Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Virtualno predstavljeno pivo Blueberry & Lavender Sour možda je i najbolja Gardenova kiselica do sada

Novi Gardenov sour napravljen je u suradnji s norveškom pivovarom Amundsen a vjerujem da će se rasprodati prilično brzo. Isplati se požuriti
Objava 05. travnja 2020. 0 komentara 215 prikaza
Novi 'kiseliš' The Garden Breweryja nastao je u suradnji s norveškom pivovarom Amundsen
Novi 'kiseliš' The Garden Breweryja nastao je u suradnji s norveškom pivovarom Amundsen
Finoću će u zadnjoj trećini gutljaja zamijeniti kiselost koja će u trans baviti i zadrte ljubitelje kiselih piva

Male su nezavisne pivovare na dosta inovativne načine odgovorile na krizu s koronavirusom. Vrlo su brzo proradile dostave za koje čujem da idu prilično dobro, daleko više od očekivanja, rekao bih. Jasno, ništa ne može zamijeniti dobru staru birtiju, ali uspjeh dostave treba gledati i kao neki temelj za budućnost gdje jedan dio svoje prodaje pivovare mogu ostvarivati na taj način. A vjerujem da će jedan, možda i ozbiljniji dio kupaca, ostati kod tog načina dolaska do svojeg piva. Kada nema birtije, niti novo pivo se ne može predstaviti onako kako je to bilo do sada. Nažalost, tu otpada i jedan dio prodaje količina novog piva jer nema tuluma za predstavljanje, ali predstaviti se ipak može. Na virtualan način. Tako je The Garden Brewery svoj novi Blueberry & Lavender Sour predstavio upravo na takav način. Gardenovci Tom O'Hara i Pete Vick pričali su ispred web kamere o novom pivu koje su napravili s pivovarom Amundsen Bryggeri iz Osla. Zgodno je to izgledalo, mogla su se dvojici pivara i pitanja, a otkrili su, recimo, i kako su se nakon potresa u Zagrebu dobrano napili – rakije! Bio im se pridružio i Dario, Zagrepčanin koji danas radi u norveškoj pivovari. Kako to obično biva, suradnja je nastala iz slučajnog susreta i urodila je jednim zaista dobrim pivom. Možda i najboljim sourom iz Gardena do sada, a nije da ih nisu napravili više od nekoliko. Kako već samo ime kaže, riječ je o 'kiselici' s borovnicom i lavandom, nova je to kombinacija u kiselom repertoaru ove pivovare. Što se lavande tiče, napravili su čaj od te biljke koji je onda dodan pivu. I to sve je zbilja odlično, dobrim dijelom podsjeća čak i na Lindemansova piva, ali kada pijete, i prođe jedno dvije trećine gutljaja s finim okusom borovnice i lavande – slijedi kiselina. Ali, ono, kiselost koja će baciti u trans ipak sve veći broj poklonika kiselih piva u nas i zbog koje ćete tražiti još. Zbilja sjajno, fino ali i izazovno tako da doista, Blueberry & Lavender je možda i najbolji sour napravljen u pivovari na Žitnjaku. A usput je i lijepo izgledajući, mutne roza boje s podebelom gustom bijelom pjenom iz koje dolaze te arome borovnice pomiješane s lavandom. Pivo doista jest i svojevrstan doživljaj. Bilo je jedno zanimljivo pitanje, a to je – zašto Garden radi toliko puno kiselih piva? I odgovor je krajnje jednostavan, jer ih ljudi kupuju. Tako da će ih biti još. I to je sasvim u redu, jer su u The Garden Brewery kettle souring kojim nastaju tamošnja kisela piva zaista usavršili. I jasno, najavili su da će biti još različitih piva, na što su nas tokom godina već i navikli. I da ne zaboravim, sve se može naručiti iz Gardenova webshopa odakle ide dostava za cijelu Hrvatsku.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.