Povratak na blog

Instituti za istraživanje mozga „prodaju“ kupaće kostime

Bizaran doživljaj naveo me na temu u kojoj nisam doma, ali mi je zanimljiva pa se nadam da će biti i vama. Namjerila sam na povratku s posla svratiti u jednu trgovinu i kupiti si ljetne hlače. Nije...
Objava 05. srpnja 2015. 402 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 129
 • Jura.Luzer:

  livoguza "Čini se da je zaboravio koliko je nula na novčanicama imala valuta tako jakoga gospodarstva." ............. Je ...... kaj bi zaboravil vremena v kojima je bil v stajnju par miljona izdvojiti ......da si kupi sendviča za gablec...... Jedino kaj ... prikaži još! mu je sendvič bil malo suh ... ak prije toga ni iz Načkanjiže ....prešveral ....... koju kilu sira i salame........ Prodavali Mađari sir i salamu ...... i bez znanstvenih analiza s instituta za traženje mozga.

  17:00 08. 7. 2015.
 • livoguza2:

  "Hrvatska koja još nije bankrotirala i dok ste Vi živi nikada i neće, i koja je bila do sada bila i ostat će najbolja obilježavat će svoj rođendan svakog 10. 4. Čestitam!"_________________ Lako je kad Hrvat slavi samostalnost bilo koje ... prikaži još! države Hrvatske. Jadan je onaj Hrvat koji slavi rođendane tuđe države. Miso slavi 29. novembra. I misli da mudro slavi. Čini se da je zaboravio koliko je nula na novčanicama imala valuta tako jakoga gospodarstva. Nije čudno jer je znanstvenik. Lp.

  16:17 08. 7. 2015.
 • Vito:

  miso 07.07.2015 u 14:02h _____________ Pogledao sam na Google karu i vido koju ulicu treba mijenjati, popraviti i imenovati jugogeneralovom - odmah ste se sjetili, zar ne - Remetinečka cesta - pogledajte kako je zapuštena, a stalno po njoj voze ... prikaži još! poznate ličnosti bliske jugogeneralu. __________ Zar ne bi ilo pošteno da ju tako preimenuju, on im je omogućio višednevno putovanje po njoj u oba smjera pa nek ga se sjećaju. ____________ Zrakoplovnu luku u Plesu, mjestu pred Zagreba nikako ne bi smijeli preimenovati, jer je to preskup međunarodni postupak __________ Uz to, tako se ujedno potpuno uništava suverenost glavnog grada Hrvatske, države koja postoji na međunarodnoj "pozornici" i priznata je od 193 države svijeta te svi koji putuju u i iz Hrvatske znaju za Zagreb i zračnu luku Plesu međunarodnog koda ZG, a ne jug fr tu kako bi jedino mogla imati kod - jugoslavija francuska turska __________- Oni koji su takvo nešto predložili, promjenu imena aerodroma, neuki i neobrazovani, očito ne poštuju Hrvatsku, nego isključivo lik i djelo osnivača kriminalne organizacije jugogenerala koji im je neuromarketinogm dodatno isprao mozak uvjeravajući ih da nije pljačkaš dok je nejgova "bolja polovica" švercala dolare, unuk "osnivao" banku opljačkanim novcem, a djeca se kristila utjecajem za dobivanje povlaštenih poslova - tipično za komunistički režim koji ga je i stvorio.

  1 07:16 08. 7. 2015.
 • Vito:

  Je li i vaš razum jači od instinkta i intuicije? _____________ Nekoliko ste mi puta rekli preko brzoglasa da vas ne zanima pojedinačni događaj i da ne želite reklamirati takve tvrtke. _____________ A sad pozivate baš na takvo nešto. ______________ ... prikaži još! Pa, nedavno sam prisustvovao jednom prevarantskom događaju vezanom uz zdravlje, naravno - nude besplatni lječnički pregled, a kad tamo čisti neuromarketing da vas "oderu" i to ne za "sitan novac" nego za desettisuća, dvadesettisuća, tridesettisuća kuna - "jer je to dobro za vaše zdravlje". _____________ Čak naprave igru kako bi vas uvjerili da ste baš vi ti koji trebaju njihov proizvod. ____________ Jedan je trik "odličan" - uvjere vas kako trošite za lijekove oko tisućupetsto kuna godišnje, a oni imaju taj lijek odmah za sedamstopedeset kuna, jer je "doktor odredio" da "baš danas" ima popust "baš za vas"._____________ A takav "lijek" možete sami izraditi za desetak kuna od domaćih proizvoda -limuna i češnjaka. ___________ I tako se pomoću "zdravlja" stranci dokopali tisuća kuna - neuromarketing ciljano zbog zdravlja. _____________ Uz to, bilo je "besplatno" - tri sata da bi vam rezultati napisani računalom pokazali da su bili poznati odmah kod stavljanja instrumenata na prst. ____________ "Bolje" nego čekati u redu "na suncu" ispred "štanda" na Cvjetnom, nema političara koji vas uvjeravaju u isto.

