Blogosfera Volim pivu

Što piti ovaj vikend – Zmajska Pozoj vol. 3, konačno je hmeljni zmaj došao da ostane

Objava 11. ožujka 2017. 0 komentara 402 prikaza
Ove je godine svojim fanovima Zmajska priredila najiščekivaniji poklon
Ove je godine svojim fanovima Zmajska priredila najiščekivaniji poklon
Zmajska Pozoj

Svaki puta kada Zmajska pivovara izbaci nešto novo, tome se mora posvetiti nekoliko redaka. A pogotovo kada je to Pozoj, India Pale Ale prve naše najpoznatije craft pivovare. A sada je tu i poneki razlog više da se odvoji neko vrijeme za pisanje i nadam se čitanje. I sve je ponovo ovdje. Opet je Pozoj odličan, kao i prošli puta. Lijepa jantarna boja, bijela debela pjena a onda snažne arome ponajprije grejpfruta, pa borovine, cvijeća, još nešto voća. Pa u okusima tropsko voće predvođeno grejpom, pa malo borovine, pa sladnosti.

A sve u odličnom balansu koji ne dopušta gorčini da preuzme u bilo kojem trenutku nego je tjera da se u uklopi u taj bajan spoj koji će ostati još neko vrijeme u ustima jer tijelo je baš onoliko puno da Zmajska IPA ne zasićuje prerano. Pozoj je izuzetno pitko pivo, deklariranih 7,3 posto alkohola nikada ne prijeti da preuzme igru. Sve je to baš onako super, pivo koje se ne treba sramiti izvoza, pa je prava blagodat da sada na policama naših dućana možete birati između nekoliko odličnih hrvatskih piva ovog u svijetu i dalje najpopularnijeg stila.

A izbor nije potpun ako nema Zmajske. Jer, sada tek slijedi ona prava informacija i inovacija – Pozoj će biti stalno pivo u ponudi Zmajske pivovare. Vjerujem da će već ovo mnoge obradovati, a možda i više najavljena cijena. Ona je 13,5 kuna za bočicu u Magic Beer Roomu što je i više nego fer pa sada doista nitko ne može reći kako je piti visokokvalitetan domaći craft nešto skupo a da su niže cijene tek anomalija. Dok ovo pišem u Zmajskoj se pivovari na novoj lokaciji u Jankomiru odvija sada već tradicionalni događaj, otvorena vrata ove naše najpoznatije i najpopularnije pivovare, pa zato pohrlite i probajte Pozoja sada, na licu mjesta i to sasvim svježeg.

Tako Andrej Čapka i njegova ekipa svake godine slave svoj rođendan, a ovo je već četvrti. Da, i mene je začudilo da je već toliko prošlo, no da, rijetki su vjerovali u ono što se sada događa. Novi pogon Zmajske svjedok je rasta i garantirane budućnosti zanatskog pivarstva u Hrvatskoj. Malo više ću kroz kratko vrijeme, jer priča o Zmajskoj sasvim je posebna i treba joj tako i posvetiti. Sretan rođendan!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.