Blogosfera Zmajka

Osobna inventura

Sve ima i drugu stranu. Sve ima i bolju stranu. Potrudite se pronaći ju i zadržati se na njoj. Ovaj trening daje brze rezultate. Promijeni vam dioptriju za čas.
Objava 07. ožujka 2018. 0 komentara 2490 prikaza
Foto: unsplash.com
Foto: unsplash.com

Peremo suđe, peremo podove, peremo tijela...a što je s dušom, što je s umom?

Uprljani mnoštvom svakodnevnih bitnih i manje bitnih informacija, punimo si sustav gorivom koje često pokreće krive stvari. Pa tako natovarenih leđa smećem svakodnevice, nerijetko sjednemo na trubu u gradskoj gužvi, planemo na dijete jer nije dovoljno brzo obulo cipelice, graknemo na partnera jer je kupio krivo mlijeko, gospođa u trgovini nam je dala krivi kruh... slobodno nastavite ovaj niz besmislica, svatko od nas ga ima.

Mehaničarski rečeno, nabijamo si kilometre na grbavim cestama, a nikome se motor ne pomlađuje. A autocesta mira i ispunjenja je na dohvat ruke. A sad...izdahnite. I duboko udahnite.


Foto: unsplash.com


Obračun sa samim sobom može početi. Kao i sve vrijedne stvari, zahtijeva trud i vrijeme, ali itekako se isplati.

Ne čekajte prijelomne i nerijetko teške životne situacije za promjenu. Za shvaćanje da većina ''problema'' i nisu problemi, da je savršeno dovoljno moći ustati i nasmijati se jutarnjem suncu za početak. Umjesto da zagunđate na njega jer vam ide u oči, nasmijte mu se i pustite da vas malo grli. Umjesto prigovora na krivo mlijeko, može i: super, ima mlijeka. Umjesto prigovora na sporost obuvanja cipelica, sjetite se da ste ih do nedavno morali obuvati vi.

Sve ima i drugu stranu. Sve ima i bolju stranu. Potrudite se pronaći ju i zadržati se na njoj. Ovaj trening daje brze rezultate. Promijeni vam dioptriju za čas. Ne gledajte u sitno, jer kako baba kaže: ‘’Tko u malo gleda, malo i vrijedi.’’


Foto: unsplash.com


A velike mudrosti... su uvijek najjednostavnije. I najkraće. Ponekad toliko, da posumnjamo da je moguće.

Ponekad toliko, da zaboravimo da možemo. A možemo.

Danas je savršeno dobar dan za inventuru. Udahnite, izdahnite. Sve je dobro.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.