Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Žaba CRAFTača

Namjenjeno malenima, a i odraslima ih je teško oteti iz ruku!

Objava 05. studenoga 2015. 1 komentara 486 prikaza
Ne stignemo se doma dovoljno naigrati prije nego ih proslijedimo malim vlasnicima
Ne stignemo se doma dovoljno naigrati prije nego ih proslijedimo malim vlasnicima
Ne stignemo se doma dovoljno naigrati prije nego ih proslijedimo malim vlasnicima

Ovih dana završila sam još jednu interaktivnu slikovnicu - Čeprkalicu.

Za razliku od prve koja je bila namijenjena šestogodišnjoj djevojčici (klik na video), ovu sam izrađivala za jednog uskoro jednogodišnjaka pa sam je morala prilagoditi njegovom uzrastu.

Budući da za izradu jedne slikovnice od 10 stranica treba nekoliko tjedana, a opis čitavog postupka trajao bi unedogled pogledajte video što sve u slikovnici ima, i nešto fotografija s kraćim objašnjenjima i postupkom izrade.

Uživajte :)


Prva stanica:

Mali astronaut je odvojiv i može se lijepiti čičkom na sljedeće dvije stranice na kojima je svemir. Kad mu se odvoji vizir vidi se glavica dječaka čije je slikovnica :)


Druga i treća stranica:

Svemir s planetama koje se skidaju, te se mogu premještati kao i astronaut, čak i na naslovnu stranicu (pa i na sve ostale), i moguće im je mijenjati mjesta ovdje i tamo.


Četvrta i peta stranica:

Ovdje ima jako puno elemenata koji se skidaju (sunce, oblak s kišom, zeko, dva ježića, žirevi, gljiva s čičkom, gljiva sa štipaljkom) i mogu se prelijepiti na različita mjesta, također pomoću čička. Ima nekoliko 'džepova' gdje se mogu spremiti likovi, a stablo na desnoj stranici ima žireve koji se mogu otkopčati sa gumba i imaju zvončić.


Šesta i sedma stranica:

Brojanje do 5 i 5 boja koje se mogu odlijepiti sa svog mjesta i ponovo zalijepiti čičkom spajajući odgovarajuće boje. Slonić ima gumicu na surli kojom drži trake balona, to je također moguće skroz otkačiti i po želji ponovo spojiti.


Osma i deveta stranica:

Na dnu lijeve stranice je prozirni dio unutar kojeg se prstićima mogu pročeprkati kamenčići (to je zapravo žito) i pronaći skrivene školjkice, morske zvijezde i sl. napravljene od sjajnih papirića. To je ušiveno i dijete može po tome pipkati samo izvana. Iznad je čičak na koji se može zakačiti brod s desne strane, a u džepiću su skriveni: ribica, morski pas, meduza i ribički štap (s magnetićem na kraju) s kojim dijete može 'loviti' ribice jer one imaju ušivenu spajalicu koja na vrhu malo viri, taman toliko da je magnet može povući.


Deseta (posljednja stranica):

ima dvostruki kvadrat koji kad mu se skine prvi sloj (također pričvršćen odvojivim čičkom) ispod skriva fotografiju.


Najkompliciraniji dio posla je punjenje prostora između dvije stranice, opšivanje i spajanje u slikovnicu.


 

Pogledate i moju prvu slikovnicu Čeprkalicu: