Blogosfera Večernjeg lista
Povratak na blog

Neće valjda i o Svetozaru Borojeviću sud donositi SDSS i Milorad Pupovac?!

On se borio za hrvatske nacionalne interese, Hrvatom se deklarirao, a današnja ga Hrvatska gotovo ignorira!
Objava 03. rujna 2018. 2158 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 9
 • neboiznadzagreba:

  Zaboravlja se i Radić, pa što neće Borojević...

  1 01:11 04. 9. 2018.
 • deli-Vuka:

  Borojević se u Hrvatskoj namjerno zaboravlja jedino i samo zato jer je Pravoslavac koji se toliko puta deklarirao Hrvatom da se to nikako nemože sakriti. Dok je ovdje van fokusa nitko ni ne primjećuje da su ga anglo-srpske službe potiho ... prikaži još! ubacile u "hrvatske srbe" i da ga svjetski povjesničari odavno uče kao "srbina koji je imao najviši vojni čin od svih slavena u austrougarskoj vojsci", a o njegovom mjestu u "istoriji" neću ni govoriti. Možeš vikati koliko hoćeš da si Hrvat i braniti Hrvatsku od srpskih napada, ako te oni stave u svoje školske udžbenike pod "zapadnog srba" kojeg moraju "osloboditi od Hrvatske" skupa sa zemljom na kojoj živiš i zemljom koja te razdvaja od Srbije onda ti s tenkovima i avijacijom dolaze Srbi ma kako se ti od njih branio. Prije će te ubiti nego ti dozvoliti da kažeš da si Hrvat grkokatolik koji priznaje papu za crkvenog poglavara - da, govorim o Žumberačkim grkokatolicima, porijeklom većinom iz Senja. Poznatiji posrbljeni Hrvat, koji se vjerovatno deklarirao Hrvatom ali Srbija je otela svu njegovu ostavštinu i sakrila je u bunker tvrd kao i onaj u kojem je sve originalno knjigovodstvo logora Jasenovac, je izumitelj Nikola pl. Draganić iz Novog Vinodolskog, čiji se djed u Turskoj Hrvatskoj počeo potpisivati nadimačkim prezimenom Tesla. To što je njegov djed prešao u Grkoistočnu Crkvu jer kao Katolik u Bosni nije mogao ništa posjedovati niti raditi išta osim poljoprivrede, kao ni to što je Nikola Draganić-Tesla umro 5 godina prije osnutka SPC...

  1 23:45 27. 11. 2018.
 • Ronald Isihasta:

  pa koliko znam Trumbić je bio protiv njega ,ne srpski oficiri,ionako je onaj luđak Aleksandar priznavao činove austriskim oficirima . Interesantno je kako njegov posilni Kvaternik nije spriječio odvođenje njegovih sumještana "pravoslavnih hrvata" Borojevića u Jasenovac .

  21:03 02. 2. 2019.
 • leurdovac:

  Svetozar Borojević je ratovao za Austro-ugarske interese, točka. Naravno da je zaboravljen, a što bi trebao biti?

  2 13:45 03. 9. 2018.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.