Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Što piti ovaj vikend – Varionica Witbier, zanatsko pšenično pivo

Objava 11. srpnja 2015. 0 komentara 459 prikaza
Jučer isprobano na Potepuhu, pšenično pivo iz Varionice
Jučer isprobano na Potepuhu, pšenično pivo iz Varionice
Jedva smo dočekali da vidimo još stilova iz radinosti domaćih pivara

Malo se kasni jer se bilo na sjajnom Potepuhovom festivalu o čemu malo više riječi sutra, jer to i zaslužuje. Sad kad sam se probudio i oslobodio se većine otrova, vrijeme je i za preporuku. Malo pomalo pa neću više imati razloga za jamranje, jer se svako toliko pojavi neko novo zanatsko pivo, djelo dobro nam poznatih momaka hrvatske craft scene. Jučer su dječaci iz Varionice pokazali svoje pšenično pivo, i u pravo vrijeme, ljeto je pa kud ćeš bolje nego nešto lagano. Varionica Witbier lijepe je žute boje, doista jest lagano, pitko je ali treba napomenuti i kako se prvi mačići u vodu bacaju, jer je nešto kiselije nego bi trebalo biti. Ali, kako je ovo prva šarža, opraštamo jer sudeći po jučerašnjem tempu, te će prve šarže nestati u ovih par festivalskih dana pa ćemo uskoro, siguran sam u to, dobiti balansiraniji Witbier.

Kada se to popravi, rekao bih da Varioničarski wit ne zaostaje previše za nekom drugom, pa niti izvornom belgijskom pšeničnom pivom, a kao i uvijek, navijam da postane dio stalne ponude. Kako sam jučer (dok sam još bio svoj) doznao, uskoro ćemo piti i Varionicu iz boce, što je sjajna vijest, a uz njihov dobri pale ale, taman fali još pokoji stil pa da Varionica bude ozbiljan faktor u ovoj našoj maloj družini. Varionica Witbiera ima u Potepuhu, ali i u Splitu, Leopold's Delikatessenu te u Rijeci. Samo hrabro i naprijed, zaista bi bilo lijepo moći birati između 20-tak stilova iz radinosti domaćih pivara.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.