Blogosfera Žaba CRAFTača

Egg milk - sirovo jaje u kavi, a kava fina!

Odlično rješenje za one koji ne podnose mlijeko a vole bijelu kavu, ali i za sve ostale
Objava 31. srpnja 2018. 0 komentara 376 prikaza
Foto: Sandra Sabljak Gojani
Foto: Sandra Sabljak Gojani
egg milk

Ovo je vrlo popularan napitak među sljedbenicima LCHF načina prehrane. Na švedskom se zove äggmjölk (eggmjolk), na engleskom egg milk, u prijevodu na hrvatski - mlijeko od jaja! 

I puno je ukusnije nego što zvuči! :) 

Odlično rješenje za one koji ne podnose mlijeko a vole bijelu kavu, ali i za sve ostale naravno - ukusan i hranjiv napitak. 

Sastojci:

  • 1 cijelo jaje
  • 1 žumanjak
  • 1-2 žličice maslaca
  • 1-2 žličice kokosovog ulja
  • 1,5 - 2 dl kipuće vode 

Postupak:

Mikserom istucite jaje i žumanjak dok voda zakuha. U jaje dodajte maslac i kokosovo ulje (može i samo maslac). Zatim polako ulijevajte vruću vodu u jaja neprestano miksajući. Voilà, gusto fino pjenasto mlijeko je gotovo! 

Možete dodti malo cimeta i prave vanilije, a fino paše i kardamom. Dodajte ovakvo mlijeko u skuhanu kavu, a višak spremite u hladnjak za kasniju upotrebu. Ako volite čokoladno mlijeko dodajte u eggmjolk kakao u prahu i steviju, te po želji  malo tučenog slatkog vrhnja. 

Moja verzija je ova:

  • jedno jaje (obavezno iz domaćeg uzgoja, ako ga nemam ne pijem ovo)
  • žličica maslaca
  • žličica kokosovog ulja
  • malo cimeta
  • 2,5-3 dcl kipuće vode
  • nescafe (1,5 žličica)




Sve skupa smiksati da se sjedini i zapjeni - i to je moja kava, a ponekad ujedno i doručak (kad doručkujem, a obično ne)!

No, doručkovala ili ne svaki dan prvo što popijem odmah natašte prije kave i bilo čega drugog je topla limunada (od pola limuna) s malo himalajske soli.

Izvor: Blog Anite Šupe, Istine i laži o hrani

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.