Blogosfera Volim pivu

Upoznajte Klementa i CroCraft: Govorili su mi da sam lud što napuštam posao i idem u craft revoluciju!

Objava 18. travnja 2017. 0 komentara 700 prikaza
Ako u Splitu popijete zanatsko pivo, vjerojatno ga je u taj lokal dopremio CroCraft
Ako u Splitu popijete zanatsko pivo, vjerojatno ga je u taj lokal dopremio CroCraft
CroCraft 01

Imaš pivo, ali nemaš distributera, a još ide ljeto. Badava ti sve i da je najbolje na svijetu. Svašta ćete čuti o distributerima, te uzimaju previše, te kasne, te su nedostupni. Ali, distributera je za craft pivo malo. I premalo. Craft pivo osjetljiv je proizvod za koji trebate ljude od povjerenja, koji u to vjeruju podjednako kao i pivar koji ga je radio. Ako takvog pronađete na moru ususret ljetu i turističkoj sezoni, u poslu ste. Upoznajte Klementa iz CroCrafta, nađete li se u Splitu i želite popiti neko zanatsko pivo, vjerojatno ga je u taj lokal dovezao upravo on. I to svojim Renault Kangooom na struju. Craft sve pa i dostavno vozilo! - Nakon dugih 15 godina rada na poslu koji ne volim u državnoj tvrtki sam odlučio krenuti u craft revoluciju. Svi su mi tada govorili da sam lud! Danas govore malo drugačije. Zapošljavam dvoje ljudi pa nas je sve skupa nas troje. Bavimo se samo distribucijom specijalnih piva, imamo sada preko 150 etiketa i nekih 30 vrsta točenih u ponudi. Jedini na ovom području smo ujedinili 12 hrvatskih neovisnih pivara kojima je tako lakše probiti se na tržište pa smo, mislim, tako ojačali hrvatski craft. Radimo projekt jumbo plakata od 80 kvadrata na koji idu sve hrvatske tvornice koje zastupamo i dakako logo naše firme CroCraft.

Jedini u Hrvatskoj imamo dostavno teretno vozilo Renault Kangoo na struju, kaže Klement koji je krenuo s jednom starom domaćom etiketom. - Igrom slučaja dobio sam ponudu da radim kao zastupnik za Velebitsko i tako je sve krenulo. A ionako sam od početka bio zaljubljenik u pivo pa onda i u craft pa se sve to zajedno tako i povezalo. Industrijsko pivo ne pijem inače pa me niti ne interesira u tom smislu, a i sva ta piva su lako dostupna po trgovinama a ja sam napravio ponudu vrsta koje nemaju svi u ponudi, govori CroCraftovac. Broj se poslovnih subjekata koje Klement i njegova ekipa opslužuju popeo se na čak 250 u Splitu i okolici. Prošle godine prodali su oko 75.000 litara zanatskog piva, a ove godine očekuju čak 200.000 litara. Nije za baciti, složili bismo se. Posebna je stvar što Klement ide i na ustupanje vlastitih točionika i frižidera svjestan da neovisni pivari nemaju još snage da ih ugostiteljima ustupaju sami. Krajnji je cilj ujediniti distribuciju svih neovisnih pivara na ovom području, jedino je tako moguće suprotstaviti se industrijskim gigantima.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.