Blogosfera Bumerang prošlosti

Ćirilica više nije problem, a u Agrokoru će ipak biti otkaza - 10 razloga zašto ne vjerovati političarima!

Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?
Objava 23. lipnja 2017. 7 komentara 2509 prikaza
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Foto: Miranda Cikotic/Pixsell
Na jednom od predizbornih skupova

Lekcija broj 1
Do prije izbora svi su govorili da u Agrokoru neće biti otkaza. Danas je objavljeno da će se zatvoriti stotinjak trgovina Konzuma, i naravno da će biti otkaza. Tko je povjerovao da neće, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 2
Do prije izbora u programu HDZ-a bilo je da će biti novaca za zdravstvo, svašta se obećavalo, da će se poraditi na demografiji, a onda nakon izbora političari se svađaju oko toga treba li sedmero male teško oboljele djece dobiti lijek kao dodatnu šansu za život? Tko je povjerovao da će svi dobiti, taj je bio glup! Jer dobiju samo neki, njihovi. Ili prvo za sebe. A drugi neka krepaju. Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 3
Vladajućima su puna usta podrške gospodarstvu, tržišnog natjecanja, novih radnih mjesta... A onda taksisti idu prosvjedovati protiv konkurencije, i Vlada njima teško populistički prizna njihove zahtjeve, te konkurenciju ide kažnjavati, plijeniti, zatvarati, umjesto da se tržište otvori za sve prilagodbom propisa. Još se jednom dokazuje da je HDZ teška socijalistička stranka. Socijalizam na svakom koraku! Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 4
Do prije izbora vladajući su nas uvjeravali u svakakve reforme. Od njih poslije izbora ni riječi. Ali zato Ministarstvo uprave objavi plan zapošljavanja za ovu godinu, u kojemu se planira zaposliti više od dvije tisuće osoba, uz njih već postojećih 51.000 zaposlenih. Pa čak da i dio odlazi u mirovinu, opet nam ostaje jedna te ista birokracija. Ništa se ne mijenja! Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 5
Do prije izbora vladajući su nas uvjeravali i koristili se blokiranima, samo kako bi dobili vlast. Ništa čudno! Nakon izbora zaboravili su na taj sloj građana, totalno obespravljenih, njih tek 300.000 i nešto sitno. Ali su zato vladajući preko noći skrojili zakon za Agrokor pravdajući ga, između ostalog, i brigom za zaposlene, njih 50.000, pa je kompanija odmah postala od sistemske važnosti za Hrvatsku. No više od 300.000 blokiranih građana, koje se godinama legalno pljačka, nikome nisu od sistemske važnosti za državu. Nego, tko se snađe, snađe se, tko krepa, krepat će, komu oduzmemo, oduzet ćemo. I tako godinama, dok se broj blokiranih samo povećava. Tek su se sad počeli nešto koprcati. I znate tko? Isti oni koji su takav nakaradni sustav osmislili, a danas se svemu čude kao kokoš jajetu. Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 6
Ima jedna gola činjenica, a ta je da ni jedna vlast, ni lijeva ni desna, ni prije ni nakon izbora nikad nije obećala da će ukinuti ili totalno izmijeniti status Fine. U tome treba svima priznati da su izuzetno dosljedni! Fina je dokaz da se mi nismo puno maknuli od socijalizma, kad smo do 2017. godine zadržali teškog socijalističkog mastodonta kakvog nema nigdje u normalnim zapadnoeuropskim državama. No taj socijalistički mastodont služi svrsi, da svima nama, i fizičkim i pravnim osbama, svakodnevno siše krv kako bi državni aparat mogao biti na miru i živjeti bez stresa. Naravno, ništa se ne mijenja! Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 7
Premijer je neprincipijelnu koaliciju s HNS-om obrazložio i potrebom relaksiranja društva. Tako je počeo određivati tko mora na nedjeljnu misu, za što se može ili ne može prosvjedovati, tko će što kome govoriti, ismijava novinare, saborskim zastupnicima umjesto argumenata poručuje da trebaju jesti više žganaca, bahati se, pa je sve više nalik na Milanovića... Naravno, ništa se ne mijenja! Štoviše, samo je još gore. Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 8
Prije izbora smo imali totalnu harangu u Vukovaru sa ćirilicom, šatore branitelja u Zagrebu, a gdje su sad svi oni? Što je sa ćirilicom? Upravo suprotno! Ćirilica više nije problem, a Pupovac je dobio saborski Odbor za ljudska prava, čovjek koji nije nikakav mirotvorac niti borac za ljudska prava nego etnobiznismen i stalni zalijevač vatre u međunacionalnim sukobima. Nema što, jako vjerodostojno! Naravno, ništa se ne mijenja! HDZ i SDSS i dalje ruku pod ruku. Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 9
Umjesto borbe protiv političkog klijentelizma i političke korupcije, Vlada i dalje nastavlja na isti način. Najnovije, danas je Juro Martinović imenovan državnim tajnikom u Ministarstvu pravosuđa. Martinović je nekadašnji Mostovac koji je zajedno s Ivanom Lovrinovićem i Ivicom Mišićem napustio tu platformu i osnovao stranku Promijenimo Hrvatsku. Stranka je na posljednje parlamentarne izbore ušla u koaliciju sa Živim zidom, a u Sabor su se uspjeli probiti Lovrinović i Mišić dok Martinović nije. No, pronašlo se mjesto i za njega. To znači da mu je odvjetnički posao propao? Ili se ovako fino uhljebio i osigurao? Naravno, ništa se ne mijenja! Štoviše, samo je još gore. Tko je povjerovao da će biti drukčije, taj je bio glup! Drugim riječima, političarima ni najmanje vjerovati! Nije valjda da ste im i dosad vjerovali?

Lekcija broj 10
KAKAV NAROD, TAKVA VLAST!
 

  • snovakor:

    Prvi članak u VL odkad postoji, da je pisana istina i samo istina !! Da novinari cijelo vrijeme pišu ovakve članke kao što je ovaj od blogera...e onda bi ova država svakako danas i funkcionirala. Ovako....

  • Mate06:

    Nisam psiholog, već normalni građanin ali ova slika me podsjeća strašno na slike iz bivše jer vidimo spasioca i one koji mu se diče.. za nevjerovati kako se isti ne zapitaju kada naša Hrvatska ide ... očiti oHDZ današnji i ... prikaži još!i i onaj u početku stvaranja Hrvatske na čelu s Franjom Tuđmanom nije isti,.

  • dopizdilomi:

    Vjerodostojno.