Povratak na blog

13 želja za novinarsku i medijsku novu godinu

Godina za nama bila je za novinare i novinarstvo vrlo izazovna. Mnogi su događaji bili inspirativni i odrađeni su maestralno, a neki - šeprtljavo. Bez brige, i sljedeća će biti takva. Ipak, danas j...
Objava 31. prosinca 2014. 2251 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 659
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Ah, da-------------Vođa jedne skupine šatoraša će tužiti ministra za branitelje što je ustanovio radno mjesto bedenirke Đure Glogovskog i za tu svrhu iz Državnog proračuna izdvojio neto oko 4000 kn.Čak gospođi ide i radni staž za njegovanje muža. Kaže Đuro ... prikaži još! kako ti proračunski novci nisu izdvojeni njemu, već da je to plaća njegove žene,što se može iščitati kako će ista supruga i nakon smrti Đure moći raditi na istim poslovima, otvorivši privatnu tvrtku, recimo.Umjesto da se pokrije posranom ponjavom i šuti, on se buni što je njegova supruga plaćena za skrb o mužu (ide joj i radni staž, mirovinsko i sl.) koju skrb bi bila dužna pokazati i bez ikakve naknade kao i sve ostale supruge svijeta.Jel to čuje i vidi ostala hrvatska sirotinja?

  08:09 06. 1. 2015.
 • fjakadur:

  Dragi kolege komentatori ..... @fjakadur vas napušta sve do dana kada će riješiti kriminalnu ovrhu .... u finalu sam .... ide ustavna tužba pa tužba države radi odštete za dvogodišnju patnju, pa kaznena prijava za sve diplome visokih pravnih stručnjaka ... prikaži još! u državnim institucijama koji su srušili ustavnopravni poredak Republike Hrvatske sa našom kriminalnom ovrhom (pljačkom našeg zakonito stečenog novca na našim bankovnim računima), pa imam posebne tužbe pojedinaca i na kraju ćemo ja i moja napisati kompletnu priču ove neviđene pravne situacije da na mene i moju "u isto vrijeme djeluju dvije i više pravomoćnih sudskih odluka koje imaju totalno suprotan pravni učinak" .... po prvoj smo neprikosnoveni vlasnici nekretnine i imamo zaštitu Ustava RH, a po drugoj (koja nije dirala naše vlasništvo nekretnine nego vlasništvo novca na našim bankovnim računima) "novac dobiven od legalne prodaje pripada drugoj osobi i to državljanki Slovenije (Slovenki)" = "Hičkok" !!!! .... Do ponovnog viđenja ostanite ovako složni i podijeljeni !!!!!!!! .... fjakadur

  1 16:08 05. 1. 2015.
 • livoguza2:

  čujovo 04.01.2015 u 11:35h_______________Ovo, što je nadrobljeno u ovomu komentaru, bila bi istina da nije podla laž. Koliko se ja sjećam, jedino je predsjednički kandidat cmizdrio na televiziji da ga komentari na portalima vrijeđeju i neki su portali ukinuti ili ... prikaži još!ili hakirani. Karamarko bi (ne simpatiziram toga čovjeka) bio skroz lud kada bi progonio vas koji komentirate u korist njegove kandidatkinje. Jer, nitko Josipoviću ne može učiniti veće zlo nego on sam, Premijer, ministri, KUKUriku zastupnici i vi komentatori. Guštam vas slušati i čitati. Jer vaši komentari nisu nikada potkrijepljeni dokazima. To je obično bla, bla, bla komentiranje. Navijanje iza kojega rezultata nikada nema. Vaš je klub najbolji i kada ispada iz lige. Lp.

  13:31 04. 1. 2015.
 • livoguza2:

  "Dana 4. avgusta 1941. u centru Zagreba, u Runjaninovoj ulici kod Botaničkog vrta grupa omladinskih aktivista KPH i SKOJ-a izvela je napad bombama i revolverima na jednu satniju (četu) ustaškog sveučilišnog bataljona." Vito, ovo sam našao na brzinu. Uputi me ... prikaži još! na tvoje izvore."________________Ne čini li ti se da je ubojstvo iz zasjede mučko ubojstvo. Mene ovo ubojstvo studentske mladeži podsjeća na masakr koji je Puniša Račić izveo u Beogradskoj skupštini. Način ubijanja Hrvata od komunističko-četničkih koalicijskih ubojica neodoljivo podsjeća na ubijanje Hrvata u Vukovaru 1991. Sada se ti čudi zašto se Josipović i Tomo Grobar onako strasno grle i ljube. A u predizbornom spotu Ivo ljubi i miluje bijeli križ. Isti onaj bijeli kriš koji su "šatoraši" nosili na crnim majicama u procesiji do Markova trga i zbog tih križeva pogrdno nazvani križarima. Pravednik je na sve podlosti spreman kako bi prevario Hrvate. Ti mu,_rahane_, nisi ni do gležanja. Lp.

