Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Volim pivu

Zeppelin je svoju pivnicu u Bjelovaru dopunio odličnom kuhinjom

Zeppelin je u svom pubu u Bjelovaru aktivirao i kuhinju pa se sada radi o mjestu koje bez problema može funkcionirati i bilo gdje u Zagrebu kada bi ga se moglo premještati. Odmah sam dobio i svojeg favorita a svakako se vraćam da bih probao burger
Objava 31. svibnja 2020. 0 komentara 1193 prikaza
Sada je u Zeppelinovom pubu u Bjelovaru otvorena i kuhinja
Sada je u Zeppelinovom pubu u Bjelovaru otvorena i kuhinja
Odlično formiran interijer sa sjajnom klopom

Ima tome nekih, mislim, dvije godine kada sam posjetio pivovaru Zeppelin u Bjelovaru nakon što su se pojavila prva njihova piva. Zanimalo me i da vidim taj grad u kojem do tada nisam bio, priznajem, bavljenje pivom omogućilo mi je da posjetim brojne hrvatske gradove, doista je to velika prednost bavljenja nekom kulturom. Kako pivarstvo ima i visoku lokalnu vrijednost, tako ti se pruži i takva mogućnost. Tada je Zeppelin bio pivovara s pivnicom u pripremi, recimo to tako, gdje je odmah uočljiv bio smjer u kojem se ide. Industrijski dizajn kakav je danas vrlo popularan davao je dojam kako se buduću pivnicu bez problema može samo premjestiti u Zagreb i funkcionirat će. Period etabliranja na tržištu prošao je, točenog Zeppelina sada ima na 85 lokala u Hrvatskoj, pa je vrijeme da se konačno otvori i kuhinja u sjedištu. Isto neću prosuti previše pameti kada kažem da su taproomovi, pivnice i slično u vlasništvu pivovara zapravo najbolji, najsigurniji i najprofitabilniji izvor prihoda za bilo koju pivovaru. To znaju i u Zeppelinu. Posjetio sam tako prošlog tjedna ponovo Zeppelinov lokal u Bjelovaru gdje se, učinilo mi se, stigne i nešto brže, nekih 50-tak minuta je trebalo, što je dosta dobar preduvjet da nova pivnica može privući i goste iz Zagreba, ne samo iz Bjelovara i okolice. Druga stvar zbog koje mislim da bjelovarski pub može funkcionirati je hrana.

U 'testnoj' plati koja je stigla ispred mene bili su dvije vrste sirnih namaza, prženi pileći batačići, dva reda rebara u marinadi odležavanih rebara, jedan kraće drugi nešto dulje, dvije vrste pečenog krumpira, šest različitih umaka. Odmah ću istaknuti svojeg favorita – pržene batake bih odmah stavio kao grickalicu uz pivo da otvaram svoj lokal! Bili su mi doista čista senzacija, iako sam uobičajeno ljubitelj krilaca i batačića, ovo mi je svejedno bilo top. Rebra također odlična, meso se odvaja praktično samo, krumpir u kombinaciji s umacima također sjajan. Na kraju je stigao desert na bazi ječmenog slada Special B, vrlo osvježavajuć, dosta nalik panna cotti gdje se ječam doista jasno osjeti. Odlično za kraj. Zaista sjajni uratci mladog chefa Nikole Vučkovića koji tamo radi. Mogao bi i on biti razlogom povećane posjećenosti. Po burger se moram vratiti, što ću učiniti sigurno, barem kako bih uz njega još jednom probao točeni Pilsss koji mi je zaista dobar. Za ostalo ne vjerujte meni, pregledajte fotografije zaista dobro uređenog puba u kojem se možda odlučiti i složiti kakav tulum. Zašto ne, za dobru klopu i pivo ne morate brinuti, to je već tamo.

Sada je u Zeppelinovom pubu u Bjelovaru otvorena i kuhinjaFoto: Sada je u Zeppelinovom pubu u Bjelovaru otvorena i kuhinja 1 / 11

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.