Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Krađe s grobova velika emocionalna šteta i unosan posao

Kamo ide ovaj svijet? Zapitao se to čitatelj, a s njim i ja nakon što mi je ispričao doživljaj svoje rođakinje. Naime, što? Vremena se mijenjaju. I nekad se na Sve svete išlo ...
Objava 01. studenoga 2015. 12950 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 180
 • Avatar štrumpf
  štrumpf:

  Ja kada bi ulovio nekoga da mi krade nešto sa groba od tate sigurno bi ga potrgao toliko da bi završio neko vrijeme u gipsu.. i po cijenu zatvora jer bi bar znao za što ležim u zatvoru.. Samo ne ... prikaži još! znam kakav to čovjek mora biti da ide krasti na groblju.. Jako jadno i žalosno je to što se sve događa u današnja vremena..

  14:52 01. 11. 2015.
 • miso:

  Draga Rožice, pitate 'Zašto su krađe danas na grobljima češće i bezobraznije nego ikad'? ... Zna se. Svako Zašto ima svoje Zato ..... Sigurno je odgovor kompleksniji od jednostavne konstatacije da je za to kriva gospodarska kriza. Sigurno je i ... prikaži još!i ona. ... Pojednostavljeni odgovor bio bi da je za sve krivo ono što se u međuvremenu promijenilo u odnosu na vrijeme kad toga nije bilo. A promijenilo se puno toga. Promijenio se društveni model, promijenio se i čovjek, promijenio se moral. Stvarno je poražavajuća krađa s groblja. Ali, to je odraz naše stvarnosti. Odatle konstatacija da je i naša stvarnost poražavajuća. … Jučer smo informirani da naši ljudi imaju u bankama 246 milijardi kuna (koliko još u stranim valutama izvan zemlje, ne zna se). Sigurno posjednici tih velikih novaca ne kradu s groblja. … Sigurno da oni nisu ostavili puno više iza sebe od onoga što imaju, jer da je tako i svi ostali imali bi puno više, i sigurno nitko ne bi otimao od mrtvih. … Možda je i tu jedan od odgovora.

  1 14:31 01. 11. 2015.
 • zorbas.grk:

  Nekad je bilo uvriježeno pravilo da se sa grobova ne uzima i ne nosi kući ili bilo kuda, ništa , jer je to grijeh...nekada nismo znali niti za noć vještica a sada se to po modernoj navadi i slavi...

  11:38 01. 11. 2015.
 • livoguza2:

  BELI MOJ GRAD Najenput po tiho/ U beli moj Grad/ Pak se vrnul/ Črleni smrad/ Zvadili zvezde/ Iz naftalina/ Iz gubca im curi/ Črlena slina/ Kriče okolo/ Spominju Tita/ Na zlo je spremna/ Črlena svita/ Prosim te zbudi se/ Beli ... prikaži još!lena svita/ Prosim te zbudi se/ Beli moj Grad/ Otpri sva vrata/ Nel’ ode taj smrad!___________Ble(k)so! Jesi li, možda, na ove mislio? Napominjem da pjesma nije moja, nego je prenosim s jednog portala. Lp.

  08:50 02. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "U posljednjih dvadeset godina u grad su stigli neki novi ljudi, navodno hrvati. Ništa im nije sveto, varaju i kradu gdje stignu, eto i na grobljima. Svaku nedjelju su na svetoj misi."___________Ovo je već druga boljševička podvala na ovoj temi. ... prikaži još! Mišo lopove "identifikovao" kao zna se, a ble(k)so kao vjernike i dotepence (valjda iz Hercegovine). Ako se ne varam na ove je pala talja i glede kukastoga križa na Poljudu. KUKUriče peradarnik drž'te lopova, a oni lopovi. Lp.

