Blogosfera Večernjeg lista
Blogosfera Zastupnica čitatelja

Grmoja je uvjerljivo medijski najzastupljeniji političar

Objava 20. prosinca 2015. 378 komentara 1408 prikaza
Političar ili glasnogovornik? Foto Sanjin Strukić/Pixsell
Političar ili glasnogovornik? Foto Sanjin Strukić/Pixsell
Političar ili glasnogovornik?

Vrijeme zaista brzo leti. U svoj bunker nepročitanog štiva, a koji bih svakako rado ili bih trebala pročitati, spremila sam izvješće portala GoSucker o medijskoj zastupljenosti domaćih političara. Ovo se istraživanje provodi tek dva mjeseca i vjerujem da ćemo krajem prosinca dobiti i izvještaj  i za taj mjesec. Jako me zanima.Važno je napomenuti da je riječ o medijskoj zastupljenosti isključivo na portalima, novina, televizije i radija ovdje nema. 

Nemojte me pitati zašto lista za listopad ima samo devet imena, a lista za studeni deset, no i bez tog podatka, priznajte, zanimljivo je uspoređivati ta dva popisa.  Samo primjećujem da se na lijevoj listi ne javlja ime naše Predsjednice.  

listopad 2015.

 

studeni 2015.

Zoran Milanović 31,838%

 

Tomislav Karamarko 19,132%

Tomislav Karamarko 20,661%

 

Božo Petrov 18,879%

Milan Bandić 17,277%

 

Kolinda Grabar Kitarović 16,022%

Vesna Pusić 9,248%

 

Zoran Milanović 15,877%

Božo Petrov 6,061%

 

Milan Bandić 13,924%

Radimir Čačić 4,526%

 

Vesna Pusić 5,389%

Mirela Holy 3,857%

 

Radimir Čačić 3,653%

Ivo Josipović 3,739%

 

Mirela Holy 3,508%

Ivan Vilibor Sinčić 2,794%

 

Ivo Josipović 1,989%

   

Ivan Vilibor Sinčić 1,627%

GoSucer nas obavještava da  su u listopadu o premijeru Milanoviću najviše pisali portali: PolitikaPlus ,  Dnevno, Telegram, Dnevnik, Republika, Jutarnji list, vijesti, index, 24sata i e-zadar. Večernji je na 14. mjestu. 

U studenome o Karamarku se najviše pisalo na portalima: Telegram, Dnevno, PolitikaPlus, Direktno, Net, N1 info, Večernji list, Nacional, HDZ i Jutarnji list.  

Premda nisam redoviti čitatelj svih spomenutih portala , a  GoSucer ih prati čak 70, usudila bih se reći da za mene na ovim rang listama ima iznenađenja.  Zanimljivo mi je kako su se karte  u postizbornom mjesecu studenome ispremiješale u odnosu na predizborni listopad. Karamarko je tek maloj prednosti pred Petrovom, Predsjednica dobiva na značaju,  Milanović pada na četvrto mjesto, a začelje čvrsto drže  Holy, Josipović i Sinčić. Iznenađena sam Bandićevim petim mjestom  po zastupljenosti na portalima, dakle, nakon izbora i u vrijeme kad njegova dva parlamentarna glasa nisu ništa važnija od dva HDSSB-ova ili tri IDS-ova  ili jednog Živog zida. Štoviše, primjećivala sam da Bandić ni u gradu nije nešto posebno aktivan i pitala se što je s njim, to nije njegovo prirodno stanje, ali – prevarila sam se. Moj subjektivni dojam demantiralo je GoSucerovo istraživanje. On je, po običaju, znao sobom zaposliti medije.

S obzirom na događaje bit će vrlo zanimljivo vidjeti kakva će lista biti u prosincu. Usudila bih se reći da će neki akteri, poput Holy, Josipovića, Sinčića i Čačića, napustiti listu prvih deset najspominjanijih osoba na   portalima, ali će je zato osvježiti nova lica poput Petrine, Grmoje (ne znam kako istraživanje tretira Grmoju, kao političara – ipak je on dužnosnik - ili samo kao glasnogovornika), Podolnjaka, I. Strenja Linić ...

Molim da vi nadopunite niz .

Usudila bih se reći i da će Petrov preuzeti vodstvo na rang listi, iako mislim da je najprisutnija osoba bio   Grmoja, no bojim se da će ga mediji strpati među glasnogovornike, što po mojem sudu nije njegov osnovni posao u sklopu Mosta..  I predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bi mogla napredovati, a Milanović i Karamarko nastavit će mrtvu trku i u istraživanju o medijskoj zastupljenosti političara.

  • Vito:

    I. Strenja Linić _____________ Ne znam jeste li primijetili kako je dala do znanja da su Mirku Norcu smjestili i da je žrtveno janje _______________ Polako istina dolazi na vidjelo

  • Jura.Luzer:

    Igi125 "kad vidim tko me proziva zbog inteligencije mogu se samo nasmijati." .......... Prosim cenjene komentatore da ne prozivaju kolegu Igija zbog inteligencije. ........ Ja bum mu svedok .... da on nema ništ s tim.

  • Vito:

    I. Strenja Linić _____________ Sad se novinari moraju dokazati da su pošteni i objektivni te da znaju svoj istraživački novinarski posao - tko je smjestio Mirku Norcu???????????? ___________ Ti su pokvarenjaci i dalje živi i bogate se pljačkajući Hrvatsku __________ ... prikaži još! Nije ih mnogo koji su bili povezani s Gospićem pa novinarima neće biti težak posao ___________ Pogotovo kad znamo da je ubijen i borac koji je htio objaviti istinu o događajima u Gospiću