Blogosfera Volim pivu

Što piti ovaj vikend – Pivnica Mlinarica Bock, ksaverski raj meka je svih okusa

Odmah pored lokala uređena je mikropivovara u kojoj stoluje Edi Jendrić zbog čije obitelji Mlinarica jest ono što jest danas, jedan od najpopularnijih zagrebačkih brauhausa
Objava 13. siječnja 2018. 0 komentara 280 prikaza
Popularna zagrebačka pivnica otvorila je Novu godinu sjajnim novim pivom
Popularna zagrebačka pivnica otvorila je Novu godinu sjajnim novim pivom
Rado bismo vidjeli još klasičnog njemačkog stila u našim tap roomovima

Uvijek je dobro doći u Mlinaricu, pivnicu koja već desetljećima Zagrepčane i njihove goste hrani dobrim domaćim zalogajem. Već je i to oduvijek bio savršeno dovoljan razlog, no otprije koju godinicu razloga je i malo više. Odmah pored lokala uređena je mikropivovara u kojoj stoluje Edi Jendrić zbog čije obitelji Mlinarica jest ono što jest danas, jedan od najpopularnijih zagrebačkih brauhausa. Od samog početka Edi je naznačivao kako nas može ugodno iznenaditi, a one površnije uvjeriti kako je prava odluka bila maknuti industriju s točionika i plasirati svoje, domaće pivo. Vienna, svijetlo i tamno bili su već odlični, pa su uslijedili iskoraci u svijet aleova s raženim pivom ili india pale aleom. Nije bez vraga Mlinarica dobivala nagrade i na festivalima koji su se održavali izvan Zagreba te dobila status svugdje rado viđenog gosta. Došla je Nova godina, još bez zaista hladnih dana, no s vječitom potrebom za dobrim pivom. U Mlinarici sada imaju bock, klasični njemački lagerski stil koji spada baš u ove siječanjske dane. Kao i prije, novom se Mlinaričinom pivu nema što za prigovoriti, dapače, sve što se da reći jest ponovo – svaka čast.

Bistro pivo lijepe tamnosmeđe boje okrunjeno je smećkastom pjenom koja se neće odupirati proboju sladnih aroma. Orašasti plodovi, prženi slad, nešto malo voća u pozadini karakteristični su za bock, nešto slično osjetit ćete i u okusima. Mlinaričin je bock vrlo pitak te ne skriva nikakva iznenađenja koja bi vam zadigla obrvu. Naprosto se radi o pravilno odrađenom klasičnom stilu kojeg bismo u našim tap roomovima vidjeli više u ovo zimsko doba u koje paše pivo sa 6,5 posto alkohola koliko ima ovaj bock. I nije svemu kraj. Posebno je Mlinarica poznata po svojim filekima koje sada spravljaju po posebnom receptu. Pikantniji su, odlično balansirani s kiselošću, no, nešto iskusniji će pogoditi, pikantno ne ide ruku pod ruku s alkoholnim. Zato je tu provjereni pale ale koji će lako pogasiti od pikantnih fileka upaljena nepca. Bogate citrusne, cvjetne i biljne arome u pratnji nešto slada u okusima će nadopuniti taman dovoljno gorčine da vas motivira za sljedeći gutljaj. Za mene je ovo izvrstan pale ale kod kojeg se nije pretjeralo u tijelu i kod kojeg su okusi pravilno dozirani te je doista jako osvježavajuć. Ne treba u Mlinarici ništa mijenjati, najbolje je Edijeva piva piti u samoj pivnici, gdje su najsvježija moguća a onda i još uz dobar zalogaj.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.