Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Što piti ovaj vikend – Lepi Dečki Regoč, pivo za gorak kraj godine

I baš kada sam pomislio kako do kraja godine neće više biti nečega pretjerano zanimljivog, upravo je iz Lepih Dečki stigao Regoč
Objava 30. prosinca 2018. 0 komentara 541 prikaza
Opet zanimljiva etiketa ponajboljeg piva iz pivovare Lepi dečki
Opet zanimljiva etiketa ponajboljeg piva iz pivovare Lepi dečki
Zanimljiva priča i uporan rad od Lepih dečki napravili su jednu od vodećih pivovara, pogotovo na sjeveru Hrvatske

Nema se što reći, Lepi Dečki su već nakupili prilično brojnu paletu piva otkako su otvorili, neka od njih zaista su odlična, vidi se zašto su u kratko vrijeme postali prava pivska trgovačka marka na sjeveru Hrvatske. I baš kada sam pomislio kako do kraja godine neće više biti nečega pretjerano zanimljivog, upravo je iz Lepih Dečki stigao Regoč. I to upakiran u više nego adekvatnu ambalažu, bačvicu od pet litara dizajniranu tako da izgleda kao da je od drveta. Sjajan marketinški trik, jer i prije nego li je ovaj tekući suvenir stigao do mene, već sam imao poziva gdje se to može nabaviti. Ne mora u bačvici biti Regoč već je na izbor nekoliko piva iz ponude ove međimurske pivovare. I tako, čim je stigla Regoč-bačvica otišla je na stol pa su iz njezine točilice potekli prvi decilitri Regoča. Pivo jantarne boje daje gustu srednje debelu pjenu pri čemu arome skrivaju većinu toga što je u čaši. One su očekivano prevladavajuće citrusne, u pratnji još voća i nešto slada između toga uguraju se cvjetne arome. Očekivano kada pogledate da su korišteni hmeljevi Centennial, Columbus, Simcoe i Amarillo. Malo toga govori o onome što će vas prvo zapljusnuti kad krenete s ispijanjem. Gorčina! I to podosta nje, toliko da se u društvu u kojem sam bačvicu otvorio uglavnom čulo 'kak' je gorko'. Ali jasno je i naznačeno na deklaraciji kako se radi o 112 međunarodnih jedinica gorčine a rekao bih da to doista i odgovara istini. I onda kreću okusi koji su poput arome citrusni, osjetit će se sada i sladnost koja se probije negdje pored te gorčine i okusa i na trenutke preuzme okus. No, na kraju ostaje gorčina koja otvara put za još jedan gutljaj. Regoč ima 8,2 posto alkohola, dakle riječ je o double IPA, ali taj se alkohol ne osjeti gotovo uopće a pivo je doista pitko. Zanimljivo, i nakon dobre velike doze, nisam osjetio da me 'baca', imate osjećaj da možete i par velikih, no ne bih riskirao, Regoč će vas negdje dočekati i dobro okinuti. Kao i kod prijašnjih piva i kod Regoča se Lepi dečki dotiču književne povijesti. Tko je išao u školu ili barem drži do sebe, zna kako je Regoč div iz pripovijetke Ivane Brlića Mažuranić temeljene na slavenskoj mitologiji. Pa tako i etiketa prikazuje Regoča i Kosjenku zajedno s rečenicom slavne spisateljice – Kad si sretan i sunce za tobom žuri. Ali, na Regočevoj je podlaktici i još nešto – tetovaža #istopivo! Uzak krug znalaca znat će što to znači, a Lepim dečkima zbog ovoga kapa dole! Kao i na pivu, uostalom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.