  07:38 06. 7. 2015.
 • Vito:

  miso 07.07.2015 u 09:26h ______________ Da, to je iznenadilo i jugogenerala - mislio je kako će se dokopati vlasti u socijalističkoj državi lažima o samostalnosti, što je kao povjesničar dobro neuromarketinški iskoristio. ___________ Samo što nije računao na to što ... prikaži još! znači sloboda i samostalnost pa se iznenadio kako je uspio goloruki narod pobjediti "treću vojnu silu Europe. ___________ Zato i je započeo postupak ujedinjenja s EU pokretanjem postupka "pomirenja", uz svesrdnu pomoć sv(oj)ih saborskih poltrona, što je i na kraju uspjelo nedemokratskoj predsjenici njegove partijske organizacije, članici jugoslovneskog saveza komunista i hdz-ovoj "desnoj ruci" pljačkaša u zatvoru koji se pomamio za mizernih deset milijuna kuna --- i napravio nemjerljivu štetu budućnosti Hrvatske. ____________ Koji premijer, pošten naravno, domoljub naravno, će prodati strateški proizvod strancima????????? ____________ Pogotovo kad bi morao znati povijest svih susjeda i cjelokupnog područja u okruženju Balkanskog poluotoka. __________ Koji prtedsjednik, pošten naravno, domoljub naravno, će prodati telekomunikacije usred ratnog stanja strancima???? _____________ A upravo se to dogodilo i s članovima hdz-a ivom sanaderom i franjom tuđmanom - dopustili prodaju strateških "proizvoda" strancima u vrijeme obrane i početka razvoja Hrvatske. _____________ To se teško može nazvati pljačka, kamoli kapitalizam ___________ To se jedino može nazvati vele izdaja. __________ Nema novaca pa se to "moralo" napraviti???? ____________ Kako se onda može opravdati neimanje ničega nakon drugog svjetskog rata i uspješno oporavljanje i razvoj, uz svu moguću "bježaniju" iz onakve države u kojoj nisi smio pisnuti o politici i političarima, ali isto tako nisi mogao dobiti otkaz zbog "sitnice", čak i krađe. _________ A što imamo sad, isključivu slobodu izmišenja vlastitog mišljenja i ???? - apsolutnoi ništa drugo. _____________ Samostalni smo bili isključivo između 1989. i 1995.g. sve ostalo je neuromarketing i umrtljivanje svijesti naše radne i strateške vrijednosti. _______ Kako? ________- Najobičnijim omalovažavanja kune i lipe te stvaranje privida vrijednosti eura i dolara, može i švicarskog franka. ____________ A zbog koga i čega???? _________- Zbog komunjara iz hdz-a i nedorečene povijesti u kojoj je kuna bila sredstvo plaćanja i prije drugog svjetskog rata, ali je neuromarketingom uvjereno stanovništvo kako je to "ustaška valuta", čime je automatski pokrenut postupak uništavanja Hrvatske pomoću korištenja strane valute, onako "bezaleno", da se lakše računa. ___________ Još "teže" od "preteškog"??? ___________Da, teško je razmišljati po vručini, ali istina je jedna i drugih nema.

  1 11:06 07. 7. 2015.
 • livoguza2:

  Vito: "Ne vucite me za jezik"_________________Nu1 Zar ga nisi skroz isplazio? Koliki ti je,Vito jarane! Izgleda da sam sebe možeš liznuti po prljavici. S njom ti izravno spojen i njoj se obvezno vrškom vraća. Lp.

  1 10:16 08. 7. 2015.
 • Vito:

  Imate i šatoraše - nitko od njih nema pojma zbog čega su postavili šator ispred Ministarstva, ali su uvjereni da zbog nečeg prosvjeduju, a kad ih pitate, ne mogu složiti jednu suvislu rečenicu. _____________ Zašto???? ______ Baš zbog neuromarketinga kojeg ... prikaži još! obavještajci nazivaju "domoljublje".

