Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Žaba CRAFTača

U par minuta do ukusnog i zdravog deserta - kokosove kuglice!

"Štetnost šećera više nije potrebno naglašavati, kao ni štetno i kancerogeno djelovanje komercijalnih sladila koji se koriste u svijetu, a za koje postoje ozbiljne sumnje da izazivaju brojne kronične bolesti, pa čak i rak." (Prva hrvatska LCHF kuharica)
Objava 31. siječnja 2020. 0 komentara 3820 prikaza
Sandra Gojani
Sandra Gojani
Kokosove kuglice

Sve što je slatko ne mora nužno biti i nezdravo. Budući da mi doma više ne konzumiramo šećet i dulje vremena smo na LCHF prehrani, ne znači da smo se odrekli deserta, dapače. Isprobavamo svakakve nove stvari i uživamo u njima bez bojazni za zdravlje i debljanje!

Evo što vam je potrebno za napraviti ove brzinske kokosove kuglice:

  • 200 g maslaca
  • 60 g grožđica ili na vrh noža stevije (ja sam stavila žlicu ksilitola jer grožđice ne jedemo, a steviju ne volimo)
  • 70 g badema
  • 200 g kokosovog brašna (odnosno ribani kokos)
  • 4 žlice kakaa
  • 2-3 žlice kokosovog ulja
  • 2 žlice kuhane crne kave

Sitno nasjeckajte bademe (ja ih nakratko sameljem u blenderu, ali da ostanu kropniji).

Maslac treba biti sobne temperature, a kava ohlađena. Pomiješajte sve sastojke, a jedan dio ribanog kokosa ostavite za ukrašavanje kuglica.

Žlicom grabite smjesu i vlažnim dlanovima oblikujte kuglice, pa ih uvaljajte u kokosovo brašno.

Gotove kuglice spremite u zamrzivač i upotrebljavajte prema potrebi. Nije ih potrebno nešto posebno odmrzavati jer ne sadrže vodu, pa ih možete jesti gotovo odmah čim ih izvadite iz zamrzivača.

Sandra GojaniFoto: Sandra Gojani 1 / 4

Recept je iz 'Prve hrvatske LCHF kuharice' , a sličnih zdravih LCHF recepata i informacija o zdravoj prehrani možete pronaći na blogu Anite Šupe: "Istine i laži o hrani"
 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.