  08:29 02. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "livoguza2 Ne znam gdje vi u ovom tekstu vidite bilo što da je vezano uz predizbornu kampanju?"___________Igi125! Blago Ružici kad je u kamiondžiji dobila odvjetnika! Ni Perković ne će gore proći s Nobilovom pomoći. Kako sam u ulozi tužitelja, moram ... prikaži još! ponuditi neoborive dokaze. Tako mišo piše ovako: "Draga Rožice, pitate 'Zašto su krađe danas na grobljima češće i bezobraznije nego ikad'? ... Zna se."________Potom Robinzon piše ovako: "Ipak, treba postaviti pitanje profila tog kradljivca.To je osoba iz našeg susjedstva, čovjek ili kumica s placa koja se kune da su joj i banane domaće, to je netko koji skrušeno na misi ponavlja vjerničke molitve."_______________ Za njima ne zaostaje ni @ble(k)so koji piše: "U posljednjih dvadeset godina u grad su stigli neki novi ljudi, navodno hrvati. Ništa im nije sveto, varaju i kradu gdje stignu, eto i na grobljima. Svaku nedjelju su na svetoj misi."_________Sve je potaknuto rečenicom iz uvodnog teksta; "Kamo ide ovaj svijet?" Rečenica sugerira da je onda lopovluk bio predaleko od vremena u kojemu su neki novi klinci banuli u Zagreb poslije onih koji su ga 1945. uljudili uzemljenjem zagrebačkih Hrvata "domorodaca". Ostaj mi s Bogom! Lp.

  21:24 02. 11. 2015.
 • Igi125:

  Nažalost to je postao dobro uhodan posao. Tko se spušta na takvu razinu pa sa grobova odnosi cvijece, vijence pa cak i lampaše i svijece ne znam ali postoje price da to rade i sami cvjecari u dogovoru sa djelatnicima ... prikaži još! groblja. Opet smo se nažalost doveli do toga da ce se i na grobljima morati postavljati kamere. Ali je isto tako cudno ono što je doživjela moja familija prilikom ispracaja na Krematoriju. Naime zahvaljujuci dobrim ljudima koji su familiju upozorili na to, potrebno je posebno naglasiti da se vijenci i cvijece nakon ispracaja dovezu i na mjesto ukopa urne. U protivnom djelatnici groblja sve to opet vracaju cvjecarima koji od toga rade nove vijence.

  1 10:28 01. 11. 2015.
 • Jura.Luzer:

  Robinzon "Pa što ne pohvataste sve te komuniste dok ste imali vlast?" ......... Zbog političkog uverenja se ne hapsi. ....... Kad buš to shvatil?

  17:54 04. 11. 2015.
 • Jura.Luzer:

  miso "za sve krivo ono što se u međuvremenu promijenilo u odnosu na vrijeme kad toga nije bilo." .....????? ....... Jel ti to mene pokušavaš uveriti da v Socijalizmu lopovi nisu krali cveče s grobova ????!!!!!!

  18:22 01. 11. 2015.
 • Jura.Luzer:

  Igi125 "to rade i sami cvjecari " ........ Aha ......... Kad neko krade cvječe .... taj je cvječar ...... ko krade svječe .... taj je svječar ...... ko krade s polja kuruzu ... taj je kuruzar .... ko krade krumpire ... prikaži još! ... taj je krumpirar ..... ko krade peneze .... taj je bankar .......a ko krade poticaje .... taj je ............ poduzetnik.

  18:18 01. 11. 2015.
 • livoguza2:

  Nema sumnje da će se i Vito, čim se vrati iz zatvora, pridružiti Igiju, Joviču i Pustolovu i da će opet četir' konja debela rzati i nogacati se na blogu optužujući za krađu po grobljima zna se i Crkvu, bolje ... prikaži još! reći njihove članove. To će biti krunski dokaz da je i ovaj tekst u službi predizborne kampanje. Bez obzira na nepobitnu činjenicu da je krađa lampiona i cvjetnih aranžmana sitna riba prema krađi stanova koje su Tito i njegova lopovska klika dijelili šakom i kapom svojim članovima i apoogetima. Dao Bog da i meni s groba ukradu lampione i cvijeće onoga trenutka kad ijedan od njih osjeti grižnju savjesti što je uzeo stan koji nije mogao dobiti njihov radni kolega koji nije Tita slavio kao Boga. E, da! Krađa stanova ne donosi emocionalnu i moralnu štetu onima od kojih su ukradeni. Otkud emocije i moral u onih kojima Tito nije bio Bog? Jedino "vjernici" ove sorte mogu lampione i cvijeće krasti bez grižnje savjesti i straha Božijega. Lp.

  16:41 02. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "Sada će ju udbaši i mrzioci svega što je hrvatsko, optužiti da se je vraćala sa orgija iz župnog ureda."___________Ne znam, Pustolove, kako bi udbaši sročili optužnicu protiv pijane časne sestre, to je tvoje pdručje. Pouzdano znam da bi bolji ... prikaži još! poznavatelji političkih prilika u Istri lako mogli posumnjati da se časna družila s Peđom Grbinom, nerastovim ustavotvoriteljem i zakonoskladateljem, i da su sigurno popevali "Juru i Bobana". Isto tako bi znali da s njima sigurno nije bio Marko Perković Thompson jer je njemu u Istri zabranjeno pjevati.Zato što je hrvatski branitelj i dragovoljac. Frljića doveli nerastovi novodomoljubi i novokršćani da postavi balvane već u Rijeki. Još malo pa nestalo! Lp.

