Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Čitatelji smiju biti emotivci, novinari ne

Kao i uvijek, samo u dobroj namjeri, u prošloj sam se kolumni osvrnula na pogreške koje rade čitatelji. Očekivala sam reakcije koje bi mi dokazivale da nisam u pravu, to više &...
Objava 14. kolovoza 2014. 208 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 9
 • Avatar abakus
  abakus:

  Poštovana gđo. Cigler, gledam ovaj novi izgled bloga i ne mogu reći da sam baš zadovoljan njime. Zašto nije više moguće napisati komentar s nekoliko odjeljaka, već cijeli komentar izlazi u nizu? Time se znatno gubi na preglednosti teksta komentara. ... prikaži još! Pored toga, vidim da ste izgubili neke od svojih stalnih komentatora. Gdje je Jura Luzer, recimo? Pregledao sam nekoliko Vaših posljednjih tekstova i ne vidim ga. Je li odustao ili su njegovi komentari na promijenjenoj stranici bloga postali nepotrebni? S poštovanjem - @

  1 13:22 15. 8. 2014.
 • zorbas.grk:

  ha ha ha vito drapa i dalje, njega ništa ne smeta a izgleda niti moderatora

  10:15 17. 8. 2014.
 • Vito:

  Drugo vrijeđanje čitatelja je pisanje o Kolinidi Grabar Kitarović kao "rješenju" za novog predsjednika države. _____________ Iako je jasno da ona o Hrvatskoj zna manje od tek rođenih u Hrvatskoj, jer je u Hrvatskoj živjela točno onoliko koliko joj je ... prikaži još! trebalo za odlazak i bolji život izvan Hrvatske. ___________ A čiji je kandidat? --- Onih koji su na sudu zbog pljačke Hrvatske. ________ I time se ponosi. ___________ Nije li to uvreda čitateljima. _________ Zastupa partijski ogranak komunista koji su promijenili ime, ali ne i čud. ________ I to takvi nadri novinari podržavaju.

  06:25 17. 8. 2014.
 • Vito:

  Autor: Doc. dr. sc. Darko Chudy, neurokirurg 'Kult nerada osnovni je razlog za egzodus liječnika' _______ Pročitajte taj članak, "sve" je napisano jasno, čitko i pametnom dovoljno. __________ Dodat ću tome da su doprinos kultu nerada sadašnjem stanju jaaako puno ... prikaži još! puno zaslužni nadrinovinari. ___________ Ova vast je u nezavidnoj situaciji baš zbog dolaska izbornog (četverogodišnjeg) vremenskog razdoblja u kojem spomenuti nesposobni političari i neobrazovani nadrinovinari ne vide dalje od "crvene boje" onih koji su u stvarnosti i osigurali izbornu pobjedu 1989.g., umjesto tenkova na ulicama i novog "hrvatskog proljeća".

  07:35 17. 8. 2014.
 • Avatar ciglerru
  ciglerru:

  Poštovani Abakus, moram reći da si ni meni ne sviđa to što su komentari nepregledno objavljeni, premda nisu tako napisani. Jako ću se truditi da se to promijeni. I meni je žao što nema Jure Luzera, ali ne znam razloge ... prikaži još!zloge njegova odsustva, osim što je ne početku bilo nekih nesporazuma s našim moderatorima. Ne znam jesu li se neki stalni komentatori, pa i Jura Luzer, preselili na neki drugi blog. Srdačno vas pozdravljam.

  1 14:36 15. 8. 2014.
 • Vito:

  Jedno je tipfeler, drugo je opetovano loše, namjerno krivo, iz potpunog neznaja, neobrazovano, pisanje o nekoj temi. _________ Pogotovo u 21. stoljeću kad na raspolaganju imamo i "pametne telefone", znači nismo "vezani" za "radno mjesto", da bismo saznali barem gdje ... prikaži još! se nalazimo, ili o kojem gradu, dijelu grada, pišemo, ili govorimo. _________ Na primjeru, kojeg su "nekim čudom" ispravili, bila je slika Trga kralja Tomislava, a nadrinovinarka je pisala o Trgu Nikole Šubića Zrinskog. ___________ Uvreda svim Zagrebčankama i Zagrebčanima, a kad to javno napišem, "kazne" mene, a ne nadrinovinarku. _______________ Istina stvarno boli pa se oni koji napišu javno što misle, a nisu za to plaćeni, "kažnjavaju", dok oni koji kao plaćenici vrijeđaju čitatelje ostaju da bi u budućnosti i dalje vrijeđali čitatelje svojim neobrazovanim i neukim "uradcima". _________ I sve dok se takav mentalitet ne preodgoji neće Hrvatskoj biti dobro. _________ Ponavljam, skrivanje iza "cajtnota", vremenskog ograničenja, u 21. stoljeću nije opravdanje nikom. __________ Pogotovo ne novinarima koji mogu "pametnim" brzoglasima napisati članak i dok se voze biciklom po Savskoj gdje je zabranjeno i izvještavaju o tome. ___________ A da o "web izdanju" i ne pišem - ono se može ispravljati i prije i za vrijeme objavljivanja. - za razliku od "tiskanog", "papirnatog izdanja", koje se ne može ispraviti nakon tiskanja i podjele po prodavaonicama.

  06:59 17. 8. 2014.
 • Vito:

  Čitatelji smiju biti emotivci, novinari ne ---- ???????????????? Pa novinari, zapravo nadrinovinari, su veći emotivci od čitatelja. _________ Zašto? ___________ Zato što se Uvijek (da, s velikim U) uvrijede kad im napišemo istinu o njihovom nadrinovinarstvu. _____________ Sad po medijima ... prikaži još! kola pripovjetka o ustavnim sucima i predsjedniku koji ih "bira", iako "još nije vrijeme" za izbor "novih". _____________ To je uvreda čitateljima, a ne što se "fikus" od predsjednika možda počeo interesirati tko će biti suci nakon što sadašnjima prođe "mandat". ________ Ako se i zanima za nešto takvo, onda je napokon netko počeo razmišljati unaprijed, a ne u posljednjoj "sekundi", kao što se dogodilo kod prijašnjih izbora.

  06:20 17. 8. 2014.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.