  11:22 08. 1. 2015.
 • čujovo:

  Opet ovaj? Koliko ti otrova imaš u tim zubićima, M.? Nevjerojatna, uistinu nepobjediva logika: "...Gđa Cigler uzela Frljića na red, a ustaše ne uzima..."??? Dakle, zaključak je: Gđa Cigler je "ustašica"? Ma bravo. Popij ti dvi, ne jednu. I ne ... prikaži još!e laži. Ne podmeći. Gđa Cigler kritizirala, po svom ubjeđenju, Frljićev čin u Rijeci. Samog Frljića gđa Cigler uopće nije uzimala na red. Kao ni ustaše. Nije, bogme, uzimala na red ni partizane... a komunjare da ne spominjemo. Sve u svemu: Nemaš na kome danas ispuniti svoju dnevnu kvotu ugriza, a i do danas si bio bezuspješan. Apetit ti je veći od zapremine želuca. Ukratko: Običan zlobnik. Bundžija. Prznica. ... Mo'š me i ti sad cinkariti...

  18:08 31. 12. 2014.
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  @marty,čime se ti na ispraćaju Stare opterećuješ.Nova godina je za par sati, a ti o smrti i ubijanju.Odi marty na neki party.Razveseli se, a za te teme će nam @levoguzac uvijek pružiti priliku. Ja pijuckam kuhano vino, zagorka bulji u ... prikaži još! TV.Neznam hoće li nju nešto razveseliti na TV-u, ali vjerujem da kuhano vino mene hoće.

  18:04 31. 12. 2014.
 • Jura.Luzer:

  Ti bokca ...... ni me na blogu bilo od lani i ...... ništ se spremenilo nije............. Prošlu godinu su me na kraju podsetili na gospona Josipa Pejakoviča ........ a kad vidim kolko na ovom blogu neke bole rezultati izbora ..... ... prikaži još!. nemrem drugo nego citirati rečenicu iz njegove monodrame "Oj živote" .... copy paste : "tolko mi je to njega bolilo .....tolko mi je on skičo i vriščo ....da smo mi njega morali ......."(vidi 14:20)

  17:34 02. 1. 2015.
 • livoguza2:

  "•Nadam se da će novinarski ceh graditi i svim silama braniti ugled svoje profesije. Da će javno prokazati i kritizirati napade na cijelu medijsku industriju."_________Ružice! Pouzdano znam da Vam se ova nada pretvorila u beznađe. Sjećam se da sam na ... prikaži još! jednoj drugoj temi napisao kako su novinari solidarni tek onda ako pripadaju istomu svjetonazoru. I to komunističkom. U protivnom, solidarnosti nema. Tomu svjedoči medijska šutnja glede trinaestodnevnoga hakiranja portala Dnevno.hr. Nisu samo oni zanijemili. Zanijemile su i institucije zadužene za pronalaženje krivaca. Drago im. Zato opravdano sumnjam da je hakiranje naručeno u predizborne svrhe. Lp.

  16:08 05. 1. 2015.
 • livoguza2:

  "evo sad smo imali nažalost masakr nad onima koji su se usudili na religije gledati na svoj način."____________Baš hvala Ružici što te je našla, _rahane_. Da te nema, trebalo bi te izmisliti. Jer si nadahnuće za pisanje. Mala je razlika ... prikaži još! između ovih koji ubijaju one koji vrijeđaju njihove svetinje i ovih koji podižu kaznene prijave po Splitu i Slavonskom Brodu protiv onih koji navodno grdno vrijeđaju onoga koji ih voda PRAVIM PUTEM. Nekada su i ovi čuvari vođe i učitelja za ovakve stvari ubijali. Ta i Stepinčevo je srce zbog vrijeđanja voljenog i "neumrlog" vođe spaljeno u pećnici. Lp.