  07:19 06. 7. 2015.
 • Vito:

  livoguza2 08.07.2015 u 18:48h -Je! U ona "zlatna" vremena morali ići u Mađarsku, Austriju i Italiju nabaviti __________ Točno tako _____- Samo ste, očito namjerno, zaboravili da je u "ovo zlatno vrijeme" nogometaš dopremio talijanski trgovački lanac, postavio ga pored ... prikaži još! Lučkog, mjesta Lučko u blizini Zagreba, pogledajte Google kartu, i time "otvorio sezonu" izvoza hrvatske valute iz Hrvatske. ______ U ono vrijeme je "Vjesnik" objavio kako su domaći potrošili nekoliko puta više novca u mjesec dana od godine prije otvaranja tog prvog trgovačkog lanca ________ Pa se onda lažno "veselite" i lažno predstavljajte kao domoljub i dušebrižnik Hrvatke. ________ "ovaj grčki izum - uzmi, a ne vraćaj" nije izmislio "nitko drugi" nego nogometaš -"vlasnik" prvog trgovačkog lanca u Hrvatskoj 1999.g. - "emmezeta", ili kako li se zove lanac, i nogometaš, dobro skrivenog identiteta po medijskom internetu. _____ Ali podatak da imaju " najbolje svjedoče promet od oko 400 milijuna kuna godišnje" sam od sebe govori kako se novci izvoze iz Hrvatske, dok u isto vrijeme hrvatska drvna industrija propada zbog najjednostavnijeg uvoza pomoću neuromarketinga oko nedostatka novca za domaće poduzetnike i poslovanje te jeftiniju uvoznu robu. ______ Ako je vama 400.000.000 kuna premalo za pokretanje proizvodnje, onda se samo veselite izvozu hrvatskih kuna i uvozu bofla, škarta, robe loše kvalitete, ali jeftine. _______ Očito smo prebogati da kupujemo skupo jednom pa trošimo na jeftino kupujući stalno

  1 07:35 09. 7. 2015.
 • Vito:

  Kakva su vaša iskustva s neuromarketingom? ______________ Ankete su neuromarketing kojeg mediji koriste za manipulaciju ljudskim mozgom. _________ Samo pogledajte što su napravile nazadnjim izborima - 50,74 % stanovništva je prevareno, a vi nas pitate za naše iskustvo. ___________ Imamo ... prikaži još! milana bandića i Zagreb dužan više od Grčke, a vi nas pitate za iskustvo neuromarketinga. ______________ Prodavaonice raznoraznih proizvoda su "zadnja rupa" na svirali takvog marketinga. _______________ Samo se sjetite kako ste objavljivali da milan bandić dijeli 100 i 200 kuna umirovljenicima pa će te odmah shvatiti kakvim se on neuromarketingom služi. _______________ Drugi primjer su sad zatvorena braća mamić i predstava jednog od njih. ____________ Nitko od "novinara" koji žive od novinarenja nije se nikad zapitato: od kud tom "zaposleniku" toliko novaca za gradnju nebodera, a nema čak niti "osnovne škole"??? ___________ Očito ih je neuromarketingom uvjerio da je pošten. ___________ Skoro isto kao ivo sanader - pošteni zatvorenik koji se dobro snašao jednako kao i nadan vidošević __________ Sve jedan do drugog dobro uigrani korisnici neuromarketinga - "nitko" ne vjeruje" da "gopoda" mogu biti prevaranti, "a tako su lijepi i pristojni".

  07:16 06. 7. 2015.
 • miso:

  Dragi moj @livoguzi, nije mene u Dugom ratu iznevjerio instinkt, nego klapa kojoj i ti pripadaš, koju štitiš i promoviraš i koja je Hrvatsku već opljačkala prema današnjem izvješču poimence ... (javi mi se e-mailom pa ću ti poslati popis, ... prikaži još! jer ga ne smijem prilijepiti ovdje). Ako nećeš, poslat ću ga našoj cijenjenoj domaćici pa će ti ga ona proslijediti.

