Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Za sve kućne pivare – napravi najbolje pivo i zaposli se u BrewDogu

Objava 10. srpnja 2016. 0 komentara 487 prikaza
Zanimljiv kućno pivarski natječaj raspisao je poznati škotski pivar
Zanimljiv kućno pivarski natječaj raspisao je poznati škotski pivar
Tko pobijedi, dobiva mogućnost zaposlenja u BrewDogu

Sjajan natječaj raspisao je BrewDog! Sljedećih deset tjedana primaju prijave svih koji smatraju da kod kuće mogu napraviti pivo koje zaslužuje biti u BrewDogovom portfelju. Zapravo, poznati škotski pivar nudi istu priču kakvom su počeli njegovi osnivači James i Martin. I oni su počeli prijavljivanjem na natječaj velikog britanskog lanca špeceraja Tesco, tamo su osvojili prvo, drugo, treće i četvrto mjesto. 

I ovaj puta se radi o Tescu gdje će se pobjedničko pivo osim u BrewDogovom portfelju naći i na Tescovim policama. Piva će u tom natjecanju nazvanom #HomeBrewDog ocjenjivati osnivači BrewDoga, poznati pivski autor Pete Brown te još cijenjenih stručnjaka, navode na svojem blogu BrewDogovci. Pobjednik dobiva putovanje u sjedište BrewDoga u škotskom Ellonu gdje će moći i kuhati svoje nagrađeno pivo u njihovom postrojenju. 

Pivo će se uvrstiti na pivarev webshop i dobiti svoje mjesto Tescovoj ekskluzivnoj ponudi. Također, pivo će se na tapu nuditi u svim BrewDogovim barovima a pobjednik će moći izabrati jedan od njih za prezentaciju gdje će moći i izabrati pivsku ponudu tog dana. No, vjerujem da će mnoge prije svega zainteresirati mogućnost da se zaposli u BrewDogu što je također jedna od nagrada. Na BrewDogovom blogu pronaći ćete prijavnicu s brewsheetom uz koji ćete morati napisati i zašto mislite da baš vaše pivo treba pobijediti. 

Prihvaća se samo jedno pivo, u natjecanje se može uključiti bilo koji europski kućni pivar. Rok za prijave je 16. rujan ove godine do kada na BrewDogovu adresu ili u neki od BrewDogovih barova moraju, uz spomenutu dokumentaciju, stići i tri boce vašeg piva. Ne treba više ponavljati kako je kućno pivarstvo temelj crafta pa je tako i svugdje drugdje. Ranije je ove godine BrewDog objavio većinu svojih recepata koji bi morali biti dovoljno da se rekreiraju njihova piva. 

Već to je dovoljan izazov, reklo bi se, a ionako već znamo o čemu se kod BrewDoga radi pa možda i nije tako teško doći do zaključka što oni to traže. Neki će možda imati problema s tim da je to pivo namijenjeno i trgovačkom lancu, no tržište je tržište, rekao bih, ne treba od toga bježati. Za onoga tko zna napraviti pivo koje će cijeniti i beer geekovi i prosječan ljubitelj, rekao bih da je vrhunski pivar.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.