  09:24 05. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "Odsiktao reptil svoju pjesmu."________Upravo tako. Jesi li ga vidio kako paluca jezičinom dok sikće o crnoj košulji? A da si imalo pametniji, opazio bi u onomu njegovu spotu da se već i sam predao i da promiče Josipovićevu podvalu Naprijed Hrvatska. Lp.

  09:16 05. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "Vito, u Hrvatskoj se pojam obitelj isključivo veže uz katoličku obitelj.__________Ovo je čista laž, Pustolove. Hrvatski katolici ne mogu protiv Nauka i obitelji smatraju onu zajednicu koju je Bog utemeljio i koja je opisana u Svetom pismu. Tako isto smatraju ... prikaži još! i druge kršćanske crkve. Sve je drugo nekakva zajednica koju Nauk ne priznaje, ali je vjernici toleriraju i ne progone. Znam da se tebi kao sljedbeniku novokršćanina najviše dopadaju "obitelji" koje priznaje opijumska Kolumbija i ona o kojoj su ovih dana izviještavali mediji, a osnovana u BiH i uvezena iz zapadne Europe. Otac kćeri napravio dijete. Čini mi se da su novokršćani jednom ozakonili brak između brata i sestre. Kud ćeš ljepših obitelji od ovakvih! Naravno, djeca nikada ničemu i nikomu nisu kriva. Nije im dano odlučivati tko će im biti roditelji. Čak i onda kada ih drugi povjeravaju odgoju dvojice tato-mama ili dviju mamo-tata. Lp.

  10:06 05. 11. 2015.
 • Vito:

  Igi125 04.11.2015 u 14:09h _____- Kako to mislte - nepripremljeni??? ______ Poznato je da su kupovali diplome, značida su dobro pripremljeni kako voditi sud i kako donositi presude - treba vratiti uložene novce za diplomu, zar ne?

  14:43 04. 11. 2015.
 • Igi125:

  Robinzon Želim vam brz oporavak. Ja sam isto nedavno nažalost morao ici na hitnu u KBC Dubrava i cekao sam preko dva sata da me prime. Za to vrijeme nitko nije niti ušao niti izašao sa pregleda. Nekad znaju biti jako spori.

  1 11:45 03. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "_____ Kome se sviđa rukovanje nek si metne srednji prst u srdedinu lijeve i desne guze"____Je! A komu se sviđa spaljivanje plemenitog srca blaženoga Alojzija, neka umjesto srednjega prsta tamo stavi nos. A može otići u Beograd i to učiniti Irineju.Lp.

  13:58 04. 11. 2015.
 • Jura.Luzer:

  Robinzon "a kada optuženik shvati da se presuds bliži, jednostavno ugasi firmu dužnika i otvori novu." .....????? ..... Jesi to ti počel reklamirati Radimira Čačiča ...... i njegovu novu političku partiju ?

  17:35 04. 11. 2015.
 • livoguza2:

  "Kod poštenog svijeta nisu zbog samonaziva postigli simpatije, čak što više, devalvirali su domoljublje."_____________Pustolove! Ovo je teška optužba protiv hrvatskoga naroda. Samo bezumnici i pokvarenjaci mogu tvrditi da je većina Hrvata nepoštena. Glede postignutih simpatija, moram podsjetiti komentatore da su ... prikaži još! ovdje na blogu tvrdili da slika govori više od tisuću riječi. Pogotovo kad su riječi lažne. Više je nazočnih bilo na skupu Domoljubne koalicije u Imotskom, nego na centralnoj predstavi Hrvatskog nerasta u Zagrebu. Valjda su ljudi skužili da im ni Jesenjin sa stihom iz Pisma majci "nema više povratka na staro" ne može pomoći. Dozlogrdio narodu rigidni Milanovićev komunistički totalitarizam. I njegova pravda i poštenje. Jedino ti možeš uživati što komunisti uvijek obrazovane (?) izdajice nazivaju poštenom inteligencijom. Lp.

  09:12 05. 11. 2015.
 • ćaćaća:

  koji bolesnik moraš biti za krasti s grobova..

  1 16:53 01. 11. 2015.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.