  1 21:04 05. 7. 2015.
 • Igi125:

  zorbas.grk Ljudski mozak je fascinantan. Od nekoga može napraviti inteligentnu osobu, od nekoga bedaka. Nekoga može natjerati da prije kupnje bilo cega i bez obzira na reklamu razmisli o tome a nekoga da kupi bez razmišljanja, potroši novce, zaduži se... ... prikaži još!. E sad procitajte moje komentare ponovno pa procitajte temu bloga, vratite se na svoje komentare pa opet moje i tako dok ne shvatite da pišete o necemu kao odgovor meni što sa ovom temom nema veze. Ali da nebi gubili miran san mobac mi je noviji i ima kalkulator.

  1 21:47 07. 7. 2015.
 • Igi125:

  To su takozvane sublimirane poruke odnosno prikriveni nacini reklamiranja proizvoda preko filmova, glazbe itd. Štos je u tome da se te reklame uopce ne vide tijekom recimo gledanja filma ali su ubacene u projekciju i djeluju na mozak. Takvu metodu ... prikaži još! je 1957. uspješno testirao istraživac marketinške znanosti psiholog James Vicary koji je u projekciju filma ubacio vrlo kratke reklamne poruke za kokice i Coca Colu.Iako ih gledatelji nisu registrirali golim okom mozak je i prodaja ovih proizvoda je porasla. Ovaj eksperiment je nazvan " Nevidljiva reklama ". Ostaje pitanje koliko je to eticno i na što se sve ljude može natjerati korištenjem takve nevidljive vrste reklamiranja.

  12:18 05. 7. 2015.
 • miso:

  Ne, dragi @Jura.Luzer, 07.07.2015 u 16:12h, ''miso "zamjene sa 'Sve naše dosadašnje vlade' izvezle" ......... Misliš ..... obadve vaše? '', mislim sve naše dosadašnje vlade, ja ne znam koje su to bile vaše, koliko znam u Hrvatskoj nema dvovlašća. Najveću ... prikaži još! štetu napravila je prva vlada (čija je to bila?) kad je naše, društveno, oduzela narodu i pretvorila u državno, pa onda vlada (čija je to bila?) kad je plaćene stanove još jednom naplatila i strpala sebi u džepove, pa onda treća vlada (čija je to pak bila?) kad je zaratila s međunarodnom zajednicom i haračila unutar zemlje kako je htjela, kad nije priznala izbore u Zagrebu pa se 5 puta tražio gradonačelnik po volji jednog čovjeka, pa vlada (čija?) kojoj su strani bankari dali novac za izgradnju cesta, a ovi im prodali banke koje smo sanirali za 80 milijardi a oni ih njima prodali za 5 milijardi, ... . I tako to 70% vaših vlada i 30% njihovih vlada, a nijedna moja. Sve vaše i njihove vlade zadužile su nas od 900 $ 1990. do 15,000 EUR 2015 po glavi stanovnika, znači dvadesetak puta više. ... I tako, samo bedasti još ne vide da sve njihove i vaše vlade dovele hrvatsku pred bankrot, a vi si dragi @Jura birajte hoćete li pri plaćanju svog duga lakše platiti njihov, vaše ili nečije tuđe zaduženje. Ja sam sve svoje već platio.

  1 23:36 07. 7. 2015.
 • Vito:

  Jura.Luzer 07.07.2015 u 16:17h ___________ Još jednom dokazujete da nikad niste srkali masnu juhu. _____________ Od nje klecaju koljena ma kakvu kondiciju imali. ___________ Nego, sad vidim da umjesto sive tvari između dva vuha imate mast, ucvrljenu, užeglu.

  1 06:40 08. 7. 2015.
 • mato 2:

  Vito dal sam vam kompliment da nekej imate v gavi ali niste pročitali da vam se nekaj pomešalo .svi oko vas su krivi samo ste vi nevin.možda i jeste nevin ali se pravite naivan obezvređujete sve oko sebe a ništa ... prikaži još!a ne napravite da bi nam bilo bolje.budite malo bolji možda vam dođe pamet v glavu kad i invalidima narastu noge. svatko ima svoje nade i treba ih poštivati -

  11:36 09. 7. 2015.
 • miso:

  Dragi @zorbas.grk, 05.07.2015 u 21:54h, 'nije mene u Dugom ratu iznevjerio instinkt....onda je pohlepa', jel Vi možda o Dugom ratu znate nešto što ja ne znam. Gospoda iz remetinca su odbila nakon 97 dana dati dokaz o zabilježbi našeg ugovora ... prikaži još! - instikt, razum, lopovluk ... ? Kuda Vi to svrstavate? Ako znadete nešto peto (pohlepe nigdje nije bilo) onda recite, a ako upadate padobranski onda se nastavite zabavljati bez mene.