  10:42 08. 1. 2015.
 • livoguza2:

  "zašto novinari ne pišu o tome da je u hr crkva "zabranila plakat" zbog vrijeđanja vjerskih osjećaja, ali vrijeđanje tuđih vjerskih osjećaja nije "zabranila"."__________Opa, bato! Kako je Crkva zabranila plakat? Istukla one na Cvjetnom trgu? Nikada Katolička Crkva ne će ... prikaži još! podržati vrijeđanje ičijih svetinja i ljudskog dostojanstva. Tvoje pisanje svjedoči narav Katoličke Crkve. Koliko si puta izrigao svoj otrov po blaženom Alojziju, da je K. Crkva tako zla, od tebe ni prah ne bi ostao. Ili ti misliš da te iza tolikih krabulja samo Ružica može pronaći. Čudna si ti maškara, _rahane_. Svojim komentarima upravo dokazuješ suprotno svomu pisanju. Ipak te mediji ljube i tako dokazuju da su Ružičine želje zasad neostvarive. Lp.

  11:09 08. 1. 2015.
 • livoguza2:

  Sinoć je na Otvorenom tzv. HRT-a bila tema terorizam u Parizu. Slučaj komentirali stručnjaci. Meni se učinilo da su poručili kako i zagovornici liberalne demokracije moraju debelo razmisliti dokle sežu granice medijskih sloboda. Učinilo mi se da su medijima i ... prikaži još! globalistima poručili isto ovo što Robinzon poručuje _rahanu_: " Mogli bi malo povući ručnu!" A bilo bi dobro kad bi ljudi odustali od navaljivanja na tuđe svetinje kao prase u surutku. Isus je strpljivo podnosio udarce, a ljude zna izdati strpljenje. Jer nisu Bogovi. Uostalom, Isus je Petra poučio da će od mača poginuti tko se mača laća. Lp.

  11:37 08. 1. 2015.
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Dobrojtro! (tako se pozdravlja jutro na Banovini)------------------Moj predragi prijatelj me podsjetio da mi, kao eto, slijede još jedne karmine, ali posne.Moram mu vjerovati, jer čovac ima iskustvo.Na takvima je i sm bio sa rođom Kujundžićem.-------Nego, na karminama za običnog čovjeka, ... prikaži još! reče mi šogorica kako će glasovati (glasati=glas dati) Kolindi, jer tako joj je rekao svećenik u crkvi prekrasnog naziva >Sveta mati slobode<.V elike li sprdačine i od slobode i od svete majke i to od koga, od svećenika iste Crkve.-------------------Jungen komando ili kako li se već ne zove HDZ podmladak, vrši teror po javnim medijima i raznim portalima, pljujući po svemu što im je središnjica stavila na spisak za odstrel, a jedino su im prepustili vokabular na slobodni izbor.Poslije se, normalno Kolinda ogradi od njihovih vulgarnosti i prepušta ih drugarskoj kritisi vjeću viših oficira izbornoga štaba (katolički-stožera).---------Čuo sam (kao don Stojić) negdje da je tamo nekom katoliku Kristijanu, susjedu tamo nekog Josipovića, došao anđeo i prenio mu Božju poruku da zaželi bilo koju želju i bit će mu ispunjena, jedino što će susjedu to isto biti darivano, ali duplo.Neka oslijepim na jedno oko, poželi spomenuti Kristijan.

  1 07:55 06. 1. 2015.
 • čujovo:

  "...Blago nama vjernicima! ..."???? ______________________ Valjda "vjernicima"? Još ćeš mi se zakleti da su ovi karamarksisti-skojevci vjernici??? A ne glasaše za g. Kujundžića? Ti ga baš pretjeruješ... valjaš.

  13:28 31. 12. 2014.
 • Jura.Luzer:

  Igi125 "Ja cu također iskoristiti svoje pravo i necu dati glas nikome jer moj glas nisu zaslužili. " ......... Je ....tvoje demokratsko pravo da izabereš najvekše zlo ti niko ne oduzima ........ ali ....onda moraš biti svestan toga ........da si ... prikaži još! upravo ti onaj koji svojom odlukom ........uništavaš generacije koje tek trebaju doči na ovaj svet.

  18:20 07. 1. 2015.
 • livoguza2:

  "livoguza2 07.01.2015 u 11:28h __________ A kakvi su obrazi tvog oca???? "_______Vito! Još mi nitko nije podastro nijedan argument, čak ni insinuaciju, da je moj pok. otac nekoga progonio, ubio ili knjižio masovna ubojstva. Čim se to dogodi, "ogradit ću ... prikaži još! se" od njegovih djela, a i dalje će biti moj, a ne tvoj, otac. Dosad se makar nikada nisam hvalio njegovim knjiženjem masovnih zločina na ovomu blogu pa je tim tvoje pitanje deplasiranije. Pouči Robinzona još jednoj činjenici. Italija kao poražena sila ne bi mogla gospodariti hrvatskim teritorijem koji joj je srpski kralj velikodušno darovao. Nije mu bilo ćaćino. Tadašnji su pobjednici čak Njemačku, koju nitko nikomu darovao nije, razdijelili na dva dijela. Ni njima nije bilo ćaćino. Tako su radili pobjednici onda. Robinzon bi danas pobjednike, da je na kandidatovu mjestu, silom vojske i policije ganjao po Zagrebu i šator im zapalio. "O, tempora, o mores!" Što bi mediji velikodušno odobrili i popratili. Jer g. Glogoški ima veću mirovinu od onoga oca i izliječenog ministra Matića. Lp.

