Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Žaba CRAFTača

LCHF recepti: Badem-čoko keksi

Tko kaže da nema slatkog - zdrava poslastica za blagdansku uživanciju
Objava 22. prosinca 2020. 0 komentara 541 prikaza
Foto: Sandra Gojani
Foto: Sandra Gojani
Napravite duplu dozu jer će brzo nestati s tanjura

Za sve LCHF-ovce i one koji će to tek postati: Napravite ove božantvene keksiće bez šećera i glutena

Priprema je brza i jednostavna, preporučam odmah napraviti duplu dozu :)

Pa krenimo!
 

  • 2 jaja 
  • 50 g otopljenog maslaca 
  • 100 g mljevenih badema 
  • 1 ravna žlica kokosovog brašna 
  • 1 ravna žlica psylliuma 
  • 50 g eritrita (to je količina po originalnom receptu i s tako velikom količnom sladila nama bi bilo preslatki, pa slobodno stavite manje, ja sam stavila 2 žlice) 
  • 1/4 žličice praška za pecivo (ja koristim sodu bikarbonu umjesto toga, a aktiviram je sa žličicom alkoholnog octa)
  • sok od pola limuna 
  • 50 g sitno sjeckane crne čokolade (kod mene ona s 85% kakaa)

Pjenasto izmiksati jaja s eritritom, umiješati maslac i sok od limuna i dodati nasjeckanu čokoladu.

Pomiješati sve suhe sastojke, dodati u tekuću smjesu i sve skupa dobro izmiješati. 

Staviti pola sata u hladnjak da proradi psyllium, te da se tijesto manje lijepi za prste pri oblikovanju keksića.

Keksiće oblikovati vlažnim prstima i/ili silikonskom špatulicom, rasporediti na papir za pečenje i peći na 180 ºC oko 15 minuta.

Recept sam pronašla na facebook grupi LCHF recepti za svaki dan

Sandra GojaniFoto: Sandra Gojani 1 / 7

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.