
Za sve LCHF-ovce i one koji će to tek postati: Napravite ove božantvene keksiće bez šećera i glutena
Priprema je brza i jednostavna, preporučam odmah napraviti duplu dozu :)
Pa krenimo!
- 2 jaja
- 50 g otopljenog maslaca
- 100 g mljevenih badema
- 1 ravna žlica kokosovog brašna
- 1 ravna žlica psylliuma
- 50 g eritrita (to je količina po originalnom receptu i s tako velikom količnom sladila nama bi bilo preslatki, pa slobodno stavite manje, ja sam stavila 2 žlice)
- 1/4 žličice praška za pecivo (ja koristim sodu bikarbonu umjesto toga, a aktiviram je sa žličicom alkoholnog octa)
- sok od pola limuna
- 50 g sitno sjeckane crne čokolade (kod mene ona s 85% kakaa)
Pjenasto izmiksati jaja s eritritom, umiješati maslac i sok od limuna i dodati nasjeckanu čokoladu.
Pomiješati sve suhe sastojke, dodati u tekuću smjesu i sve skupa dobro izmiješati.
Staviti pola sata u hladnjak da proradi psyllium, te da se tijesto manje lijepi za prste pri oblikovanju keksića.
Keksiće oblikovati vlažnim prstima i/ili silikonskom špatulicom, rasporediti na papir za pečenje i peći na 180 ºC oko 15 minuta.
Recept sam pronašla na facebook grupi LCHF recepti za svaki dan