Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Što piti ovaj vikend – Pinta Hoplaaga, ovim sjajnim pivom potjerajte ljeto prema završetku

Objava 19. kolovoza 2016. 0 komentara 713 prikaza
Pinta potvrđuje kvalitete poljske neovisne scene
Pinta potvrđuje kvalitete poljske neovisne scene
Pinta potvrđuje kvalitete poljske neovisne scene

O Pinti sam već pisao pred neko vrijeme, no ovo je pivo, iako nije novo u ponudi, zaslužilo da mu se pokloni jedna preporuka petkom. Da sam poklonik ohmeljenih lagera moglo se iščitati iz ranijih tekstova a Pintin Hoplaaga samo potvrđuje opravdanost tih mojih emocija. Ponovit ću kako mi se kod Pinte sviđa što piva dolaze u "redovnoj" polalitrenoj boci što polako usvajaju i naši neovisni pivari.

Pogotovo je to ovdje dobro što se ne treba bojati kako će Hoplaagu biti napor popiti, upravo suprotno radi se o vrlo dobro pogođenom tijelu kojeg ima taman koliko ga treba biti a k tome pivo nije previše gazirano, sve napravljeno s dobrom mjerom. Bogatstvo aroma ne treba čuditi jer u ovom je pivu čak pet hmeljeva – Tomahawk, Warrior, Citra, Simcoe i Mosaic. Svega tu ima, citričnih aroma, tropskog voća, grapefruita, bilja, čak i cvjetnih aroma. Boja je mutnožuta a uočit ćete da srednje debela pjena ostaje dugo na stijenkama čaše što je uvijek dobar znak. To se sve opravdava i pri pijenju gdje se ponovo jako osjeti voće, malo i mandarine kao dodatak ostalim voćnim okusima koji prate arome.

Gorčina je prilična, pivar navodi kako ima 70 IBU-a, i traje kroz cijelo pijenje. Meni se osobno to jako sviđa, a pogotovo je odlično to što se nemalih 6,6 posto alkohola praktično ne osjeti, a ne morate se bojati niti da će vas naglo opiti što bi se dalo zaključiti iz prilično velikog omjera.

Na kraju, nije neobično da alkohola u ovakvim jako ohmljenim lagerima bude čak i znatno više od ovoga. Sve u svemu, ovo je doista jedno odlično pivo. To potvrđuju i specijalizirani webovi dajući mu vrlo visoke ocjene. Na ratebeeru je Hoplaaga čak na 19. mjestu po prosječnoj ocjeni i to među imperial pilsevima. U Pivoteci sam ga platio 25 kuna što je neka fer cijena, pogotovo jer mu je konkurenta teško pronaći. U svakom slučaju, uvijek me veseli kada se pojavi ovakvo pivo koje će naša publika zasigurno rado prihvatiti zbog sjajne kombinacije pitkosti i okusa.

Ne gubite vrijeme nego probajte!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.