Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Upoznajte novog Medu, Gričku, Dva klasa i Crnu kraljicu - Medvedgrad ima novi logo i etikete

Ilustratori su Tomislav Tomić, Vedran Klemens i Davor Rukovanjski. Glavna dizajnerica i mastermind je, kao i prije 24 godine, kao i za sve druge etikete, Andrea Knapić, rekao mi je Ivan Nauković iz Pivovare Medvedgrad.
Objava 06. prosinca 2018. 0 komentara 716 prikaza
Kao Golf, ne treba previše mijenjati na konju koji pobjeđuje
Kao Golf, ne treba previše mijenjati na konju koji pobjeđuje
Tek modernizirane etikete adekvatno su preuređene

Sljedeće godine Pivovara Medvedgrad navršit će 25 godina. Dobro ste čuli, četvrt stoljeća. Najveća naša obiteljska pivovara, s pripadajućim lokalima, i danas je pojam neovisnog pivarstva a godinu dana prije velikog jubileja došla je i mala promjena. Ova je pivovara, naime, među prvima shvatila koliko znači vizualni identitet, pogotovo u kontekstu crafta. Taj vizualni identitet mora biti upotpunjen pričom koja korespondira s tom etiketom. I to tamo dosta dobro rade. Počelo je to s njihovim craft programom, no ove nove etikete odnose se na ona, gotovo se može reći, njihova legendarna piva – Dva klasa, Gričku vješticu, Crnu kraljicu i najvećeg medu od svih, Zlatnog medvjeda. Zaboravite, dakle, one klasične lageraške etikete, s novim 'naljama' temeljna medvedgradska piva postaju punopravni član modernog postava piva iz najpoznatije neovisne zagrebačke pivovare. Bit će još novosti, zna se otprije da se gradi nova pivovara još većeg kapaciteta što će Medvedgrad etablirati kao vodeću pivovaru segmenta malih nezavisnih pivovara.

- Nakon 24 godine smo promijenili naš logo. Željeli smo zadržati tradiciju i oblik starog loga, te ga maksimalno pročistiti i pojednostaviti kako bi dobili prepoznatljivu formu koju je lakše bilo gdje aplicirati. U centru je simbol Medvedgrada, medvedgradska kula... Sve etikete boca od pola litre smo željeli približiti dizajnu naših poznatih 0,33 etiketa, te pomoću veće ilustracije ispričati dodatne priče. Ilustratori su Tomislav Tomić, Vedran Klemens i Davor Rukovanjski. Glavna dizajnerica i mastermind je, kao i prije 24 godine, kao i za sve druge etikete, Andrea Knapić, rekao mi je Ivan Nauković iz Pivovare Medvedgrad.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.