Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Što voli piti neočekivani poklonik crafta Zoran Milanović

Objava 17. svibnja 2015. 6 komentara 8201 prikaza
Premijer Milanović veliki je ljubitelj piva
Premijer Milanović veliki je ljubitelj piva
Jako dobro zna svoje pivo, izbor mu je također vrlo poseban

Nedavno smo čitali kako je australski premijer Tony Abbott popravljao dojam nakon što su ga mediji za vrijeme kampanje 2010. godine ulovili kako pije bezalkoholno pivo. Ispravio je to eksanjem nekog lokalnog lagera i to za šest sekundi. Ne znamo još da li je to trend ali još jedan premijer voli piti pivo. I to ne bilo kakvo. On se zove Zoran Milanović! U svojoj subotnjoj rundi posjetio sam i jedan poznati zagrebački dućan s craft pivima gdje sam od tamošnjih dečkiju doznao da je, doduše ne toliko redoviti, kupac i - naš premijer. Pojavio se tri puta, jednom čak i izravno s trčanja, u društvu osiguranja koje je nakratko omelo promet jednom od najdužih zagrebačkih ulica kako bi premijer pokupio svoja omiljena piva. – Neću belgijska, govorio bi, - toga sam se zasitio za onih nekoliko godina koliko sam bio u Bruxellesu. Bez osobite želje da proba nešto drugo, Milanović je došao po točno određene brendove.

Omiljeni su mu tako američka Sierra Nevada pale ale, što je doista klasik, ali začudno i Aecht Schlenkerla Rauchbier Märzen što je dimljeno pivo s kojim i ovaj autor ima jako malo iskustva. To pivo iz pivovare Heller u njemačkom Bambergu odlikuje se s dosta specifičnosti i u smislu kuhanja i u smislu okusa što govori o tome kako premijer doista zna svoje pivo. Ovdje neću trošiti više riječi na njega jer je očito da ga sad moram nabaviti i probati pa provjeriti zbog čega je tako cijenjeno, čak i u Americi. No, dečki kojima je svijet piva puno bliži od politike kažu da Zoran Milanović nije jedini član Vlade koji je pohodio dućan u Maksimirskoj, ovdje je kupovalo i još par ministara. Dodajmo i poznatu činjenicu kako je i Peđa Grbin veliki ljubitelj piva i gorljivi zagovornik domaćeg crafta, redoviti posjetitelj nekoliko zagrebačkih lokala s takvim pivama. Eto, barem nas je u nečemu razveselila domaća politika!

 • tolitol:

  Ajme, kakve li sreće. Razumije se u piva, a pravi je antitalent u vođenju države.

 • sudbina x:

  Sad mi je jasno zašto se Milanoviću stalno spava,nakon popijenih pet,šest piva počne ti se spavati.Izgleda da naš Zoki malo previše poteže iz pivske boce..!

 • Avatar maxist
  maxist:

  voli dugo I puno spavati, pivo cugati ,niš ne delati,...uzorne osobine za položaj....