  11:50 07. 1. 2015.
 • Jura.Luzer:

  Vito "Kako bi se ti ponašao da su tebi stavili nož pod grlo i počeli diktirati politiku????" ........Opa! ....... Vito počel branit Franceka!

  11:42 07. 1. 2015.
 • Jura.Luzer:

  Igi125 " Rijeci prolazi pored covjeka koji kopa po kontejneru ne osvrcuci se," .? ? ? ....Kaj mu je trebala prazne boce oteti? ....... Ili buš me uveril da ....kad se Josipovič vozi po gradu .... specijalne postrojbe pokraj njegovog ... prikaži još! puta ....sklanjaju sakupljače praznih flaša?

  13:56 07. 1. 2015.
 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  @čujovo, ipak moraš priznati da je simpatično gledati kada se takvi "objektivni" kritičar i znalci nasuču na elementarnim stvarima koje, kako sami kažu, žele da rašćiste, da dođu do istine. Koprcaju se ko šparić na molu.

  18:13 02. 1. 2015.
 • Jura.Luzer:

  ču jovo "I ja, k'o Titov pionir, uistinu se zgražam nad "dometima" ovih današnjih." ......Je ...... Vi niste krali ljudima fejzbuk stranice ......jer ...... fejzbuka ni bilo.

  17:00 06. 1. 2015.
 • livoguza2:

  ",.............Sinoć su se obadva kandidata predstavila javnosti bez pardona.S jedne strane sam vidio ozbiljnog državnika koji čvrsto stoji na zemlji, i s druge strane jeftinu demagogiju HDZ parolašice."_____________ Ovako biva kada se krtica hvali oštrinom vida i umišlja da vidi ... prikaži još! bolje od sokola. Ti vidio državnika, a ja državnicu. Baš je bio užitak gledati kiselu facu tvoga državnika i vedro i sigurno lice moje državnice. Tvoj državnik došao s ciljem da vara birače, a moja državnica iskrena i kad bi čovjek očekivao da pokuša varati. Tvoj državnik varanje počeo modrom kravatom ne bi li pridobio koji modri glas za obećanu crvenu Hrvatsku. Jaka mu državnička fora. A Ružičin kolega Igor Bobić jasno i glasno pokazao da je odbacio Ružičine želje i krenuo "pravim putom". Očevidno je pitanjima htio pomoći Pravedniku zavesti kojeg modrog birača na "pravi put". Njemu postavio pitanje da se izjasni o Tuđmanu, a Pravednik, kao petogodišnji detuđmanizator, samo što nije rekao da je Tuđmanova reinkarnacija. Moju državnicu, kako bi joj ukrao koji glas, pitao što misli o Mesiću. A ona iskrena po prirodi i dosljedna čistoj kampanji o Stipici nijedne ružne nije htjela reći. Hoće li iskrenošću što izgubiti ili možda dobiti, nije mi poznato. O Titu s čijega je sramnog trga u Zagrebu Pravednik po drugi mandat krenuo, začudo ni riječi Bobić nije zucnuo. Valjda zato što se Pravednik u prvom krugu na Joži onako grdno pokliznuo. Da nemaš krtičin vid i ti bi vidio ovo što vidi imotski sokol. Vidio bi državnika prevaranta u sprezi s novinarom koji se ne uklapa u Ružičine novogodišnje želje na jednoj strani i iskrenu državnicu s druge strane. Ne vidim da itko od Ružičinih kolega spominje najveći sinošnji gaf u tvrdnji Pravednikovoj da je on autor ustavnih promjena, a Smerdel i ekipa su bili samo njegovi mali od kužine. Gori je od Vase. Vaso je prepisivao, a Pravednik podvaljuje tuđi uradak pod svoje djelo. Nosa kukavičije jaje, stavlja ga u tuđa gnijezda i misli da će se njemu izleći novi mandat. Lp.

  10:31 05. 1. 2015.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.