Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

S Deep Into The Forest Zmajska pruža kvalitetan predah između blagdanskih jela

Deep Into The Forest dio je linije Brewer's Concoction no, za razliku od dosadašnjih piva te linije, kod ovog nema nekog twista. Što je dobro, jer pivo je sasvim u redu
Objava 26. prosinca 2020. 0 komentara 159 prikaza
Novo pivo Zmajske pivovare prva je njihova West Coast IPA
Novo pivo Zmajske pivovare prva je njihova West Coast IPA
Foto : Zmajska pivovara

Nakon prvog dijela teških blagdanskih jela, treba nam i malo osvježenja. Upravo nešto prije Božića Zmajska je pivovara predstavila svoju West Coast IPA-u Deep Into The Forest s kojom je zaokružila jednu za sve nas tešku godinu, ali u kojoj smo ipak mogli uživati u dobrim pivima. Dosta je tih piva stiglo upravo iz Zmajske pivovare. Za Brewer's Concoction već otprije znamo što je. Riječ je o posebnoj liniji piva namijenjenih sladokuscima. Iz te je linije već izašlo nekoliko piva, neka od njih doista su bila upečatljiva. Teško je zaboraviti New England IPA Cyclone ili dobri 'kiseliš' Bunny Passion.

U pravilu su ova piva imala neki twist, u, recimo, odležavanju ili kvascu. Ne i Deep Into The Forest koje je pivo koje odgovara pravilima ovog stila koji, kako mu ime već kaže, potječe sa Zapadne obale Sjedinjenih Država. Sada se već nakupilo i više nego nekoliko izvedenica popularnog india pale alea. Ovaj podstil karakteriziraju jake hmeljne arome, ponajprije citrusne i arome borovine što se , uz malo sladnosti odražava i u okusu, te gorčina. I to je upravo ono što ćete pronaći u ovom zmajskom pivu, i to zbog hmeljeva Simcoe, Chinook i Columbus koji daju te potrebne arome borovine, grejpa i naranče uz malo smole kakvu ćemo pronaći upravo po šumi.

U čaši je lijepo, čisto, s podebelom bijelom pjenom koja ne nestaje tako lako. I tako Deep Into The Forest čini dragocjeni odmor od teških obroka ovih nekoliko dana gdje će pružiti neophodno osvježenje a gorčinom od sasvim dovoljnih 65 IBU malo popraviti pH faktor pa možda i probuditi apetit nakon svega što smo konzumirali na, nadam se, bogatim blagdanskim stolovima. Deep Into The Forest pitko je pivo, osvježavajuće, s njim dobijete West Coast IPA-u bez nekog kompliciranja koje za ovaj stil, realno, niti nije potrebno. Kao i uvijek, zahmeljena piva najbolje je probati svježa, no novi 'Zmaj' na tržištu je tek koji tjedan pa niste izgubili puno ako ga probate i sada.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.