini se da će to biti još jedna odlična Krigla u kojoj će se uz hranu pripremljenu na licu mjesta u Starim Fenjerima i više od 40 vrsta piva glasno navijati i slušati glasna glazba jednog od naših najboljih košarkaša svih vremena. Živjeli!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.