Blogosfera Volim pivu

Što piti ovaj vikend – LAB Barba Hoppy Edition, Barbom na Barbu

Objava 03. ožujka 2017. 0 komentara 301 prikaza
Izvrsne nadogradnje na temeljnog Barbu pogotovo popularnog u našim južnim krajevima
Izvrsne nadogradnje na temeljnog Barbu pogotovo popularnog u našim južnim krajevima
Barba Cascade i Chinook

Ovdje debelo kasnim, ali naprosto nije bilo vremena da ranije isprobam ova LAB-ova piva za koja sam uglavnom slušao samo pohvale. I zbilja jest tako, edicije Chinook i Cascade doista jesu prava nadogradnja na pogotovo u južnim krajevima popularnog Barbu. Prije svega tu mislim na Cascade koji obiluje aromama, najprije biljnima a onda i citričnima, posljedica hmeljenja popularnim američkim hmeljem po kojem se pivo i zove. 

Mutnije je žute boje s tanjom bijelom pjenom, nema neke osobite razlike u izgledu u odnosu na standardnog Barbu. Drugačije je za piti, tijelo mi se čini punije, neki od okusa sada su manje izraženi ili su ih nadjačali oni voćni, već kako se uzme. Nešto je više na slađu stranu s gorčinom koja će se osjetiti pri kraju ispijanja. Prije Cascadea pojavio se Chinook, dakle Barba nabrijan ovim američkim hmeljem. Ovdje su izraženije citrične arome s nešto borovine u pozadini, no nisu toliko jake kao što je to slučaj kod Cascadea. 

Pitkiji mi je od svojeg sestrinskog piva, ostalo je više karaktera temeljnog Barbe, čini se kako se ovaj hmelj dosta dobro s njime nadopunjuje, svi su okusi još uvijek tu a nadopunjeni Chinookom koji je dao još malo citričnosti. Također nećete primijetiti neku osobitu razliku u odnosu na Barbu kada Chinook istočite u čašu, opet tanja bijela pjena koja zaokružuje mutnije žuto tijelo. I ovdje je riječ o jako dobrom pivu, jednostavnoj a efektnoj nadogradnji starog znanca Barbe. 

Ne mogu preporučiti ili jedan ili drugi, nego jednostavno oba, pa procijenite sami koji vam se više dopada. Osobni mi je favorit Cascade zbog bogatije arome, ali to je u principu to, tako ja više volim. Oba sam piva probao iz boce u zagrebačkoj Pivoteci gdje stoje 17 i pol kuna za pola litre. Fer ponuda za ove specijale koje trebate probati dok ih još ima, a svakako pričekati da se pojave ponovo. A kako čujem, Cascadeu bi se upravo to moglo i dogoditi jer će ove extra hopove zamijeniti single hopovi koji će izlaziti na mjesečnoj bazi. Jednostavno, bez kompliciranja i efektno, u najkraćim se crtama daju opisati ova dva amerikanizirana Barbe.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.