Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Rhapsody Dry Gin, iznenađenje iz Samobora prepuno aroma

Imate što pokazati ako vam dođe ekipa kao i što imate što za pokloniti ako će Rhapsody služiti toj svrsi
Objava 19. rujna 2018. 0 komentara 1532 prikaza
Počela je lagana ofenziva hrvatskih craft ginova, Rhapsody mi se odmah dopao
Počela je lagana ofenziva hrvatskih craft ginova, Rhapsody mi se odmah dopao
Iz male destilerije u Samoboru dolazi vrlo aromatično piće

Kako sam bio najavio, tu i tamo pojavit će se poneki tekst o nekoj drugoj cugi, konkretno o ginu, I evo ga, Rhapsody Dry Gin koji dolazi iz Samobora vrijedi teksta. Spomenuo sam u onom tekstu o Hrvatskoj Gin Konvenciji kako je to prvi domaći craft gin koji sam probao. Bilo je to na roštiljanju za finale Svjetskog prvenstva koje po nas nije osobito dobro završilo, no svakako smo uživali sve dok nije po nas krenulo loše. Jer, uvertira je bila upravo s Rhapsodyjem koji dolazi u stvarno odličnoj dizajniranoj boci koja nema etiketu nego je obojena dekoracijom tako da se zbilja radi o efektnom prizoru.

Imate što pokazati ako vam dođe ekipa kao i što imate što za pokloniti ako će Rhapsody služiti toj svrsi. Iako ekipa s kojom sam proveo ovo ljeto i roštiljanje za Svjetsko prvenstvo ne troši obično takva pića, ginom su svi bili oduševljeni. Iznimno lijepe i bogate arome kojima, jasno, dominira borovica a osjetio sam još kamilicu, cimet, đumbir, korijander, dok će vještiji nos pronaći još ponešto. Alkohol ne probija uopće, to mi se normalno sviđa, dok u okusu imate reprizu dosta od onoga što ste osjetili u nosu.

Pogađate, najprije smo Rhapsody pili samog, 'golog', i ne bih imao ništa protiv toga da se tako i nastavilo. No, ipak, bilo je tamo i onih malo profinjenijih koji su donijeli klasični Schweppesov Tonic Water što je bilo odlično jer se pokazala jedna sjajna Rhapsodyjeva osobina. Opisao sam kako su arome jake i naglašene i to je toliko da probija i iz tonica tako da ćete teško pronaći kombinaciju u kojoj će se one potopiti.

Takav koloplet mirisa dozvoljava i vrlo različite kombinacije, pa koliko god sokova i tonica nabavili toliko će zabava s Rhapsody Dry Ginom biti izdašnija. Ako se usput pronađe i koji začin, tim bolje, no uvijek bi trebalo paziti da kombinacija ne počne zasjenjivati originalne arome koje su doista nešto bajno. Gin bi doista mogao postati veća senzacija od craft piva iz razloga koje sam nabrojavao u prvom tekstu, i u svijetu se dogodilo da su se craft alkoholi razvijali uz piva, a oni imaju jednu nasljednu prednost, a to je da mogu stajati i u uvjetima koji nisu najsavršeniji.

Rhapsody bih uvijek preporučio iako mi nedostaje iskustva s domaćim craft ginovima, no kad je nešto dobro onda je dobro, a Rhapsody ima i OK cijenu od oko 250 kn za bocu ovisno o dućanu. Možete ga probati i na Zagreb Burger Festivalu.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.