
Najsočniji browniesi, a bez šećera i glutena!
BISKVIT
- 50 g maslaca
- 50 g eritrita
- 1 žličica stevija zelenog praha (ja je ne volim pa je ne stavljam nigdje)
- 50 g nezaslađenog kakao praha
- 1 prstohvat soli
- 150 g milerama ili kiselog vrhnja (koristim ili neko domaće ili Vindijino s 25% mliječne masti)
- 1 dcl crne kave
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 2 jaja
- 65 g pravog kokosovog brašna (ne onog ribanog za kolače)
DODATCI U BISKVIT (PO ŽELJI) - može, i ne mora:
- sjeckana tamna čokolada
- ribana korica eko naranče
- tostirani lješnjaci
- rum
- ja sam stavila malo odmrznutih višanja koje su mi ostale od nečeg drugog
Kako napraviti BISKVIT:
Na laganoj vatri otopiti maslac.
U posudi u kojoj ćete miksati promiješati eritrit i steviju, kakao, vaniliju i prstohvat soli.
Dodati kavu, mileram (ili vrhnje) i jaja. Dobro izmiksati.
Dodati otopljeni ohlađeni maslac. Nemojte zaliti smjesu vrelim maslacem jer će vam se jaja unutra skuhati.
Ako mislite nešto dodavati u biskvit to učinite sada (može sjeckana čokolada, lješnjaci…), ja sam naribala malo narančine kore.
Brašno obavezno dodati ZADNJE i dobro još jednom promiješati. Brašno nikako ne dodavajte ranije jer će se smjesa previše zgusnuti.
Izliti u manji kalup ako želite deblji kolač, ili u srednji ako želite tanke. Ja sam pekla u silikonskom kalupu za tortu promjera 25 cm.
CHEESECAKE KREMA:
- 200 g krem sira
- 1 kom ribana korica eko naranče (susjeda ima OPG i nabavlja domaće iz Opuzena)
- 1 žlica eritrita
- 1 kom jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Kako napraviti CHEESECAKE KREMU:
Izmiksamo jaje, eritrit i vaniliju. Dodamo krem sir i izmiksamo u kremu.
Kremu dodamo na biskvit za brownije i izmiješamo vilicom ili štapićem za ražnjiće da dobijemo prošarani uzorak.
Staviti u pećnicu na 180°C i peći 40 minuta.