Blogosfera Volim pivu

Veliki uspjeh za hrvatske kućne pivare – iz Bugarske stiglo deset medalja!

Objava 06. travnja 2017. 0 komentara 4 prikaza
Osvajanje medalja croatian style, neočekivani dodatan teret za naše suce u Bugarskoj
Osvajanje medalja croatian style, neočekivani dodatan teret za naše suce u Bugarskoj
Bugarska medalje

Peto se međunarodno prvenstvo u kućnom pivarstvu u Bugarskoj dogodilo na 1. april, ali za naše pivare sve je bilo više kao neki san a ne šala. Naime, četiri naša ocjenjivača, Matt Hollingsworth, Andrej Čapka, Matija Mrazek i Damir Ban, donijeli su sjajne vijesti. Pivari su osvojili deset medalja u različitim konkurencijama! 

Ispada tako kako je negdje trećina na ovom prvenstvu prijavljenih piva dobila neku od medalja. 

Dakle, u kategoriji American Pale Ale uzeli su naši pivari sve – zlato za Gorana Šostareca za On The Edge APA, srebro za Martina Bedekovića i njegov Zombie Pax a bronca za Adrianu Milinu i Veles, Martin i Adriana imali su isti broj bodova. 

Igor Đogaš zaslužio je srebro u kategoriji Dark American Ale sa svojim Pakin Medom, teška borba, isti broj bodova s trećeplasiranim. Janko Cvitaš je osvojio srebro za No True Scotsman u Englis/Irish Ale, a Damir Ban broncu za Ruinator u kategoriji Specialty. 

Domagoj Ličanin je sa svojim Mali Div Dubbelom bio drugi u kategoriji Strong Ale dok je Matt Hollingsworth u istoj kategoriji osvojio broncu za Hukwe. 

I onda ponovo Igor Đogaš ali ovog puta zlato za Wheat For Belly Treat u kategoriji Wheatova. 

Kratak ali sladak post, sve čestitke hrvatskim pivarima, sjajna uvertira za događaj godine, Hrvatsko homebrew prvenstvo!

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.