Blogosfera Volim pivu

Svi na UPS Fest – festival i natjecanje kućnih pivara!

Prijavljeno je 60 piva ne samo iz Hrvatske nego i iz Bosne i Hercegovine te Srbije
Objava 10. kolovoza 2017. 0 komentara 196 prikaza
Prvi pivski festival u najsjevernijem gradu Hrvatske
Prvi pivski festival u najsjevernijem gradu Hrvatske
UPS Fest

Ne trebate više razmišljati gdje ste ove subote, po prvi puta će se pored Murskog Središća održati UPS Fest, festival i natjecanje kućnih pivara. Kao što brojni među vama već znaju, početkom je ove godine osnovana Udruga Pivara Sjever koja okuplja kućne pivare Međimurja a cilj joj je, kako već i stoji na stranicama Udruge, promicanje, izučavanje, razvitak, unapređenje i širenje kulture kućne izrade piva kao hobija.

I već ove subote 12. kolovoza Udruga će imati i prvi događaj u svojoj organizaciji, 1. UPS Fest, festival kućnog i craft pivarstva ali i natjecanje. Kako kaže frontman udruge, poznati kućni pivar Vjeran Blažeka kojeg će mnogi znati i kao Piccassa s foruma pivarstvo.info, prijavljeno je 60 piva ne samo iz Hrvatske nego i iz Bosne i Hercegovine te Srbije. Ovo je sjajna vijest jer svakako ima prostora za još jedno natjecanje uz Homebrew prvenstvo koje je već par godina i događaj međunarodnog karaktera. Sudit će se također prema BJCP-u unutar tjedan dana a proglašenje će pobjednika biti na samom festivalu.

Svakako će se raditi o pravom pivarskom prazniku gdje će se uz piva kućnih pivara moći probati i piva zanatskih pivovara poput Zmajske, Varionice, Nove runde, Crafter'sa, Medvedgrada, Mlinarice, Mbc-a, Gardena, Križevačke, Lepi dečki, nove pivovare Zeppelin, ako se ne varam po prvi puta na kontinentu, Pulfera, Beckersa, Daruvarske te po prvi puta u Hrvatskoj Green Gold Brewery iz Slovenije...

Kako kaže Vjeran, cilj je od ovog festivala na sjeveru Hrvatske napraviti tradicionalan događaj kao i od natjecanja koje bi u budućnosti moglo postati i liga pivarskih udruga. I to je odlična ideja, lokalne su se udruge pokazale kao nositelj neovisnog pivarstva a sve je više i lokalnih zanatskih pivovara.

Još ima karata u prodaji, ulaznica koja stoji 100 kuna uključuje neograničenu degustaciju piva, porciju hrane na izbor – roštilj ili gulaš, festivalsku čašu s logotipom Udruge te mjesto za kampiranje. Čini se i više nego poštena ponuda za veliki pivski festival u najsjevernijem hrvatskom gradu!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.