  1 22:37 05. 7. 2015.
 • Vito:

  Jura.Luzer 06.07.2015 u 16:31h _________-- braća mamić nikog nisu izvezli, nego, najjednostavnijim jezikom i pismom, PRODALI, a novce od njihove prodaje i dalje dobivaju, jer su napravili takve robovlasničke ugovore. __________ HDZ pak pokreće progon školovanih postavljanjem svojih neobrazovanih kadrova ... prikaži još! na položaje po svim bitnim mjestima, gradovima, naseljima, bolnicama, tvornicama, identično kako su to radili i u prošlosti, u onoj državi. __________ To znadeš, jer si jedan od pokvarenjaka koji se time služi / služio za uništavanje nade u poslovnom napredovanju mladim zaposlenicima vječnim "asistiranjem" i "stažiranjem" te "tehnološkim viškovima". _________ HDZ je samo nastavio gdje je bivša država imala odlične uspjehe, a to se danas vidi u desecima tisuća sranih mirovina koje dobivaju "domaći" ljudi, a koji se ujedno žale što su im domaće mirovine "ispod minimuma", namjerno zanemarujući one koje dobivaju iz inozemstva, iz država koje su izgrađivali da bi sad njihovim novcima uništavali Hrvatsku čak i u mirovini.

  07:47 07. 7. 2015.
 • miso:

  Draga Ružice, moj razum je puno jači od instinkta. Pogledam robu, cijenu i ne gledam, nasitim je se i vratim na policu. Sve dok ovrha ne prođe (narednih 90 do 100 godina) tako ću postupati! Dakle, razum zapravo i nije ... prikaži još! moj, to je razum suca Željka K. koji je dozvoli prevaru od 500 tisuća eura, kad je s naše strane plaćen poslovni prostor dopustio uknjižiti u korist vlasnika obrta Zvonka B., čiji sam tako postao rob, uz svesrdnu pomoć Odvjetništva i svih viših sudova pa i kaznenog suda. ... Jednostavno - 'razum' iznad svega.

  09:56 05. 7. 2015.
 • Vito:

  Poznate su mi raznorazne trgovačke smicalice, od rasporeda robe na policama, veličine kolica za kupovinu, sniženjima koja to nisu do glazbe i mirisa u prodavaonici, a sada sam upoznala još jedan neuromarketinški štos ________________ Zaboravili ste i farbu svijetla po ... prikaži još! frižiderima u mesnicama. ___________ Skoro uvijek je crvenkasto kako bi vas namamili na kupnju starog odmrznutog mesa. ______________ O tome su mediji pisali, davno, no, očito nisu shvatili pa i danas imamo crvenkasto svijetlo u "izložbenim" frižiderima za meso. _____________ Ne znam jeste li se sjetili, ali sam vas zvao s mora baš zbog takvog sviejtla u privatnom trgovačkom censtru u Pagu prije nekoliko godina. _____________ Naime, zakonom je to zabranjeno, no, taj moćnik se ne pridržava zakona ni u bitnijem poslovanju - odjel prodavaonice mesa pun je muha, ali nema dovoljno inspektora pa ga nije briga. __________ Uz to, daleko je od glavnog grada pa tako i daleko od očiju "javnosti", novinara, zato mu zakon i nije bitan, turisti i tako moraju jesti, a novinarka mu je "prva susjeda" i bolje da mu se ne zamjeri.

  07:05 06. 7. 2015.
 • Vito:

  Sjetite se "Vjesnik"-a, novina koje su prije desetak godina objavile koliko novca izlazi iz Hrvatske od kad su u hrvatsku "ugradili" trgovačke "lance" kako Hrvati i Hrvatice ne bi iznosili novac iz Hrvatske i trošili po drugim državama poput Austrije, ... prikaži još! Italije, Mađarske. ______________ Sad izvoze Austrijanci, Talijani, Mađari, a od prošle godine i Švedska, iz Hrvatske novce, a uvoze "bofl" i namirnice davno prijeđenog roka trajanja, o čemu ste davno pisali. ____________ Da o "kravljem ludilu" i ne pišem - izravni udarac na mozak, ali i dalje nemamo pojma gdje završava koštano brašno kojeg su prije transportirali preko Hrvatske u siromašne države Afrike brodovima natovarenim u Rijeci. ____________ To je neuromarketing.

  07:26 06. 7. 2015.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.